Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.
Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.
Sommerferie
Vi holder sommerferie fra mandag den 21. august til torsdag den 31. august, begge inklusive. Bøger der bestilles i ferien, afsendes fredag den 1. september.
Mails tjekkes periodisk og besvares efter formående.
Stort sommerudsalg
Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!
40% rabat på alle titler!
Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.
Black Friday – spar 50%!
Få 50% rabat på (næsten) alle bøger!
Tilbuddet gælder en uge, fra fredag d. 24/11 kl. 00:00 til torsdag 30/11 kl. 23:59. Udsalgsprisen fremgår som Onlinepris på hjemmesiden.
Man kan ikke købe direkte via webshoppen for tiden, så send din bestilling til blackfriday@mtp.dk i stedet, så får du bøgerne med en faktura (bare rolig, den kan du stadig betale med kort). Black Friday-bestillinger sendes fredag d. 1/12.
Glædelig jul og godt nytår
Museum Tusculanums Forlag holder juleferie fra onsdag den 22. december 2020 kl. 15:00 til og med mandag den 3. januar 2022.
Vi er tilbage igen tirsdag den 4. januar 2022. Bestillinger foretaget i juleferien afsendes herefter.
Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius
I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.
Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!
På grund af afholdelse af ferie bliver der ikke afsendt bestillinger fredag i denne uge. Bestillinger foretaget fra eftermiddagen den 30. november afsendes fredag den 10. december.
Grundet ferie afsendes der ikke ordrer fredag i denne uge. Bestillinger foretaget efter den 30. november om eftermiddagen afsendes fredag den 10. december.
Boginfo
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
Denne antologi handler om, hvordan den bibelske kanon blev til historisk set og om dens aktuelle status som kanon i teologien, den kristne kirke og den videnskabelige bibelforskning.
Kanon er oppe i tiden. Men hvordan ligger det med den første og største kanon af dem alle, Bibelen? Hvad er en kanon overhovedet? Hvordan blev den bibelske kanon til historisk set både inden for jødedommen og den tidlige kristendom? Og hvad er den aktuelle betydning af Bibelen som kanon i forhold til teologien, den kristne kirke og den videnskabelige bibelfortolkning?
Disse og lignende spørgsmål bliver taget op og besvaret på nye måder med basis i aktuel forskning.
Bogen er tillige en hyldest til professor i Ny Testamente ved Københavns Universitet, Mogens Müller, i anledning af hans 60-årsdag i januar 2006. Blandt mange andre ting har Mogens Müller i sin forskning netop sat spørgsmålet om den bibelske kanon på dagsordenen i sit forsvar for det græske "Gamle Testamente" (Septuaginta) som de første kristnes Bibel modsat jødernes hebraiske Bibel.
Mogens Müller indleder selv bogen med en samlet redegørelse og videreudvikling af sin position. Derefter belyses mange forskellige sider af den bibelske kanons historie og nutidige betydning af en række eksperter fra ind- og udland: fra Århus over Uppsala og Lund til Rostock, men med centrum i Mogens Müllers egen arbejdsplads på Afdeling for Bibelsk Eksegese ved Københavns Universitet.