Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Rathje, Marianne & Linda Svenstrup
Sprogpsykologi
Udvalgte kerneemner

2004, 251 sider
ISBN 978-87-7289-982-4Vejl. pris198 DKK  30 $  27 €  24 £
Onlinepris158 DKK  24 $  21 €  19 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læse mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Sprogpsykologi er det første samlede værk på dansk om sprogpsykologiens kerneemner. Bogens artikler behandler en række centrale sprogpsykologiske emner såsom forholdet mellem sprog og personlighed, vores evne til at forstå og misforstå andre mennesker, vores forhold til fremmedsprogs intonation og meget mere.
Som en gennemgående tråd i alle artikler ligger ønsket om at beskæftige sig med sproget som et dialogisk og betydningsskabende fænomen, hvilket er sprogpsykologiens grundlæggende udgangspunkt.

Bogen Sprogpsykologi giver læseren indblik i nogle af de mest centrale emner inden for faget:
Mennesket i sproget: sprogets rolle i og for vores handlen som personer. Forståelse og betydning: hvordan nogen forstår noget, og hvordan dette kommer til udtryk i kommunikationen.
Sprogfilosofi: tanker om sprog og tænkning, sprog og verden, og desuden hvad sprog er. Perspektiver på kommunikation: kommunikation og interaktion i forhold til situationer og personer.

Der har ikke tidligere været udgivet noget samlet værk på dansk om sprogpsykologiens kerneemner. Denne bog henvender sig derfor til alle med interesse i sprog, psykologi og kommunikation – studerende såvel som forskere og andre interesserede.

Artiklerne er skrevet af forfattere fra bl.a. Københavns Universitet, Roskilde Universitetscenter, Danmarks Pædagogiske Universitet og Aarhus Universitet: Billy Adamsen, Lars Brink, Dorthe Duncker, Frans Gregersen, Lars Henriksen, Jan Katlev, Niels Kryger, Simo Køppe, Lars von der Lieth, Lis Nielsen, Marianne Rathje, Ole Ravnholt, Hanne Ruus, Hanne-Pernille Stax, Linda Svenstrup og Peter Widell.

Marianne Rathje, cand.mag. i dansk og sprogpsykologi, er ph.d.-stipendiat ved Dansk Sprognævn, Inst. for Nordisk Filologi, Københavns Universitet. Linda Svenstrup, cand.mag. i sprogpsykologi og lingvistik, er ekstern lektor i sprogpsykologi ved Inst. for Almen og Anvendt Sprogvidenskab, Københavns Universitet.

 
Emneområde | Filosofi og psykologi | Sprog og lingvistik |
Emneord | Grammatik | Hermeneutik | Kognitionsforskning | Kommunikation | Metaforik | Pædagogik | Semantik |
Specifikt emneord | Fonetik | Sprogfilosofi |
Periode | 20. årh. |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


 
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Kunder, som har købt denne titel, købte også
Det tomme menneske     Heede, Dag
Det tomme menneske
2018

Integration     Olwig, Karen Fog & Karsten Pærregaard (red.)
Integration
2007

Følelser og kognition     Jensen, Thomas Wiben & Martin Skov (red.)
Følelser og kognition
2007

En snemand på syv måder     Maegaard, Bente & Lene Schøsler (red.)
En snemand på syv måder
2010

Eunukken     Terents
Eunukken
1997

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger