Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Jalving, Camilla
Værk som handling
Performativitet, kunst og metode

2011, 308 s., hft.
ISBN 978-87-635-2602-9

2011

Vejl. pris350 DKK  54 $  47 €  42 £
Særtilbud140 DKK  21 $  19 €  17 £

 Se udvalgte sider

 IndholdsfortegnelseSøg direkte i bogen her

▼ Pressen skrev
▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Hvordan kan et kunstværk være en handling? Hvad er performativ billedkunst? Og hvad menes der med ordet 'performativitet'? Det er nogle af de spørgsmål, bogen Værk som handling griber fat i. Bogen er den første af slagsen på dansk, der ud fra en kunsthistorisk optik grundigt introducerer performativitetsteorien samt afprøver dens brugbarhed i forhold til værker af så vidt forskellige kunstnere som Jackson Pollock, Yves Klein, Olafur Eliasson, Jeppe Hein, Eve Sussman, Vanessa Beecroft, Mark Lewis, Tracey Emin og Hayley Newman.

I Værk som handling forfølger Camilla Jalving både performativetsbegrebets udvikling og skiftende betydning fra 1950'erne til i dag: Fra talehandlingsteori over kønsteori til en situationel æstetik med nedslag i begreber som performance og performativ. Bogen er inddelt i fem hovedkapitler, som handler om bl.a. performancen og det performative i forhold til hhv. det mere traditionelle billede, bevægelsen, selvet og dokumentationen af de ofte flygtige værker.

Bogens mange værkanalyser stiller spørgsmål til, hvad det performative kunstværk er, hvordan det virker, og ikke mindst hvordan det interagerer med betragteren. Det sker med udgangspunkt i dansk og international samtidskunst inden for maleri, foto- og videokunst, installationskunst og performances.

Camilla Jalving, f. 1972, mag.art. og ph.d. i kunsthistorie, er ansat som museumsinspektør på ARKEN

 
Emneområde | Kunst og kunsthistorie |
Emneord | Billedkunst | Interaktionalitet | Køn |
Specifikt emneord | Fænomenologi | Kunstfilosofi | Kunstteori | Performance | Performancekunst | Performativitet |
Periode | 20. årh. | 21. årh. |
Sprog | Dansk |

Pressen skrev

"Bogen er velskrevet og anbefalelsesværdig og sikkert et blivende værk på dansk om denne tendens med installationen og performative kunstoplevelser, som egentlig allerede har en lang tradition bag sig, men som nu får flot indføring i et stof, der kan virke uoverskuelig og ugennemtrængelig, selvom den paradoksal nok vil være det modsatte – en flot guide for både kunstneren, der bevæger sig ud i feltet og for beskueren, der lader sig lokke der ud."
- Troels Laursen kulturkapellet.dk

"Sproget er flydende og de mange konkrete eksemplificeringer og dertilhørende illustrationer medvirker til, at værket, på trods af den akademiske tyngde, fremstår tilgængeligt, ja ligefrem fængende. Og det er lige præcis det, der er Camilla Jalvings styrke. Hun skriver fængende. Det er næsten som at læse en skønlitterær bog, som man ikke kan lægge fra sig igen. Dette er en stor ros til forfatteren, idet det er meget sjældent, at teoritunge, akademiske værker har den indvirkning på læseren. ... VÆRK SOM HANDLING er på alle tænkelige måder et meget anbefalelsesværdigt værk. Bogen er velskrevet og den videnskabelige formidling er helt i top. Med dette værk skriver Camilla Jalving sig ind som en af de vigtigste danske stemmer på dette meget store og, for mange, lidt uklare og uoverskuelige område, performativitet."
- Lone Viemose, litteraturnu.dk
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Installationskunsten mellem billede og scene     Petersen, Anne Ring
Installationskunsten mellem billede og scene
2009

Contemporary Painting in Context     Petersen, Anne Ring, Mikkel Bogh, Hans Dam Christensen & Peter Nørgaard Larsen (red.)
Contemporary Painting in Context
2010

Kunsten at konversere     Høxbro Andersen, Michael
Kunsten at konversere
2017

Kropslig kunst     Jørgensen, Ulla Angkjær
Kropslig kunst
2007

Det athenske demokrati - og vores     Hansen, Mogens Herman
Det athenske demokrati - og vores
2005

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger