Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Häkli, Esko
Innovation throughCo-operation
The History of LIBER (Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche) 1971–2009

2011, 371 sider
ISBN 978-87-635-3791-9
Serie: Danish Humanist Texts and Studies, vol. 41
ISSN 0105-8746

2011

Vejl. pris375 DKK  57 $  51 €  45 £
Onlinepris300 DKK  46 $  40 €  36 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


▼ Din mening

I kommission for Det Kongelige Bibliotek

Fås også som trykt bog (indb.)


Innovation through Co-operation er historien om LIBER, den førende forening af forskningsbiblioteker i Europa, som blev stiftet i 1971 med opbakning fra Europarådet. Drivkraften bag den nye forening var en lille dedikeret gruppe af europæiske bibliotekarer, der ønskede at give europæiske forskningsbiblioteker en samlet stemme i og indflydelse på den internationale biblioteksverden. LIBER (Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche) giver associationer til både bøger og frihed.

Bogen, der dækker årene fra 1971 til 2009, beskriver en særlig periode i europæisk historie, hvor kontinentets opdeling i en vest- og en østblok begrænsede muligheden for kontakt mellem bibliotekarer og forskere. Kommunismens pludselig sammenbrud i Central- og Østeuropa betød derfor fornyet kontakt mellem bibliotekarer samt genetablering af samarbejdet mellem forskningsbiblioteker i hele Europa, hvilket videre førte til det solide forskningsnetværk, der i dag er under stadig opbygning.

I Innovation through Co-operation beskriver forfatteren ligeledes den revolutionerende informationsteknologiske udvikling, de europæiske forskningsbiblioteker har oplevet, samt hvad udviklingen har betydet for bibliotekernes betjening af brugerne. LIBER har i dette forløb spillet en aktiv rolle i udviklingen af et stærkt netværk og i opfostringen af et udbytterigt samarbejde på tværs af europæiske landegrænser.

Esko Häkli har forsket omhyggeligt i LIBER’s historie på baggrund af en periode med gennemgribende sociale og politisk ændringer i Europa og leverer således en fængslende og tankevækkende fremstilling af LIBER’s første spæde skridt i kampen for at give stemme til de europæiske forskningsbiblioteker.

Esko Häkli, professor og tidligere bibliotekar ved Finlands Nationalbibliotek samt Helsinki Universitetsbibliotek. Han er desuden forhenværende præsident for LIBER.

Værket udgives som bind 41 i Det Kongelige Biblioteks skriftserie Danish Humanist Texts and Studies, redigeret af direktør Erland Kolding Nielsen.

 
Emneområde | Bog- og bibliotekshistorie |
Verdensdel m.v. | Europa |
Periode | 20. årh. | 21. årh. |
Sprog | Engelsk |

Indhold

Pressen skrev


 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger