Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Madsen, Jens Westergaard
Kreativt klaverstudium

2006, 243 s., hft.
2 bind - inkl. cd
ISBN 978-87-7289-930-5Vejl. pris198 DKK  30 $  27 €  24 £
Særtilbud79 DKK  12 $  11 €  9 £

 Se udvalgte sider

 IndholdsfortegnelseSøg direkte i bogen her

▼ Pressen skrev
▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Bogen fremlægger en musikalsk arbejdsmetode beregnet på den dur-mol tonale musik, eksemplificeret med værker af Bach, Mozart, Chopin og Brahms. Hensigten med metoden er at stimulere den musikalske tanke og at udvikle forståelsen af den musikalske sats, og den gør det ved at integrere elementer af repertoireklaverspil, brugsklaver, improvisation, komposition og analyse i én sammenhængende arbejdsmetode. Hermed medierer den mellen den måde, hvorpå en klassisk trænet pianist og en jazzpianist arbejder, og den etablerer et forståelsesbegreb og en forståelsespraksis, der svarer til de fleste andre områder, der fordrer forståelse. Samtidig er den en operationalisering af nogle af de senere års iagttagelser inden for kognitions- og musikpsykologien.

Jens Westergaard Madsen, f. 1943, lektor ved Institut for Musikvidenskab, Københavns Universitet med speciale i analyse, harmonilære, kontrapunkt, visearrangement, jazzimprovisation, bigband arrangement, integreret skriftlig-praktisk satslære, brugsklaver og hørelære.

Kort bibliografi med relevans for Kreativt klaverstudium:
Lærebog i Jazzimprovisation. Engstrøm & Sødring 1987, Forholdet mellem musikalsk forståelse og musikalsk læring - Klaverøvemetodik, Dansk Netværk for Musikpædagogisk Forskning. Konferencerapport: Musikpædagogisk Forskning og Udvikling i Danmark, (pp. 103-106) Danmarks Pædagogiske Universitet, København 2001. (Red. Sven-Erik Holgersen og Frede V. Nielsen). Analyse. Fra sproglig til musikalsk handling., Artikel der ligger på Dansk Selskab for Musikforsknings hjemmeside: Selskab for Musikforskning, Symposium 2005
Westergaard-Madsen har endvidere forskellige institut-interne hefter om satslære og brugsklaver.

 
Emneområde | Musik og musikhistorie | Undervisningsmidler og pædagogik |
Emneord | Musikalsk analyse |
Specifikt emneord | Improvisation | Klaverøvemetodik | Modelkomposition | Musikalsk læring | Satsbearbejdelse |
Sprog | Dansk |

Pressen skrev

"Det er et flot og udsædvanligt stykke praktisk forskning, der hermed foreligger. Udgivelsen er først og fremmest beregnet for klaverspillende musikere, men kombinationen af tekst, noder og lyd gør også det omhyggeligt tilrettelagte materiale egnet for en bredere skare af folk med kendskab til noder og klaverspil."
- Eva Hvidt, Kristeligt Dagblad

"Fremstillingsformen er [...] hele vejen igennem ukrukket klar, enkel og meget pædagogisk. Nodeeksemplerne er ligeledes tydelige og hensigtsmæssigt sat op med en god progression nodeeksemplerne imellem. Man kommer takket være den velvalgte koncentration på et begrænset eksempelmateriale, der for hvert trin udbygges, virkelig i dybden med såvel metode som materiale.
Som indledningsvis antydet er bogen langt mere vidtrækkende end titlen antyder. Det er ikke en klaverspilsbog, men en indføring i musikforståelse formidlet gennem klaveret. Og som sådan er metoden oplagt som grundlag for et satslærekursus for pianister. Eller for den sags skyld enhver klaverspillende musikstuderende. Samtidig er den oplagt til brug i arbejdet med brugsklaver. Det er med andre ord lykkedes Westergaard Madsen at formidle mellem musikalsk teori og praksis på en måde, som beriger begge sider. Måtte et kursus i denne disciplin blive et obligatorisk indslag på enhver højere læreanstalt!"
- Svend Hvidtfelt Nielsen, Danish Yearbook of Musicology Vol. 35, 2007.

"... Westergaard Madsen har åstadkommit ett på många vis imponerande opus. Han uppvisar djupa insikter i såväl pianospelets praktik som det musikteoretiska området. Vidare gör han intresseväckande kopplingar til musikpsykologi och andra närliggande vetenskapliga ämnesområden. Överhuvudtaget är arbetet mycket välskrivet och grundat i gedigen praktisk erfarenhet."
- Sture Brändström, Svensk tidskrift för musikforskning.
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Kulturradikalismens musik     Fjeldsøe, Michael
Kulturradikalismens musik
2013

Tegneseriens æstetik     Christiansen, Hans-Christian
Tegneseriens æstetik
2001

Layers of Musical Meaning     Hansen, Finn Egeland
Layers of Musical Meaning
2006

Danmark og den franske revolution.<br>Le Danemark et la revolution française     Kjærgaard, Thorkild
Danmark og den franske revolution.
Le Danemark et la revolution française

1989

Musikkens tjenere     Müller, Mette & Lisbet Torp (red.)
Musikkens tjenere
1998

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger