Handelsbetingelser

Generelle oplysninger

Virksomhedens juridiske navn: Fonden Museum Tusculanums Forlag
CVR-nr.: 8876 8418
Adresse: Rådhusvej 19, 2920 Charlottenlund
Mailadresse: info@mtp.dk
Tlf.: 3234 1414

Anvendelse

Disse salgs- og leveringsbetingelser er gældende for ethvert salg og enhver levering af bøger, herunder e-publikationer, fra Museum Tusculanums Forlag (herefter MTF). Kontrakter kan indgås på dansk og engelsk.

Betaling

Du kan betale med følgende betalingskort: Dankort, VISA-Dankort, VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro, JCB, China UnionPay. Vi tager ikke kortgebyrer. Beløbet hæves først på dit kort, når varen afsendes. Alle oplyste priser er inkl. 25% moms.

Levering

Vi bestræber os på at ekspedere køb og bestillinger af trykte bøger hurtigst muligt. Ekspeditioner inden for Danmarks grænser udføres typisk i løbet af 3 til 5 arbejdsdage. Uden for Danmarks grænser udføres de normalt i løbet af 1 til 2 uger. E-publikationer leveres i det øjeblik kreditkorttransaktionen er gennemført. Der tages dog forbehold for ferie, servernedbrud m.v.

Bestillinger af fysiske bøger sendes med PostNord til hele verden. E-publikationer leveres som ukrypterede PDF-filer til download; læsning af e-publikationer kræver en installeret PDF-læser som Adobe Reader eller modsvarende programvare.

Bestillinger sendes som udgangspunkt med billigste sporbare forsendelsesmulighed. Inden for Danmark sendes som pakkepost til afhentning på nærmeste posthus eller pakkeshop; uden for Danmark sendes som sporbare breve hvor dette er muligt, ellers som pakke til afhentning.

Portoudgifterne i forbindelse med ekspedition og levering af trykte bøger følger hvor intet andet er aftalt, PostNords takster. Disse er inden for Danmarks grænser:

Uafhentede pakker

Hvis en afsendt bestilling ikke afhentes i pakkeshop og sendes retur til os, kan vi sende pakken igen. I så fald opkræves de ekstra omkostninger til ny levering særskilt, og ordren gensendes når betaling herfor er modtaget.

Internationale bestillinger

Vi ekspederer bøger globalt, men anbefaler kunder uden for det kontinentale Europa at overveje bogbestilling via vores internationale distributører (se adresser og distributionsområder nedenfor) for på den måde at begrænse portoudgifter og ekspeditionstid.

Salg af trykte bøger til udenlandske boghandler og institutioner foregår primært via vores distributører. Salg til institutioner (f.eks. universiteter og biblioteker) af licenser til vores e-publikationer forhandles individuelt med MTF.

Distributører uden for Norden

Fortrydelsesret

Som forbruger har du 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os.

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare. Hvis du har bestilt forskellige varer i én ordre, men de leveres enkeltvis, løber fristen fra den dag, hvor du modtager den sidste vare. Består ordren af flere partier eller dele, udløber fortrydelsesfristen 14 dage efter den dag, du modtager det sidste parti eller den sidste del.

Fristen indebærer, at du har 14 dage fra modtagelsen til at give os besked om, at du vil fortryde dit køb. Du kan sende en mail til order@mtp.dk eller benytte standardfortrydelsesformularen. Du kan også fortryde købet ved at give os besked og aflevere den personligt på forlagets adresse (se nedenfor). Du kan ikke fortryde købet ved at nægte at modtage varen uden samtidig at give os besked.

Fortrydelse af en del af købet

Hvis du har købt flere varer hos os, har du mulighed for kun at sende en eller flere af varerne retur, selvom de er købt i samme ordre. Bemærk, at du ikke får fragtomkostningerne retur, hvis du fortryder en del af dit køb.

Returnering

Når du har givet os besked om, at du vil fortryde dit køb, har du 14 dage til at sende varen tilbage til os. Du skal selv betale for at pakken returneres, og det er dig, der hæfter, hvis der opstår en skade under transporten. Du anmodes venligst om at vedlægge en kopi af kvitteringen, når du returnerer varen.

Varer uden fortrydelsesret

Fortrydelsesretten gælder ikke ved køb af følgende varer:

Varens stand, når du sender den retur

Hvis varen har mistet værdi, og det skyldes, at du har brugt den på en anden måde, end hvad der var nødvendigt for fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer, kan du kun få en del af købsbeløbet tilbage. Beløbet du kan få tilbage, afhænger af varens handelsmæssige værdi, og i visse tilfælde kan det betyde, at du kun kan få fragtomkostningerne tilbage.

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du dine penge tilbage. Hvis varen er værdiforringet, fratrækker vi det beløb, du hæfter for (jf. ovenfor).

Vi refunderer alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (det gælder dog ikke ekstra leveringsomkostninger i de tilfælde, hvor du har valgt en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), senest 14 dage fra den dag, hvor vi har modtaget din besked om, at du vil fortryde aftalen.

Vi tilbagefører pengene med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved købet, med mindre andet er aftalt.

Vi kan tilbageholde betalingen indtil vi har modtaget varen, med mindre du sender os dokumentation for at have returneret den.

Returvarer sendes til

Museum Tusculanums Forlag
Rådhusvej 19
2920 Charlottenlund

Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen.

Har du sendt en vare retur, vil du altid få tilsendt en e-mail, når vi har modtaget varen. I e-mailen vil du få oplysninger om den videre proces i forbindelse med behandlingen af din fortrydelse.

Reklamationsret

Når du handler hos os som forbruger, gælder købelovens regler for varekøb. Det betyder, at du har reklamationsret i 24 måneder. Hvis din reklamation er berettiget, kan du enten få varen repareret eller ombyttet, få pengene tilbage eller få et afslag i prisen, afhængig den konkrete situation. Hvis en bestilt e-publikation er behæftet med fejl, anmodes du venligst om at kontakte MTF pr. e-mail til info@mtp.dk eller telefonisk på nummer 3234 1414.

Du skal reklamere inde for rimelig tid, efter at du har opdaget fejlen. Reklamationer foretaget inden for to måneder, efter at fejlen er opdaget, vil altid anses som værende rettidige. Består fejlen i beskadigelse under transporten, gælder dog for reklamation den samme frist på 14 dage fra modtagelsen, som også gælder for fortrydelsesretten.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine rimelige fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage. Husk også at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

Reklamationsvarer sendes til

Museum Tusculanums Forlag
Rådhusvej 19
2920 Charlottenlund

Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen. Når du returnerer varen, bedes du vedlægge en detaljeret beskrivelse af problemet.

Har du sendt en vare til reklamation, vil du altid få tilsendt en e-mail, når vi har modtaget varen. I e-mailen vil du få oplysninger om den videre proces i forbindelse med behandlingen af din reklamation.

Klageadgang

Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du kontakte salgs- og markedsafdelingen på forlaget. Hvis ikke lykkes os at finde en løsning, kan du sende en klage til:

Center for Klageløsning
Nævnenes Hus
Toldboden 2
8800 Viborg
naevneneshus.dk

Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionen online klageportal på deres hjemmeside, ec.europa.eu/odr.

Kontakt

Hvis du har problemer med online køb og bestilling, er du velkommen til at kontakte forlagets faktureringsafdeling pr. e-mail til order@mtp.dk eller på tlf. 3234 1414.

Størstedelen af forlagets trykte udgivelser lagerføres på Danske Boghandleres Kommissionsanstalt (DBK). Alle forlagets trykte udgivelser kan købes eller bestilles i landets boglader eller direkte fra forlaget:

Museum Tusculanums Forlag
Rådhusvej 19
2920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414
CVR. 8876 8418
E-mail: info@mtp.dk

Handelsbetingelserne er senest opdateret den 24. juli 2018.

Persondatapolitik

Vi registrerer og videregiver kun de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne gennemføre køb og levere købte varer til dig. I forbindelse med køb registrerer vi følgende oplysninger om dig: Navn, postadresse, mailadresse og telefonnummer.

Personoplysningerne registreres hos MUSEUM TUSCULANUMS FORLAG og opbevares i henhold til Bogføringsloven i fem år fra købsdato, hvorefter oplysningerne anonymiseres.

Vi samarbejder herudover med en række virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysningerne på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål. Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger tilstrækkelig beskyttelse. Den dataansvarlige på www.mtp.dk er adm. dir. Marianne Alenius (Fonden Museum Tusculanums Forlag).

Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi opbevarer og behandler om dig. Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen, ved at skrive til os på info@mtp.dk eller ringe på telefonnummer 3234 1414.