Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Levitan, Dov & Arthur Arnheim
Politik, diplomati og den hjælpende hånd
Danmark og oprettelsen af staten Israel

2011, 291 s., hft.
Illustreret
ISBN 978-87-635-3658-5

2011

Vejl. pris275 DKK  42 $  37 €  33 £
Onlinepris220 DKK  34 $  30 €  26 £

 Se udvalgte sider

 IndholdsfortegnelseSøg direkte i bogen her

▼ Pressen skrev
▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Som løsning på konflikten om Palæstina vedtog FN i 1947 en tostatsordning, der førte til, at staten Israel blev oprettet i 1948 – som også blev året for den første israelsk-arabiske krig.

Danmarks rolle i forhold til oprettelsen af den nye stat udspillede sig på to planer: officielt i form af statens udenrigspolitik, uofficielt i form af folkelige reaktioner. Politik, diplomati og den hjælpende hånd viser, hvordan den statslige interesse og den folkelige sympati ikke udfoldede sig på samme plan.

Efter Anden Verdenskrig lå Danmark i sin udenrigspolitik på linje med Storbritannien, hvis ønske om gode relationer til de arabiske stater fik stor betydning for den danske stats officielle politik. Men samtidig var det danske folk positivt indstillet over for den jødiske sag, og selvom dette forhold ikke direkte kom til udtryk i den officielle danske politik, gjorde det sig indirekte også gældende på et politisk plan. I denne bog viser forfatterne bl.a., hvordan statsminister Hans Hedtoft og ledende efterretningsfolk i afgørende situationer rakte det jødiske folk en hjælpende hånd.

Arthur Arnheim, cand.mag. i historie, bosat i Jerusalem.

Dov Levitan, dr., lektor ved Bar-Ilan-universitetet, Ramat Gan, Israel.

 
Emneområde | Historie |
Emneord | Diplomati | FN | Krigshistorie | Nationalstaten | Politik |
Specifikt emneord | Samtidshistorie | Våben |
Land | Danmark | Israel |
Periode | 20. årh. |
Sprog | Dansk |

Pressen skrev

"... en superspændende historie om Danmarks andel i skabelsen af Israel i 1948. ... fornemt gjort. ... Det er blevet en vellykket og meget oplysende bog om Israels skabelse, som Danmark altså både havde en finger og en del Madsenrifler med i."
- Bent Blüdnikow, Berlingske, 25. maj 2011.

"Det er en virkelig interessant og informativ bog, de to historikere har skrevet om Danmarks rolle i staten Israels genoprettelse. Takket være dette dansk-israelske historikersamarbejde bygger skildringen på både israelske og danske utrykte kilder, danske aviser og tidsskrifter og FN-materiale plus naturligvis en omfattende fag-og erindringslitteratur, herunder international forskning. ...
Bogen er velskrevet ... Det er godt, at de to historikere har føjet denne bog om danske bidrag til skabelsen af Israel til vores viden."
- Bente Jensen, Jyllands-Posten, 28. maj 2011.

"Grundig og omhyggelig samtidshistorie der giver et godt indblik i oprettelsen af staten Israel samt de danske relationer hertil, herunder også de diplomatiske aktiviteter, hjemme og i FN, hvor Palæstina-problemet var en slags prøvesten for Danmarks aktive medvirken i FN."
- Hans Michelsen, lektørudtalelse, DBC
 
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Kvinder, familie og formue     Dübeck, Inger
Kvinder, familie og formue
2003

Født og forbliver lige og frie?     Lippert-Rasmussen, Kasper & Jesper Ryberg (red.)
Født og forbliver lige og frie?
2007

Danmark og de jødiske flygtninge 1933-1940     Rünitz, Lone
Danmark og de jødiske flygtninge 1933-1940
2000

Prostitutionen og Grundloven     Pedersen, Merete Bøge
Prostitutionen og Grundloven
2007

Det menneskelige eksperiment     Lippert-Rasmussen, Kasper & Gert Balling (red.)
Det menneskelige eksperiment
2006

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger