Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Nielsen, Birgit Susanne
Karin Michaëlis - en europæisk humanist
Et portræt i lyset af hendes utopiske roman Den grønne Ø

2006, 135 s., e-publikation
e-bogsudgave af 1. udgave (i papirudgave)
ISBN 978-87-635-0522-2
Serie: Studier fra Sprog- og Oldtidsforskning, vol. 338
ISSN 0107-9212

▼ Indhold
▼ Pressen skrev
▼ Din mening

Fås også som trykt bog


Forfatteren Karin Michaëlis var i første halvdel af det 20. århundrede en af de mest kendte danske forfattere uden for sit eget land, ikke mindst i Tyskland og Østrig. Hendes romaner, der primært skildrer kvindeskæbner omkring puberteten og klimakteriet, udkom i meget store oplag og på mere end 20 sprog, ligesom hendes skildringer af pigen Bibi hørte til de mest læste børnebøger i Europa.

I dag er hun næsten glemt. Med udgangspunkt i hendes utopiske ungdomsroman Den Grønne Ø, hvis 1600 indbyggere på en lille ø i Det Sydfynske Øhav synes at være de eneste overlevende i verden efter en omfattende naturkatastrofe, tegner Birgit S. Nielsen et tidsbillede og et portræt af den farverige kunstner og ukonventionelle kulturpersonlighed Karin Michaëlis, der tillige brugte en stor del af sit liv og sine midler til at hjælpe mennesker i nød.

Birgit S. Nielsen, cand. mag., er lektor på Institut for Tysk og Nederlandsk. Hun har især beskæftiget sig med tysksprogede emigranter i Danmark efter 1933.


 
Emneområde | Kvindestudier | Litteraturvidenskab |
Emneord | Litterær analyse |
Specifikt emneord | Børne- og ungdomslitteratur | Forfatterportræt | Utopisk litteratur |
Biograferet person | Karin Michaëlis |
Periode | 20. årh. |
Sprog | Dansk |

Indhold

Siden er ikke tilgængelig | Site not available

Vores hjemmeside er desværre midlertidigt utilgængelig.

Our website is unfortunately not available at the moment.

Vi er i gang med lidt forårsrengøring og opdatering. Derfor er vores hjemmeside ikke tilgængelig lige nu.

Vi har alle praktiske grise og alfer på opgaven, og vi håber på snart at være tilbage. Vi beklager ulejligheden.

We’re taking advantage of the warm weather and getting some spring cleaning and general updates done. That means our website is not available just now.

Don’t worry, though – we’ve got all our technicians, hamsters and fairies on the job, and we should be back with you again soon. In the meantime, we apologise for the inconvenience.

Pressen skrev

"Hvis man vil være på forkant med Karin Michaelïs' mulige genopstandelse, kan jeg varmt anbefale ... 'Karin Michaëlis. En europæisk humanist' ... skrevet i et ligefremt menneskeligt dansk sprog."
- John Chr. Jørgensen, EkstraBladet

"Birgit S. Nielsen er en sober læser, der redegør omhyggeligt for en vifte af den kuriøse robinsonades stil og sprogbrug...de personal- og udgivelseshistoriske afsnit nyder godt af hendes vidende og ubesværede omgang med tysksprogede kilder...en interessant og anderledes vinklet historie."
- Susanne Bertram, Kristeligt Dagblad

"[Birgit S. Nielsens] bog er veldokumenteret og troværdig i de detaljerede analyser samtidig med at hun på en bred åndshistorisk baggrund tegner et levende portræt af af den fascinerende danske og europæiske freds- og kulturperson. Karin Michaëlis kan således med god ret kaldes horisontudvidende."
- Anders Bay (Universiteit van Amsterdam), TijdSchrift voor Skandinavistiek
Samtlige udgivelser på forlaget med -

Birgit Susanne Nielsen som forfatter

Karin Michaëlis - en europæisk humanist
2002, ISBN 978-87-7289-758-5, hft
Karin Michaëlis - en europæisk humanist
2004, ISBN 978-87-7289-954-1, hft
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger