Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 

Guide til e-publikationer

Første gang du køber en e-publikation, kan det måske virke uoverskueligt. Vi har derfor lavet en udførlig vejledning, der kan hjælpe dig gennem dit første køb. Du kan evt. printe den ud, så du hele tiden har hjælp ved hånden. Når du først har købt én gang, er det en smal sag at foretage nye indkøb.

Allerførst skal du sikre dig, at du har en Adobe Reader i din computer, da alle vores e-publikationer ligger i pdf format. Med dette på plads er vejen til din første e-publikation fra Museum Tusculanum ikke lang. Nedenfor finder du en udførlig beskrivelse af, hvordan du køber og læser forlagets e-publikationer.


▼ Hvad er en e-publikation?
▼ Hvordan køber jeg en e-publikation?
▼ Kontakt


Hvad er en e-publikation?
e-Publikationer står for elektroniske bøger. Det er en ny og anderledes måde at udgive bøger på, som rummer en række muligheder, der ikke er til stede i den traditionelle trykte bog. Først og fremmest er e-publikationen et hurtigere og mere fleksibelt medie, hvor man nemt og hurtigt kan søge og indhente relevant information og danne sig et overblik over en større mængde af data.

e-Publikationer har en række fordele frem for trykte bøger:

Hurtighed: En e-publikation kan købes og downloades over internettet. Det betyder både, at køberen springer leveringstiden mellem forlag, distributører og boghandler over, samt at man kan købe publikationen derhjemme og få den leveret direkte til sin computer.

Tilgængelighed: En e-publikation er tilgængelig 24 timer i døgnet, uanset hvor i verden man befinder sig – det kræver kun en computer med adgang til internettet. Desuden optager en e-publikation ikke fysisk plads i din bogreol eller på dit skrivebord. Derimod medbringer man den overalt, hvor man også medbringer sin computer. Normalt fylder en e-publikation fra 1-3 MByte på computeren. e-Artikler fylder omkring 200 KByte.

Hyperlinks: Med tiden vil e-publikationernes bibliografier bestå af krydsreferencer (via de såkaldte Digital Object Identifiers - DOI’er). Det betyder, at titlerne i e-publikationernes bibliografier er hyperlinks, således at man med et enkelt klik kan finde frem og få adgang til bibliografiens referencer.

Søgning: Når e-publikationer læses i en Adobe Reader (som pdf filer) er de fuldt søgbare, dvs. at det er meget hurtigt og nemt at orientere sig i teksten ved at søge på de ord, man leder efter.

Multimedie: e-Publikationer kan indeholde film- og videoklip, lyd- og musiksekvenser, animation osv. som ekstra dokumentationsmateriale.

Pris: Museum Tusculanums e-publikationer sælges til en væsentlig lavere pris end de tilsvarende trykte bøgers pris. Generelt prissættes hele e-publikationer (monografier og artikelsamlinger) til ca. 60 % af den trykte bogs pris. Tidsskrifter prissættes lidt højere (ca. 80 % i forhold til det trykte tidsskrift). Enkelte kapitler/artikler prissættes individuelt. Desuden er der ingen ekspeditions- og forsendelsesomkostninger. Ved køb af både den trykte og den elektroniske version af den samme udgivelse vil der være en prisnedsættelse. Der tages forbehold for prisændringer.

||

Hvordan køber jeg en e-publikation?
Find den e-publikation du vil købe. På forsiden kan du klikke på [e-Publikationer] og straks se alle forlagets e-publikationer. Du kan også bruge det lille søgefelt øverst til højre. Hér kan du lave en fuldtekst-søgning og kombinere med e-Publikationer (i dropdown-menuen). Hvis du vil præcisere din søgning, skal du klikke på [Avanceret søgning] i menuen til højre. I menuen kan du også vælge [Emnekatalog] og hér vælge et emneområde og e-Publikationer i dropdown-menuen.

||

1. Læg den i indkøbsvognen
Når du har fundet din e-publikation, så klik på indkøbsvognen tilføj indkøbsvogn.

||

2. Vælg type og varighed - Offline/Online
Du ser nu, hvad der er i indkøbsvognen. Hvis du vil købe flere bøger, så gentag blot processen som ovenfor beskrevet. Den/de valgte e-publikationer bliver liggende i indkøbsvognen. Du kan hele tiden i menuen til højre se, hvor mange emner, du har liggende i din indkøbsvogn. Hvis du ønsker at fjerne en titel fra indkøbsvognen, klikker du blot på Fjern ved den pågældende titel. Hvis du forlader din indkøbsvogn, kan du til enhver tid komme tilbage til den ved at klikke på se indhold.
Hvordan vil du købe e-publikationen? Først skal du tage stilling til, om du vil købe den til offline eller til online brug.Offline - download til egen computer
Dette betyder, at du skal gemme e-publikationen på den computer, hvorfra du åbner den, og dermed kan læse den uden at være koblet op på internettet. Til gengæld kan du KUN læse din e-publikation fra denne computer. På computeren skal du sørge for at have installeret Adobe Reader og krypteringsprogrammet FileOpen. En e-publikation købt til offline brug kan KUN printes, hvis du køber den med printmulighed.

Tidsbegrænset Du kan vælge at købe e-publikationen med tidsbegrænsning (1 dag, 1 uge eller 3 måneder). Du kan købe flere adgange ved at indtaste det ønskede antal i antalfeltet. Adgangene får du mulighed for at distribuere, når du har købt e-publikationen. Bemærk, at den ene adgang automatisk går til dig selv. En tidsbegrænset e-publikation giver ikke mulighed for at printe.

Tidsubegrænset Dette betyder, at du køber e-publikationen uden nogen tidsbegrænsning overhovedet. Du kan købe flere adgange ved at indtaste det ønskede antal i antalfeltet. Adgangene får du mulighed for at distribuere, når du har købt e-publikationen. Bemærk, at den ene adgang automatisk går til dig selv. Den tidsubegrænsede e-publikation giver ikke mulighed for at printe, med mindre du køber den med print.

Tidsubegrænset Denne mulighed skal du vælge, hvis du ønsker at printe fra e-publikationen. Du har samtidig købt e-publikationen uden nogen tidsbegrænsning overhovedet. Du skal her beslutte, hvor mange print du har brug for og indtaste antallet i antalfeltet. Bemærk, at antalfeltet kun dækker antallet af print - IKKE antal adgange til e-publikationen. Du kan altså kun købe én e-publikation med mulighed for at printe.


Online - læs fra vores site
En e-publikation købt til online brug er krypteret sådan, at den ikke kan printes. Du skal være på internettet, når du læser din e-publikation. Du får en brugerID og en adgangskode, som du logger på med. På den måde er du sikret, at det kun er dig, som har adgang til e-publikationen. Du har mulighed for at læse din e-publikation på en hvilken som helst computer med adgang til internettet (på computeren skal der være en Adobe Reader og mulighed for at installere det lille krypteringsprogram FileOpen. Hvis du bruger en Macintosh computer, skal du bruge MacOS 10.3 eller nyere og Adobe Reader 6.0 eller nyere).

Tidsbegrænset For enhver online e-publikation gælder det, at du kun kan have adgang til den i en begrænset periode: 1 dag, 1 uge eller 3 måneder. Du kan købe flere adgange ved at indtaste det ønskede antal i antalfeltet. Adgangene får du mulighed for at distribuere, når du har købt e-publikationen. Bemærk, at den ene adgang automatisk går til dig selv. En online e-publikation giver ikke mulighed for at printe.

Prisen er som udgangspunkt i danske kroner. Hvis du bor i et andet land, kan du vælge det i dropdown-menuen. Vi opererer også med Euro (€), US Dollar ($) og Pund Sterling (£). Nederst til højre finder du den totale pris for dit køb. Generelt prissættes hele e-publikationer (monografier og artikelsamlinger) til ca. 60% af den trykte bogs pris. Enkelte kapitler/artikler prissættes individuelt.

||

3. Acceptér salgsbetingelser/licensaftale
For at kunne handle online skal du acceptere forlagets salgsbetingelser. Du skal også accpetere forlagets særlige licensaftale for e-publikationer. Vi vil med licensaftalen sikre os juridisk mod misbrug af vores samling af e-publikationer og den software, som er knyttet hertil. Du kan kun købe e-publikationer, hvis du accepterer salgsbetingelserne og licensaftalen. Dette gør du ved at klikke på [Jeg accepterer].

Tilbageknappen låses
Når du har accepteret, kan du ikke bruge tilbageknappen. Dette er for at sikre, at du ikke kan omgå betingelserne/aftalen (i henhold til Forbrugerombudsmandens retningslinjer for e-handel). Hvis du vil tilbage til din indkøbsvogn, kan du dog til enhver tid klikke på Vis indhold i menuen til højre. Hvis du derefter atter vil fortsætte dit køb, skal du acceptere salgsbetingelserne og licensaftalen igen.

||

4. Log på / Opret ny bruger
Hvis du ikke tidligere har handlet på sitet, skal du oprettes som bruger. Klik derfor på [Opret ny bruger]. Du skal nu indtaste navn, adresse, telefonnr. og e-mail. Bemærk, at din e-mail skal indtastes to gange. Det er vigtigt, at den er korrekt indtastet, fordi din e-mail vil være din første brugerID. Din nye adgangskode bliver desuden sendt til din e-mail. Når du har udfyldt alle felter, bliver du automatisk logget på og får dermed adgang til en personlig menu (det hvide felt i højre menu). Hér kan du fx med det samme vælge at ændre din brugerID og adgangskode ved at klikke på [Dine personlige oplysninger].

Hvis du er eksisterende bruger, logger du bare på med din brugerID og adgangskode.

||

5. Betal
e-Publikationer skal betales online med kreditkort. Vi modtager Dankort, VISA-Dankort, VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro, JCB og China UnionPay. Selve kreditkorttransaktionen administreres af DIBS (Dansk Internet Betalings System), som er Danmarks mest udbredte online betalingssystem. DIBS er certificeret af NETS og anvender alle lovbefalede sikkerhedsforskrifter, herunder SSL-kryptering af kreditkortinformationer. Det vil fx sige, at i det øjeblik dit kreditkort godkendes hos DIBS, slettes alle informationer om det omgående og uigenkaldeligt. Sikkerheden hos DIBS illustreres med et hængelås-ikon i statusbaren ("Sikker forbindelse - SSL 128 bit"). Læs mere om sikkerhed.

Betalingen er et 4-trins forløb.
I. Først får du en samlet oversigt over det, du er på vej til at købe. Hvis alt er som det skal være, klikker du på [Betal].
II. Vælg betalingsform. Klik på den korttype, som du ønsker at betale med.
III. Udfør betaling. En ny side åbner automatisk og beder dig indtaste kortnummer, udløbsdato og kontrolcifre:

dibs

Ved at klikke på spørgsmålstegnene til højre for hvert indtastningsfelt, kan du se, hvor på kreditkortet du finder de ønskede informationer. Til højre på siden ser du det beløb, som vil blive trukket fra dit kort. Du kan afbryde transaktionen ved at klikke på [Afbryd]. Du vil da komme tilbage til vores site og få mulighed for enten at prøve igen eller at annullere alt. Hvis du annullerer alt, tømmes din indkøbsvogn automatisk. Ellers klik på [Udfør betaling]. Online handel hos Museum Tusculanum er gebyrfrit!
IV. Godkendt eller afvist? Hvis kortet godkendes, skal du blot klikke på [Videre]. Hvis kortet afvises, får du mulighed for at betale igen som ovenfor beskrevet. Du kan til enhver tid afbryde transaktionen.

Kvittering. Når betalingen er godkendt hos DIBS, får du en kvittering for dit køb. Denne kvittering sendes også til din e-mail. Bemærk, at du nu er logget på med din e-mail adresse som brugerID.

Log på

Kvitteringen rummer flere vigtige oplysninger. Der er et kvitteringsnummer (som du bedes oplyse ved enhver henvendelse til forlaget vedr. dit køb), en dato, en oversigt over købte materialer samt dine personlige oplysninger. Vi anbefaler, at du printer kvitteringen.
Øverst på kvitteringen er der et link til din nye bogreol, hvor du finder din e-publikation.

link til bogreolen

||

6. Installér FileOpen
Når du klikker på linket "Hent din e-publikation i [Din bogreol]", kommer du først til en installationsside. Dette er for at sikre, at du har den nødvendige software installeret til at læse e-publikationer. Der er to typer software, som er nødvendige for at kunne læse e-publikationer fra Museum Tusculanum: Adobe Reader og FileOpen (plug-in). Der er installationslinks til begge dele herunder.

Hvad er FileOpen? Første gang du læser en e-publikation fra Museum Tusculanum, skal du have installeret en såkaldt plug-in til Adobe Reader. En plug-in er et lille program, som oversætter vores krypterede pdf filer, så Adobe Reader kan læse dem. Den plug-in, vi bruger, hedder FileOpen. FileOpen er en sikker plug-in certificeret af Adobe. Den vil på ingen måde beskadige din computer. FileOpen fylder kun 269 Kbyte. Inden installationen skal du sikre dig, at du allerede har Adobe Reader på din computer.

Hent Adobe Reader


Installation af FileOpen.
Klik på linket Installér FileOpen (Systemkrav: Windows Vista, XP, 98, 2000, NT eller Mac OS9.2 eller nyere).

Der kommer nu en besked om, at installationen kan beskadige din computer. Denne type besked er standard, når man vil installere en programfil fra internettet. Der er dog ingen grund til bekymring. FileOpen beskadiger ikke din computer. Klik på Åbn. Klik OK, hvis du får en besked om, at indstillingerne i din Adobe Reader skal ændres (dette skal ske for at Adobe Reader kan forstå krypteringen). Når du klikker OK, ændres indstillingerne automatisk. Klik også OK, når beskeden "Installation complete" kommer frem. FileOpen er nu installeret sikkert på din computer, og du kan læse din e-publikation.

||

7. Læs e-publikationen
Din bogreol. Din bogreol indeholder alle dine bogkøb. Det er fra din bogreol, du får adgang til at læse dine e-publikationer. For hver e-publikation, du har købt, kan du se forside, titel, type og varighed.

