Forsendelser i påsken

Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.

Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.

Åbningstider i sommerferien

Der er sommerbemanding på forlaget mellem mandag den 8. juli og søndag den 4. august, begge inklusive, med begrænset telefon- og kontortid hverdage mellem 10:00 og 14:00.

Bestillinger foretaget efter torsdag den 11. juli kl. 16:00 afsendes hurtigst muligt efter sommerferien, i uge 32.

Stort sommerudsalg

Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!

40% rabat på alle titler!

Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.

Black Week

Der er rigtig mange der har benyttet sig af vores fantastiske Black Week-tilbud. Det er vi superglade for, men vores lagerafdeling har lidt svært ved at følge med.

Hvis du har købt noget på vores hjemmeside og ikke har modtaget dine varer endnu, beder vi dig væbne dig med tålmodighed – vi arbejder på at komme igennem alle ordrerne, og vi forventer at have dem alle sendt ud i løbet af uge 50!

God jul og godt nytår

Fra og med lørdag den 19. december 2020 til og med søndag den 3. januar 2021 holder Museum Tusculanums Forlag juleferie.

Vi er tilbage igen mandag den 4. januar 2020. Bestillinger foretaget i juleferien afsendes herefter.

Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius

I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.

Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!

Forlaget holder lukket i dag, fredag den 15. november. Vi er tilbage igen på mandag.

Grundet ferie afsendes der ikke ordrer i uge 20. Bestillinger foretaget efter fredag den 14. maj 2021 afsendes i uge 21.

 

Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Häkli, Esko
Innovation throughCo-operation
The History of LIBER (Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche) 1971–2009

2011, 371 s., indb
ISBN 978-87-635-3791-9
Serie: Danish Humanist Texts and Studies, vol. 41
ISSN 0105-8746

2011

Vejl. pris375 DKK  57 $  51 €  45 £
Onlinepris300 DKK  46 $  40 €  36 £


Tegn abonnement


Innovation through Co-operation er historien om LIBER, den førende forening af forskningsbiblioteker i Europa, som blev stiftet i 1971 med opbakning fra Europarådet. Drivkraften bag den nye forening var en lille dedikeret gruppe af europæiske bibliotekarer, der ønskede at give europæiske forskningsbiblioteker en samlet stemme i og indflydelse på den internationale biblioteksverden. LIBER (Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche) giver associationer til både bøger og frihed.

Bogen, der dækker årene fra 1971 til 2009, beskriver en særlig periode i europæisk historie, hvor kontinentets opdeling i en vest- og en østblok begrænsede muligheden for kontakt mellem bibliotekarer og forskere. Kommunismens pludselig sammenbrud i Central- og Østeuropa betød derfor fornyet kontakt mellem bibliotekarer samt genetablering af samarbejdet mellem forskningsbiblioteker i hele Europa, hvilket videre førte til det solide forskningsnetværk, der i dag er under stadig opbygning.

I Innovation through Co-operation beskriver forfatteren ligeledes den revolutionerende informationsteknologiske udvikling, de europæiske forskningsbiblioteker har oplevet, samt hvad udviklingen har betydet for bibliotekernes betjening af brugerne. LIBER har i dette forløb spillet en aktiv rolle i udviklingen af et stærkt netværk og i opfostringen af et udbytterigt samarbejde på tværs af europæiske landegrænser.

Esko Häkli har forsket omhyggeligt i LIBER’s historie på baggrund af en periode med gennemgribende sociale og politisk ændringer i Europa og leverer således en fængslende og tankevækkende fremstilling af LIBER’s første spæde skridt i kampen for at give stemme til de europæiske forskningsbiblioteker.

Esko Häkli, professor og tidligere bibliotekar ved Finlands Nationalbibliotek samt Helsinki Universitetsbibliotek. Han er desuden forhenværende præsident for LIBER.

Værket udgives som bind 41 i Det Kongelige Biblioteks skriftserie Danish Humanist Texts and Studies, redigeret af direktør Erland Kolding Nielsen.

 
Emneområde | Bog- og bibliotekshistorie |
Verdensdel m.v. | Europa |
Periode | 20. årh. | 21. årh. |
Sprog | Engelsk |

Indhold

Pressen skrev


 


Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger