Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Bruun Kofoed, Jens
Til syvende og sidst
Skabelse, tempel og hvile i Biblen og den gamle Orient

2015, 405 s., indb
ISBN 978-87-635-4339-2Vejl. pris375 DKK  57 $  51 €  45 £
Onlinepris300 DKK  46 $  40 €  36 £

 Se udvalgte sider

 Indholdsfortegnelse

▼ Pressen skrev
▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Fås også som e-publikation


Der er få tekster i verdenslitteraturen, der har haft en så lang og omskiftelig virkningshistorie som den såkaldte Urhistorie i 1. Mosebog, kapitel 1-11. Som grundtekst for både jøder, kristne og muslimer har den op gennem århundrederne haft normativ betydning for milliarder af menneskers gudsbillede og virkelighedsforståelse, og den er stadig i begyndelsen af det 21. århundrede en grundtekst i den vestlige kultur.

I skandinavisk sammenhæng er skabelsesberetningerne obligatorisk pensum for undervisningen i kristendom og religion på alle niveauer i uddannelsessystemet. Det stigende offentlige krav om vidensdeling har de seneste årtier – i form af publicering af arkæologiske fund og forskningsresultater – bragt omfattende ny viden for dagen og ændret afgørende på vores forståelse af den kultur, som teksterne blev til i.

Meget af dette materiale gøres i bogen Til syvende og sidst tilgængeligt for første gang inden for det skandinaviske sprogområde, således at læseren bliver bedre i stand til at forstå teksterne, og underviseren bliver bedre udrustet til at gøre dem tilgængelige for studerendes og elevers selvrefleksion og personlige dannelse.

Jens Bruun Kofoed, ph.d., er professor i Gamle Testamente på Fjellhaug Internasjonale Høgskole, Oslo. Har tidligere udgivet bl.a. Text and History: Historiography and the Study of the Biblical Text, Winona Lake, IN: Eisenbrauns 2005.

 
Emneområde | Religion og teologi |
Emneord | Kildemateriale | Kristendom | Det Gamle Testamente |
Specifikt emneord | Bibeloversættelse | Græsk filosofi | Kosmografi | Kosmologi | Mytebegrebet | Skabelse | Tempelsymbolik | Teomaki |

Pressen skrev


Til syvende og sidster uhørt grundig, dristig i sine konklusioner, indsigtsfuld og introducerende. Den er fintfølende i sin omgang med andre forskeres arbejde, men også kras og polemisk, når det synes nødvendigt.
Til syvende og sidst er lige så velformuleret, som den er velargumenteret. Den er både sober fremstilling og passioneret polemik. Den er anbefalelsesværdig.
- Mathias Wibo Kure, TilTro, #4 2015

"Jens Bruun Kofoeds store bog er et eksempel på humanistisk/teologisk forskning af allerfornemste slags. Kofoeds bog er en usædvanlig præstation. Både i sin beherskelse af sekundærlitteraturen og sine fremstillinger, analyser, perspektiveringer og polemik. Den er oplysende, velargumenteret og overbevisende. Der går år imellem, at vi får et så kvalificeret filologisk, historisk og teologisk værk."
Johs. H. Christensen, Jyllands-Posten , 23. april 2015

"Bruun Koefod går grundig og nyansert inn i den polariserte danske debatten mellom historisk-kritiske og konservative forskere og fremhever at det bare er den foreliggende tekst i den jødiske og kristne kanon vi har adgang til, og at den derfor nå - uansett dens tradisjonshistoriske forhistorie - må forstås i lyset av de tekster den litterært og teologisk bevisst er plassert sammen med...Bruun Kofoed tar leserne med på en sprenglærd ferd gjennom det religionshistoriske og bibelske materialet."

læs hele anmeldelse her
Olav Myklebust, For Bibel og Bekjennelse, 20. april 2015


Samtlige udgivelser på forlaget med -

Jens Bruun Kofoed som forfatter

Til syvende og sidst
2016, ISBN 978-87-635-4479-5, e-publikation
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Demokratiets historie fra oldtid til nutid     Hansen, Mogens Herman
Demokratiets historie fra oldtid til nutid
2012

Roms Akvædukter     Frontinus, Sextus Julius
Roms Akvædukter
1998

Bibel og historieskrivning     Hallbäck, Geert & John Strange (red.)
Bibel og historieskrivning
1999

Læsning og bogmarked i 1600-tallets Danmark     Appel, Charlotte
Læsning og bogmarked i 1600-tallets Danmark
2001

Fritz Lang     Aurich, Rolf, Wolfgang Jacobsen & Cornelius Schnauber
Fritz Lang
2001

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger