Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Bonde, Hans
Niels Bukh
En politisk-ideologisk biografi

2007, 910 s., cd rom
Fuldt søgbar med interaktive registre. Speaks på dansk
Inkl. dvd med 131 filmklip og speak. Disputats.
ISBN 978-87-635-0485-0Vejl. pris398 DKK  61 $  54 €  48 £
Onlinepris318 DKK  49 $  43 €  38 £

▼ Indhold
▼ Pressen skrev
▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Denne cd-rom er et digitalt genoptryk af Hans Bondes udsolgte disputats Niels Bukh. En politisk-ideologisk biografi fra 2001.

Teksten er overalt suppleret med speakede filmklip – i alt over 130 klip – der gør cd-rom’en til et pionerprojekt i digital historieformidling, en oplevelsesrejse i lyd, billeder og ord med fokus på Bukhs nye og revolutionerende koncept for rytmisk og æstetisk gymnastik.

Den karismatiske gymnastikpædagog Niels Bukh (1880-1950) revolutionerede den danske mandsgymnastik, og blev med sine turneer i mange verdensdele i løbet af 1930'erne sandsynligvis den bedst kendte dansker i udlandet. Bukh brugte sin position som nationalsymbol til at politisere både i og uden for Danmark. Han var stærk højreradikal, og efter Hitlers magtovertagelse i 1933 blev han fascineret af nazismen i en sådan grad, at han samarbejdede med de tyske nazistiske autoriteter gennem stort anlagte "nordiske" stævner.

I modsætning til de to andre store højreradikale, Kaj Munk og Arne Sørensen, samarbejdede Bukh med besættelsesmagten langt ind i 2. Verdenskrig. Dette bragte ham i miskredit i store dele af den danske opinion, og de sidste fem år af hans liv blev en barsk kamp for at generhverve sit ry som en af nationens store sønner. Bukhs skæbne minder meget om Knut Hamsuns. For begge gjaldt det, at deres rolle som nationale koryfæer gjorde dem ekstra velegnede til den detronisering, som ramte dem i retsopgøret.

Hans Bonde, dr.phil., er professor i idrætshistorie på Institut for idræt, Københavns Universitet. Han har tidligere udgivet Mandighed og sport (1991) og Sport - en moderne kult (1993). I 2003 udkom Kampen om ungdommen. Niels Bukh - en politisk biografi, en omskrevet og forkortet version af disputatsen.

Se også/Related books
John T. Lauridsen: Samarbejde og modstand - Danmark under den tyske besættelse 1940-1945
Henrik Lundbak: Staten stærk og folket frit - Dansk Samling mellem fascisme og modstandskamp 1936-1947
Hedda Lundh: Ikke noget theselskab. Var vi terrorister? Om en gruppe kvinder i modstandskampen
Lis Mellemgaard: Pige i modstandskampen - Glimt fra min glemmebog
Lone Rünitz: Danmark og de jødiske flygtninge 1933-1940

English
The charismatic gymnastics educator Niels Bukh (1880-1950) revolutionized Danish men's gymnastics and probably became the most famous Dane abroad in the course of the 1930s because of his tours in many parts of the world. Bukh took advantage of his position as a national symbol to politisize both within and outside of Denmark. He was an extreme right-wing Radical and when Hitler came to power in 1933, he became so fascinated by Nazism that he co-operated with the German Nazi authorities on large-scale "Nordic" rallies.

Unlike the other two right-wing Radicals, Kaj Munk and Arne Sørensen, Bukh co-operated with the occupying power far into the Second World War. This brought him into disrepute in large parts of the Danish public opinion and the last five years of his life became a struggle to regain his reputation as one of the great sons of the nation. Bukh's fate is a lot like that of Hamsun. They were both national leaders and that fact made them both well qualified for the dethronement that befell them in the judicial settlement.

Hans Bonde, Doctor of Philosophy, is a professor at the Institute of Exercise and Sports Sciences at the University of Copenhagen. He has previously published Mandighed og sport in 1991 and Sport - en moderne kult in 1993. Kampen om ungdommen. Niels Bukh - en politisk biografi was published in 2003 in a rewritten and abridged edition of his thesis and was translated into English - Gymnastics & Politics. Niels Bukh and Male Aesthetics - by Simon Frost in 2006.

 
Emneområde | Historie | Samfunds­videnskaberne og politik | Undervisningsmidler og pædagogik |
Emneord | Audovisuelle medier | Biografi | Krigshistorie | Nationalisme | Nazisme | Pædagogik |
Specifikt emneord | Besættelsen | Gymnastik | Homoseksualitet | Højskole |
Land | Danmark | Tyskland |
Biograferet person | Niels Bukh |
Periode | 20. årh. |
Sprog | Dansk | Engelsk | Japansk |

Indhold

Siden er ikke tilgængelig | Site not available

Vores hjemmeside er desværre midlertidigt utilgængelig.

Our website is unfortunately not available at the moment.

Vi er i gang med lidt forårsrengøring og opdatering. Derfor er vores hjemmeside ikke tilgængelig lige nu.

Vi har alle praktiske grise og alfer på opgaven, og vi håber på snart at være tilbage. Vi beklager ulejligheden.

We’re taking advantage of the warm weather and getting some spring cleaning and general updates done. That means our website is not available just now.

Don’t worry, though – we’ve got all our technicians, hamsters and fairies on the job, and we should be back with you again soon. In the meantime, we apologise for the inconvenience.

Pressen skrev

"I sit arbejde med såvel Niels Bukh som sport og politik har Hans Bonde været den idrætshistoriker, der mest konsekvent har gjort brug af billedmedier til dels at fuldstændiggøre arbejdet med de skriftlige kilder dels at analysere idræt som bevægelsesform. ... Rigtig vellykket er udgivelsen af Hans Bondes Niels Bukh. En politisk-ideologisk biografi, 2007 som er et digitalt genoptryk af Hans Bondes disputats med samme titel fra 2001. ... Især cd-rom'en, hvor tekst og billede er integreret er en god udnyttelse af de muligheder, som de digitale medier giver. Det er nemt at søge i teksten, og sammen med teksten kan man i den rette kontekst se billederne samt se og lytte til de relevante filmklip, således at tekst og film flere steder går op i en højere enhed. ... Det er for især idrætshistorien et oplagt scoop, at man får illustreret selve gymnastikkens æstetik, får et indblik i den overdimensionerede iscenesættelse af den Nordiske Olympiade i 1935, da idrættens sprog jo netop som regel er nonverbal."
- Jørn Hansen, Idrætshistorisk Årbog 2008.

"... stort set uden fortilfælde. For det må konstateres, at det er et pionerprojekt udi digital historieformidling, som forlaget har kastet sig over. ... [U]d over det ganske underholdende element, at selve teksten ledsages af levende billeder, så er det især, når man vil bruge cd'en som søgeredskab, at udgivelsen for alvor glimrer. ... projektet holder. Sagregistret fungerer uovertruffent, hvor man kan søge på, hvad der falder en ind, og ikke mindst den direkte sammenhæng mellem teksten og dens noter gør læsningen en fornøjelse. At indholdet så heller ikke er at foragte, gør jo ikke noget. ... Med dette digitale genoptryk har Museum Tusculanum for alvor taget fat på fremtidens historieformidling. Grundmaterialet har været godt og omfangsrigt, hvilket afspejles fuldt ud i fremstillingen. Børnesygdommene er forbavsende få og det skal blive interessant at følge ikke blot hvordan dette forlag, men hele historiebranchen, vælger at bruge den elektroniske tidsalders redskaber og virkemidler."
Uffe Thyssen, historie-online.dk

Pressen skrev om disputatsen

"Hans Bonde har skrevet et fint værk om den meget sammensatte Niels Bukh... Bonde er en dygtig og omhyggelig historiker, skolet i kildekritikken, metodisk og teoretisk bevidst og forsigtig og nuanceret i sine vurderinger."
- Bent Jensen, Jyllands-Posten

"Det er en helt central bog om en uomgængelig skikkelse i 1900-tallets danske historie. Et væsentligt bidrag til idrætshistorien - og til kønshistorien. Og til den danske folkelige kulturs historie. Og til den danske identitetshistorie - alt dette nævnt for at vise bredden og perspektiverne i Hans Bondes afhandling."
- Claus Bjørn, Kristeligt Dagblad

"Hans Bonde har skrevet en væsentlig bog baseret på interessante nye indfaldsvinkler."
- Steffen Heiberg, Politiken

"Det er fascinerende at se en sådan i dybeste forstand afdød person stå op af graven og genindtage sin plads. Det er Hans Bondes fortjeneste at have givet os Niels Bukh tilbage."
- Thorkild Kjærgaard, Weekendavisen

"... den første seriøse biografi om Bukh. Alt i alt giver den et nuanceret billede af manden og er dermed et væsentligt bidrag til forståelsen af tidens gymnastik og højreradikalismen og den tætte forbindelse mellem sport og politik."
- Mogens Rüdiger, Berlingske Tidende

"Hans Bondes disputats er sine steder spændende som en kriminalroman. Han har i mere end ti år gennemført et grundigt og omfattende detektivarbejde ved at opsnuse de finger- og fodaftryk som Niels Bukh har efterladt sig i Danmark og rundt om i den øvrige verden."
- Ove Korsgaard, EkstraBladet

"Det er et fascinerende menneske, et interessant livsværk og en spændende tid, som Hans Bonde har valgt at skrive om. Det er et rigtig godt valg, og jeg har følt mig både godt underholdt og oplyst og kan på det varmeste anbefale andre at tage sig den fornødne tid, det tager at læse det over 900 siders værk."
- Anette Warring, 1066 Tidsskrift for historie

"Sammantaget är Bondes avhandling mycket ambitiös och omfattande. Analysen rör sig över både stort och smått och gör detta till en spännande avhandling som dessutom bygger på en imponerande materialgenomgång. Flera uppslag är både högintressanta och väl genomförda. Det står klart att Bonde lagt en mycket viktig pusselbit i forskningen om Niels Bukh. Detta är ett standardverk."
- Jens Ljunggren, Historisk Tidskrift

"Teksten er overalt suppleret med speakede filmklip, der gør cd-rom'en til et pionerprojekt i digital historie-formidling, en oplevelsesrejse i lyd, billeder og ord med fokus på Bukhs nye og revolutionerende koncept for rytmisk og æstetisk gymnastik. Fritekstsøgning samt interaktive registre og indholdsfortegnelse gør navigationen i det store materiale let og overskuelig."
- Kontur nr. 181, juni 2009. Udg. af Historielærerforeningen for Gyumnasiet og HF.
Samtlige udgivelser på forlaget med -

Hans Bonde som forfatter

Kampen om ungdommen
2003, ISBN 978-87-7289-792-9, hft
Niels Bukh
2001, ISBN 978-87-7289-747-9, indb

Hans Bonde som redaktør

Integration gennem kroppen
2013, ISBN 978-87-635-3896-1, hft
Gymnastics & Politics
2006, ISBN 978-87-7289-827-8, indb
Niels Bukh
2007, ISBN 978-87-635-0604-5, dvd
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Naturens tankelæser     Christensen, Dan Ch.
Naturens tankelæser
2009

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger