Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Kjær, Sarah Holst
Sådan er det at elske
En kulturanalyse af parforhold

2009, 187 s., hft.
ISBN 978-87-635-1092-9Vejl. pris168 DKK  26 $  23 €  20 £
Onlinepris134 DKK  21 $  18 €  16 £Søg direkte i bogen her

▼ Pressen skrev
▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Inden for de senere år har interessen for mand/kvinde-relationen fået en renæssance. Parforholdet er blevet livligt debatteret, og kulturelle forestillinger om harmoni og konflikt mellem mand og kvinde er blevet genoplivet.

I Sådan er det at elske opsporer forfatteren gennem interviews med mænd og kvinder i parforhold de kulturelle vilkår, der ligger til grund for en mand/kvinde-relations projekter og praksis, livsstil og leveregler, rutiner og ritualer. Analysen udfolder de kulturhistoriske, videnskabelige og samfundsfilosofiske fantasier og realiteter, der gennem tiden har skabt idealerne for den gode livsførelse mellem mand og kvinde.

Sarah Holst Kjær, cand.mag. i folkloristik fra Københavns Universitet og fil.dr i etnologi fra Lunds universitet.


Lyt til interview med Sarah Holst Kjær i Vita på Danmarks Radio P1 den 13. marts 2009

 
Emneområde | Antropologi og etnologi |
Emneord | Kønsstudier |
Specifikt emneord | Interviews | Kærlighed | Seksualitet |
Land | Danmark |
Periode | 21. årh. |
Sprog | Dansk |

Pressen skrev

"Med empirisk basis i 140 siders dybdegående interviewmateriale (og et solidt metodisk afsæt i postfeministisk konstruktionsteori à la Judith Butler) tager Kjær læseren med på en informativ og tankevækkende rejse gennem det senmoderne parforholds kuperede landskaber - vi møder Torben og Benedikte, som vækker slumrende kønsspil til live ved ugentlige salsalektioner, Karoline og Jesper, som er hinandens bedste venner, og Anne, som hver tredje måned farer i flint over Sørens indlemning af hjørnesofaen til udvidet spillekonsol. Kort sagt: Vi møder ganske almindelige, velovervejede unge par, og vi får en god fornemmelse af, hvordan de håndterer og forstår dagligdagens ingeniørkunst.
Sarah Holst Kjærs informanter bevæger sig - præcis som os andre - i spændingsfeltet mellem hverdagsrealiteter og kulturelle fantasmer, og det er interessant at se, hvordan de unge par igen og igen falder tilbage på logikker og normer, man skulle tro hørte en svunden tid til ... Alt i alt giver 'Sådan er det at elske' et interessant indblik i senmoderne kvinde-, mande-, kærligheds- og parforholdskonstruktioner, og selv om afhandlinge forventeligt nok kører de tunge adademiske kanoner i stilling, er den samtidig formuleret så tilpas afslappet, at den dannede læser vil føle sig nogenlunde hjemme mellem fodnoter og videnskabelig akribi."
- Christian Graugaard, Politiken, 28. februar 2009.

"Boken har ett stadigt teoretisk fundament - et centralt namn är Judith Butler - men framför allt utgår den ifrån de ytterligt konkreta, kärleksfullt detaljerade djupintervjuer som Holst Kjær genomförde 2005 med fem tillsvidare barnlösa par i åldern 25-30. ... Genom de frikostiga [gavmilde] citaten ur intervjusamtalen blir dessa tio unga människor ... alla utomordentligt levande för läsaren: ja, iblandt har man snarast känslan av att läsa en modern, lätt satirisk sedeskildring med udden [brodden] riktad mot den privilegierade medelklassens ambitioner. ... Det mest berörande med boken är att man inte ett ögonblick betvivlar att de här parförhållandena verkligen bygger på kärlek."
- Merete Mazzarella, Svenska Dagbladet, 4. juni 2009. svd.se

"Bogen viser, i hvor høj grad selv nogle af samfundets mest ligestillingsorienterede par stadig, med variationer, følger de gamle scripts om de to køns grundlæggende forskelle, men fremhæver også undtagelserne. Særdeles interessant og til tider smertelig læsning, der viser, hvor svært det er at ændre rolleordelingerne, fordi vi risikerer at blive uforståelige eller 'forkerte', hvis vi gør det."
- MLH, Kvinden & samfundet nr. 3, 2009.
Samtlige udgivelser på forlaget med -

Sarah Holst Kjær som forfatter

Designing a Waterworld. Culture-Based Innovation and Ethnography in Regional Experience Industry
2011, ISBN 978-87-635-3947-0, e-publikation
Silence
2005, ISBN 978-87-635-0730-1, e-publikation
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

I seng med romerne     Lund, Allan A.
I seng med romerne
2005

Besovede kvindfolk og ukærlige barnefædre     Koefoed, Nina Javette
Besovede kvindfolk og ukærlige barnefædre
2008

Off the Edge     Löfgren, Orvar & Richard Wilk (red.)
Off the Edge
2006

Danmark og Færøerne     Hoff, Tina Adele
Danmark og Færøerne
2012

En fuldstændig beskrivelse af Rom     Canonicus, Benedictus
En fuldstændig beskrivelse af Rom
1994

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger