Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.
Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.
Sommerferie
Vi holder sommerferie fra mandag den 21. august til torsdag den 31. august, begge inklusive. Bøger der bestilles i ferien, afsendes fredag den 1. september.
Mails tjekkes periodisk og besvares efter formående.
Stort sommerudsalg
Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!
40% rabat på alle titler!
Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.
Black Friday – spar 50%!
Få 50% rabat på (næsten) alle bøger!
Tilbuddet gælder en uge, fra fredag d. 24/11 kl. 00:00 til torsdag 30/11 kl. 23:59. Udsalgsprisen fremgår som Onlinepris på hjemmesiden.
Man kan ikke købe direkte via webshoppen for tiden, så send din bestilling til blackfriday@mtp.dk i stedet, så får du bøgerne med en faktura (bare rolig, den kan du stadig betale med kort). Black Friday-bestillinger sendes fredag d. 1/12.
Glædelig jul og godt nytår
Museum Tusculanums Forlag holder juleferie fra onsdag den 22. december 2020 kl. 15:00 til og med mandag den 3. januar 2022.
Vi er tilbage igen tirsdag den 4. januar 2022. Bestillinger foretaget i juleferien afsendes herefter.
Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius
I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.
Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!
På grund af afholdelse af ferie bliver der ikke afsendt bestillinger fredag i denne uge. Bestillinger foretaget fra eftermiddagen den 30. november afsendes fredag den 10. december.
Grundet ferie afsendes der ikke ordrer fredag i denne uge. Bestillinger foretaget efter den 30. november om eftermiddagen afsendes fredag den 10. december.
Boginfo
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
Denis Diderot (1713-1784) var fransk forfatter og filosof. Han blev en prominent figur under oplysningstiden og var selv en af de to hovedredaktører på storværket L’Encyclopédie.
Diderots mest kendte bidrag til litteraturen er romanen Fatalisten Jacques, hvor han bryder med de eksisterende konventioner for romanens struktur og indhold.
For oplysningsmanden, kunstkritikeren og forfatteren Denis Diderot repræsenterede fysiologiens teorier om kroppens sensibilitet en vej ud af den kristne metafysik og overtro.
I Sensibilitetens bevægelse spores den fysiologiske påvirkning igennem Diderots alsidige forfatterskab med særlig vægt på hans æstetiske refleksioner over maleri og musik.
Bogen handler om, hvordan den nye vitalistiske retning inden for det 18. århundredes fysiologi påvirker Diderots forståelse af sanseerfaringen, herunder erfaringen af bl.a. billedkunst og musik.
I en række tekstnære læsninger af nogle af de mest centrale naturfilosofiske og æstetiske skrifter i Diderots forfatterskab undersøger og diskuterer Anne Fastrup det erkendelses-mæssige og emancipatoriske potentiale, som Diderot tilskriver kunsten i forlængelse af impulserne fra den vitalistiske fysiologi.
Bogen er den første i en ny serie om 16-1700-tallet, som udgives af Museum Tusculanums Forlag.
Anne Fastrup (f. 1963), ph.d. i Litteraturvidenskab, er lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet.