Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.
Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.
Sommerferie
Vi holder sommerferie fra mandag den 21. august til torsdag den 31. august, begge inklusive. Bøger der bestilles i ferien, afsendes fredag den 1. september.
Mails tjekkes periodisk og besvares efter formående.
Stort sommerudsalg
Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!
40% rabat på alle titler!
Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.
Black Friday – spar 50%!
Få 50% rabat på (næsten) alle bøger!
Tilbuddet gælder en uge, fra fredag d. 24/11 kl. 00:00 til torsdag 30/11 kl. 23:59. Udsalgsprisen fremgår som Onlinepris på hjemmesiden.
Man kan ikke købe direkte via webshoppen for tiden, så send din bestilling til blackfriday@mtp.dk i stedet, så får du bøgerne med en faktura (bare rolig, den kan du stadig betale med kort). Black Friday-bestillinger sendes fredag d. 1/12.
Glædelig jul og godt nytår
Museum Tusculanums Forlag holder juleferie fra torsdag den 21. december 2023 kl. 15:00 til og med onsdag den 3. januar 2024. Sidste afsending af bestillinger inden jul sker tirsdag den 19. december. Bestillinger foretaget herefter afsendes i januar.
Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius
I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.
Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!
På grund af ferie bliver der ikke afsendt bestillinger i uge 10 og 11. Bestillinger foretaget efter 4. marts afsendes i uge 12 (18.-22. marts).
Grundet ferie afsendes der ikke ordrer fredag i denne uge. Bestillinger foretaget efter den 30. november om eftermiddagen afsendes fredag den 10. december.
Boginfo
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
Gennem studier af madkultur og -historie kommer man meget tæt på den dagligdag, fortidens mennesker oplevede. På hvad de spiste, drak og røg, samt de kulturelle symboler, der var knyttet til dette forbrug. I denne bog undersøger Ole Hyldtoft på grundlag af et fyldigt kildemateriale madens rolle i perioden fra 1835 til 1880 blandt fattige, bønder og folk i byerne
Fra midten af 1830'erne oplevede Danmark et vedvarende økonomisk opsving, som betød, at en mindre del af indkomsterne end tidligere gik til mad og drikke. Madens rum, genstande og tidsrytme var i en brydningsperiode. Kaffens brede gennembrud, nu også på landet, bidrog til, at den varme davre og nadver mange steder blev erstattet af smørrebrød. Gårdene og de bedrestillede arbejdere udnyttede deres øgede indtjening til at højne middagsmadens niveau. De øgede indkomster gjorde det også muligt at drikke mere bajersk øl, vin, chokolade og sodavand. Kaffepunchen blev nationaldrik på landet, mens cigarer var den store nye tobaksvare. Med det nye naturvidenskabelige paradigme gled det tidligere holistiske syn tilpasset individet i baggrunden. Ernæring blev udskilt som et særligt område forskelligt fra gymnastik og andre sundhedsfremmende aktiviteter. Mennesket blev nu til en statistisk størrelse med egenskaber, som kunne generaliseres, og proteinerne kom i centrum af ernæringsdiskursen.
Ole Hyldtoft dr.phil., lektor emeritus i historie ved Saxo-Instituttet, Københavns Universitet