Læs. Hvis du har købt e-publikationen til online brug, skal du klikke på linket [Læs] eller på e-publikationens forsideillustration. Herefter åbnes din Adobe Reader. Afhængigt af e-publikationens størrelse og din internetforbindelse, kan det tage fra få sekunder til flere minutter at åbne e-publikationen. e-Publikationen åbnes nu i din Adobe Reader og er dermed klar til læsning. Når du ønsker at lukke publikationen, lukker du pdf filen eller din Adobe Reader. Du kan til enhver tid genåbne din e-publikation ved i bogreolen at klikke på linket [Læs] eller på e-publikationens forsideillustration - så åbnes publikationen igen på samme måde. Når tiden for dit køb udløber, vil du tydeligt få besked herom i din bogreol. Du vil nu ikke længere kunne åbne e-publikationen. En dag-/time-/minuttæller gør dig hele tiden opmærksom på, hvor lang tid du har tilbage. Når tiden er udløbet kan du klikke på linket [Køb igen] for at få fornyet adgang til e-publikationen.

Download Hvis du har købt e-publikationen til offline brug, skal du klikke på linket [Download] eller på e-publikationens forsideillustration. Afhængigt af e-publikationens størrelse og din internetforbindelse, kan det tage fra få sekunder til flere minutter at åbne e-publikationen.
Vigtigt! Inden du lukker publikationen, skal du huske at gemme den. Dette gør du ved et klik på disketteikonet Save-/Gem-ikonet i Adobe Reader'ens værktøjslinje. Du vælger nu selv, hvor du vil gemme din e-publikation. Du kan fx gemme den på dit skrivebord eller i en særlig e-publikationsmappe. Du kan også omdøbe filnavnet, hvis du ønsker det. Blot er det vigtigt, at du ved, hvor den er, for det er herfra, at du fremover skal åbne den. Dvs. at du vil kunne åbne e-publikationen uden at være på internettet og bruge den lige så lang tid, som du har købt rettighed til. Hvis du har købt e-publikationen uden tidsbegrænsning, vil dette sige lige så lang tid, som den hardware e-publikationen er købt til, er intakt. Hvis du har købt e-publikationen med tidsbegrænsning, vil du, når du klikker på pdf filen fra din egen computer, få en besked om, at du ikke længere har adgang til e-publikationen.

Flere adgange. Hvis du har købt mere end 1 brugeradgang til e-publikationen, har du nu mulighed for forære e-publikationen til andre. I din bogreol finder du linket [Giv adgang]. Når du klikker hér, får du mulighed for at indtaste e-mail adressen og en besked til den person, der skal modtage e-publikationen. Modtageren får et link sendt til sin e-mail. Linket fører til forlagets site, hvor modtageren skal oprette sig som bruger. Modtageren kan herefter gå til sin bogreol og derfra læse e-publikationen på samme vis som dig. Modtageren har adgang til e-publikationen med den varighed, som du har betalt for. Du kan til enhver tid se, hvor mange adgange, du har tilbage til e-publikationen, og se hvem du har sendt adgang til. Bemærk, at den første adgang automatisk går til dig selv.
Bemærk, at en tildelt tidsbegrænset adgang først tæller ned fra det øjeblik, modtageren aktiverer den tildelte e-publikation.
Bemærk, at selv når tiden på din egen e-publikation er udløbet, kan du fortsat give adgang til andre.

Flere prints. Kun hvis du har købt e-publikationen til offline brug og tidsubegrænset med print ( ), kan du printe fra den. Du vil i din bogreol kunne se, hvor mange prints du har købt, og hvor mange du har tilbage. Du printer fra e-publikationen ved at bruge printikonet i Adobe Reader'en. Bemærk, at du bruger 1 printmulighed, uanset om du printer 1 side eller hele e-publikationen. Muligheden for at vælge flere printmuligheder kan være relevant for fx en underviser, som ønsker at mangfoldiggøre teksten til undervisningsbrug.

Din personlige menu. Når din betaling er gennemført, er du automatisk logget på som bruger. Dette giver dig adgang til din personlige menu, hvor du har forskellige muligheder. Du kan komme til din bogreol, dit arkiv (her kan du opbevare titler, som du for overskuelighedens skyld ikke ønsker at se i din bogreol), dit personlige nyhedsbrev, dine kvitteringer og dine personlige oplysninger (hvor du bl.a. kan ændre din brugerID og adgangskode). Hvis du har flere ønsker til din personlige menu, så kontakt venligst forlaget.

||

Kontakt.
Museum Tusculanums Forlag
Rådhusvej 19
2920 Charlottenlund

Tlf. 3234 1414
CVR: 8876 8418
e-mail

||

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger