▼ Indhold ▼ Pressen skrev
▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også
Gennem antropologiske og etnografiske analyser af forholdet mellem indvandrere og flygtninge og den danske flertalsbefolkning udforskes integration som både analytisk begreb og politisk projekt.
Antropologien placeres centralt i den dagsaktuelle debat om integration og afspejler et ønske om at gøre antropologisk forskning samfundsrelevant.
Integration. Antropologiske Perspektiver har dog ikke form som et aktuelt debatoplæg, men mere som en generel kritisk analyse af de sociale og kulturelle forhold, som former integrationsprocesser overalt i verden, og som nødvendigvis må skabe spændinger og debat i et hvilket som helst samfund.
Bogen er således også skrevet ud fra den opfattelse, at migrations- og integrationsstudier giver en enestående mulighed for at forstå, hvorfor og hvordan samfund udvikler og forandrer sig – for det meste stille og umærkeligt i hverdagen og sommetider mærkbart og synligt.
Bogen bygger på den forskning i migration, der siden 1980’erne har været udført ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet, og som i de senere år særligt har fokuseret på indvandrere og flygtninge i Danmark.
Karen Fog Olwig, professor ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Har i mange år forsket i caribiske migrationsprocesser og transnationale familienetværk og har ligeledes i de senere år beskæftiget sig med migration i en dansk sammenhæng.
Karsten Pærregaard, lektor ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Har i en årrække studeret peruansk migration i lande såsom Japan, USA, Spanien og Argentina og forsker i øjeblikket i transnational migrations betydning for Perus udvikling. Har også lavet feltarbejde blandt danske efterkommere i Argentina.
Indhold
Karen Fog Olwig og Karsten Pærregaard. Integration: Antropologiske perspektiver.
DEL I: Det danske samfund
1. Steffen Jöncke: Velfærdsstaten som integrationsprojekt.
2. Mikkel Rytter: ’Familien Danmark’ og ’De fremmede’: Slægtskabsbilleder i dansk integrationspolitik.
3. Cecilie Rubow: Religion og integration. Tre danske modeller og forestillingen om det hellige Danmark.
4. Katja Kvaale: Integration plus/minus kultur: Oprindelige folk, indvandrere – og danskere som oprindeligt folk.
5. Inger Sjørslev: Integrationens paradoks og den kulturelle træghed.
DEL II: Etnografiske cases
6. Katrine Schepelern Johansen: Kategorisering i psykiatrien: Patienter med anden etnisk baggrund end dansk.
7. Tina Gudrun Jensen: Hvor går man hen, når man ’går ud’? Forestillede og praktiserede fællesskaber blandt omvendte danske muslimer.
8. Marianne Holm Pedersen: Umm Zainaps rejse: Fra irakisk middelklasse til flygtning i Danmark.
9. Sofie Danneskiold-Samsøe: Ydelser for lidelser? Om integration og social udveksling mellem irakiske flygtninge og danske velfærdsinstitutioner.
10. Hanne Overgaard Mogensen: Livsforlængende integration: Forvaltning af fremmedhed, hiv-status og afrikansk identitet.
11. Sally Andersen: Fælleshedens gave og trumfkort: Mikrointegration i midlertidige fællesskaber.
Pressen skrev
"Die Beiträge der WissenschaftlerInnen stehen in einem interessanten Spannungsfeld zur öffenntlichen Diskussion über MigrantenInnen und Integration. Auf spannende, rührende und auch witzig-ironische Weise wird das Thema verhandelt und schafft Abstand zu populistischen Äußerungen von Politikern und einigen Medien." - Irene Rosinski, norrøna - Zeitschrift für Kultur, Geschichte und Politik der nordischen Länder 41, 2008.
Samtlige udgivelser på forlaget med -
Karsten Pærregaard som redaktør
The Byways of the Poor 2012, ISBN 978-87-635-3840-4, indb
| |
Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Kunder, som har købt denne titel, købte også
|