Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Himmelstrup, Kristian
Den udødelige soldat og jeg
Ib Michael og hans forfatterskab

2000, 200 s., hft.
2. oplag. Illustreret
ISBN 978-87-7289-633-5Vejl. pris175 DKK  27 $  24 €  21 £
Onlinepris140 DKK  21 $  19 €  17 £

 Se udvalgte sider

 IndholdsfortegnelseSøg direkte i bogen her

▼ Indhold
▼ Pressen skrev
▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Ib Michaels evne til at fortælle gode historier i et flot, fabulerende sprog, har gjort ham til en af tidens mest populære forfattere. Den udødelige soldat og jeg er skrevet til alle, der gerne vil vide mere om manden bag værkerne og blive klogere på forfatterskabet.

Bogen indleder med en kort biografi, der fortæller historien om Ib Michaels vej fra en privilegeret opvækst i Roskilde til et liv som skrivende kosmopolit i stadig bevægelse kloden rundt. Anden del fører læseren gennem Ib Michaels forfatterskab - fra 1970ernes eksperimenter til hans livtag med det historiske stof i Troubadurens Lærling og videre frem mod de senere års optagethed af identitet og identitetsløshed i romanerne Kilroy Kilroy, Vanillepige-trilogien, Prins og digtsamlingen Rosa Mundi. Bogen slutter med at trække nogle linier gennem forfatterskabet og analyserer Ib Michaels stadige fascination af bl.a. narre, spøgelser - og den udødelige soldat.

Kristian Himmelstrup Kristian Himmelstrup (f. 1971) er cand.mag. og M.A. i skandinavisk litteratur. Han har undervist i dansk litteratur, skrivekunst og kulturformidling på universiteter i Danmark og USA og har udgivet flere bøger inden for de samme emner. Han har desuden udgivet tre romaner.


 
Emneområde | Litteraturvidenskab |
Emneord | Biografi | Litteraturhistorie | Litterær analyse |
Specifikt emneord | Digtanalyse | Eventyr | Rejseskildringer |
Biograferet person | Ib Michael |
Sprog | Dansk |

Indhold

Forord
Biografi og indledning

- 1. del -
Syretiden og det fantastiske
Fiktionaliserede rejseberetninger og suppe på Mexico
Historieskrivning i kategoriernes sammenbrud
Jagten på identitet
Selvbiografi og magisk realisme
Eventyr og vandrehistorier

- 2. del -
Tekstlige ornamenter
Karnevalisme på Gøglernes Gade
Magisk realisme

Afrunding
Noter
Litteraturliste

Pressen skrev

"Glimrende indføring i og analyse af Ib Michaels forfatterskab...skønt Himmelstrup både er skarpsindig og delvis dansk uddannet litterat, skriver han et dansk, der kan forstås af enhver interesseret!...hjælper til at klare øjet og udvide snæversynet...skal de have faglitteratur med på ferie i år er, er "den udødelige soldat og jeg" et af de bedste bud."
- Søren Vinterberg, Politiken

"Der er mange spændende indfaldsvinkler og bud på sammenhænge i forfatterskabet, formuleret i et let og forståeligt sprog ... en særdeles nyttig guide for læsere, der føler sig indfanget af magien i Ib Michaels forfatterskab."
- Leon Jaurnow, Kristeligt Dagblad

"Den udødelige soldat og jeg giver pålidelig og sober besked om et væsentligt moderne forfatterskab."
- Søren Schou, Weekendavisen

"Den udødelige soldat og jeg stiller Ib Michaels læseres umiddelbare nysgerrighed - og giver en udmærket letfortalt introduktion til hvordan forfatterskabet hænger sammen." - Mai Misfeldt, Berlingske Tidende "Bogen er skrevet for almindelige mennesker, som holder af Ib Michaels bøger. Og vi er jo som bekendt mange...Himmelstrups eget sprog er lige til og nemt læst" - Hans Fl. Kragh, Ekstra Bladet "Analyserne er grundige og velskrevne, og de rammer på imponerende vis niveauet for den Ib Michael-interesserede gymnasiast, der er parat til at investere koncentration og opmærksomhed i læsningen...nok den bedste Ib Michael-biografi til dato, til glæde både for dansklæreren og for den elev, der sætter forfatterskabets højt." - Niels Martinov, Gymnasieskolen "Kristian Himmelstrup har en god og rar måde at præsentere Ib Michael og hans forfatterskab på. Uden at sætte lighedstegn mellem forfatter og værk fornemmer vi bestandig manden bag værket[...]Jeg synes godt om fremgangsmåden med at tage en bog ad gangen. Det giver ro over fremstillingen og overblik over forfatterskabet. - Rigmor Kappel Schmidt, Standart "With ebullient enthusiasm Himmelstrup has written an easily accessible monograph which convincingly identifies and analyses the leitmotifs constituting the remarkable thematic unity, which characterizes Michael's writing and which at the same time is a reflection of his attempt at depicting our world as a coherent entity, a coherence which may be hidden to most of us but which nevertheless creates those secret, magic forces which are part of our lives." - Sven Hakon Rossel (University of Vienna), Scandinavica "The recent Englisg translation of Ib Michael's Prins has finally introduced Michael's fictional universe to the English-speaking world with glowing results...An excellent introduction to Michael's oeuvre could also be provided by an English translation of Kristian Himmelstrup's informative Den udødelige soldat og jeg: Ib Michael og hans forfatterskab. - Mark Mussari (Villanova University), Scandinavian Studies
Samtlige udgivelser på forlaget med -

Kristian Himmelstrup som forfatter

En sejlbåd for vindstille
2014, ISBN 978-87-635-4079-7, indb
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Brudstykker af en selvbiografi     Jürgensen, Jørgen
Brudstykker af en selvbiografi
2006

Kanon     Engberg-Pedersen, Troels, Niels Peter Lemche & Henrik Tronier (red.)
Kanon
2006

The Making of Christian Myths in the Periphery of Latin Christendom (ca 1000-1300)     Mortensen, Lars Boje (red.)
The Making of Christian Myths in the Periphery of Latin Christendom (ca 1000-1300)
2006

For læg og lærd     Conrad, Flemming
For læg og lærd
2006

Grundtvig     Sanders, Hanne & Ole Vind (red.)
Grundtvig
2003

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger