Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Weber-Nielsen, Carsten (ovs.)
Æsops fabler

2012, 414 s., indb
Illustreret
ISBN 978-87-635-3694-3
Serie: Selskabet til Historiske Kildeskrifters Oversættelse
ISSN 1399-5820

2012

Vejl. pris398 DKK  61 $  54 €  48 £
Onlinepris318 DKK  49 $  43 €  38 £


Tegn abonnement
 Se udvalgte sider

 Indholdsfortegnelse

▼ Pressen skrev
▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Æsops fabler har siden antikken nydt en enestående popularitet. Hvem kender ikke udtryk som ”De er sure, sagde ræven”, ”Ulven kommer!” eller ”En ulv i fåreklæder”? Nu udkommer den hidtil største samling af Æsops fabler på dansk. Fablerne er oversat af Carsten Weber-Nielsen, som også har forsynet bogen med en fyldig introduktion til Æsop og fablen som genre.

Æsops fabler er 600 af de mest populære og klassiske fabler. I tid spænder de over mere end 2.000 år: fra det 8. århundrede f.Kr. til det 15. århundrede e.Kr. Kernen i samlingen er de mange fabler, man traditionelt tillægger Æsop, og hertil kommer de mange græske og latinske digtere som Babrios og Phaedrus, der åbent bekender deres inspiration fra Æsop. Bogen er desuden rigt illustreret med et stort antal illustrationer fra klassiske renæssanceudgaver.

Fablen kan beskrives som en kort fortælling, hvor der hurtigt opridses en situation med en konflikt, som løses på den ene eller den anden måde, hvorpå fablen afsluttes med en morale. De agerende i fablen er oftest dyr, men også planter kan være aktører. Der bliver stort set ikke taget hensyn til dyrenes naturlige egenskaber; tværtimod er de særdeles menneskelige, og det er netop fablens idé: Det er dyr, der agerer, men det handler altid om mennesker. Æsops fabler har aldrig været tænkt som litteratur for børn, og det bærer denne samling også præg af. Det er en bog for voksne mennesker, og blandt danske læsere vil alle, der har nydt K.K. Steinckes spidse satire eller Piet Heins Gruk finde stor glæde ved læsningen af Æsops fabler.

Carsten Weber-Nielsen har tidligere oversat bl.a. Æsopromanen (2003) og Kærlighedens magt. Fire romaner fra antikken (2007). Han var cand.mag. i klassisk filologi og studielektor ved Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet.

 
Emneområde | Litteratur |
Emneord | Oversættelse |
Specifikt emneord | Fabler |
Biograferet person | Æsop |
Sprog | Dansk |

Pressen skrev

"Den nye oversættelse er fornem, og som bogværk er udgivelsen delikat. ...
"Æsops fabler" er et fornemt udtryk for menneskets trang til at lave fortolkninger og til at formulere erkendelse i dækket form som fortællinger. Dermed også sagt at den kan og bør diskuteres i de små hjem."
- Erik Svendsen, Jyllands-Posten, 10 april 2012.

"Velredigeret, nyoversat udgave af Æsops fabler til dem, der holder af klassisk litteratur og smukt boghåndværk. ... Det er flot arbejde. Fin indledning om emnet, grundige registre. Bogen er rigt illustreret med meget smukke gengivelser af renæssancekunst, sandsynligvis af Gherardo di Giovanni del Fora. Det er i det hele taget en smuk udgivelse, flot omslag, lækkert layout, godt håndværk.
Samlet konklusion
Stor, flot samling af Æsops fabler i ny oversættelse af Carsten Weber-Nielsen. Han og forlaget har leveret en smuk og gedigen indsats, både med indhold og boghåndværk."
- Marianne Majgaard Jensen, DBC, uge 2012/15.

"Den klassiske filolog Carsten Weber Nielsen giver i sin samling 'Æsops fabler' en fin indledning til genrens genesis ... [Du skal] beundre og nyde denne den største samling 'Æsops fabler' på dansk. Tematisk, motivisk og videnskabeligt sat flot op, krydret med delikate illustrationer fra dengang, fabler udtrykte evig livsvisdom, den fabulerende middelalder. At anbefale hjerteligt, også som højtlæsning for (børne)børn og barnlige sjæle."
- Bo Tao Michaëlis, Politiken, 17. maj 2012.

"God gave
Hvis du skal til bryllup eller barnedåb hen over sommeren, og du mangler en anden gave end den klassiske "H.C. Andersens samlede værker"-gave, så er den smukt illustrerede Æsops fabler fra Museum Tusculanums Forlag oplagt. Den indeholder 600 af de fabler, der siden antikken er blevet fortalt og genfortalt, og du vil blive overrasket over, hvor mange af dem du kender. Et meget fint værk, som burde være standardudstyr i ethvert børne- såvel som voksenliv."
- Julia, Femina 21/2012.

"Oversættelserne forløber på et fint dansk ... den herkuliske præstation ... er velegnet til et tværfagligt samarbejde med dansk, engelsk, religion, med mere."
- Sebastian Andersen, Gymnasieskolen, 23. august 2012.

"Undertiden er de små historier faktisk nånesløst brutale - og dog svært humoristiske på samme tid! Galgenhumor er der nok af. Man klukker, gyser og skammer sig måske også en lille smule undervejs... For Æsops dyrefabler, ja de handler om mennesker. Det er fine pointer, serveret med vid og skarp tunge. Og det er underholdende!"
- Trine Kristensen, Antikkens Venner, nr. 96, 2012.
Samtlige udgivelser på forlaget med -

Carsten Weber-Nielsen som oversætter

Mad og vin i oldtiden
1990, ISBN 978-87-7289-103-3, hft
Æsopromanen
2003, ISBN 978-87-7289-756-1, hft
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Syv mod Theben     Aischylos
Syv mod Theben
2012

Demokratiets historie fra oldtid til nutid     Hansen, Mogens Herman
Demokratiets historie fra oldtid til nutid
2012

En kortfattet romersk verdenshistorie     Paterculus, Velleius
En kortfattet romersk verdenshistorie
2010

Æsopromanen    
Æsopromanen
2003

Det persiske felttog (Anabasis)     Xenophon
Det persiske felttog (Anabasis)
2002

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger