Forsendelser i påsken

Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.

Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.

Sommerferie

Vi holder sommerferie fra mandag den 6. juni til torsdag den 23. juni 2022, begge inklusive. Bøger der bestilles i ferien, afsendes fredag den 24. juni.

Mails tjekkes periodisk og besvares efter formående.

Stort sommerudsalg

Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!

40% rabat på alle titler!

Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.

Black Sunday-uge

Den normale rabat hæves denne uge fra 20% til 50% af vejledende pris på bøger fra før 2022.

Man kan ikke købe direkte via webshoppen for tiden, så send din bestilling til blackfriday@mtp.dk i stedet, så får du bøgerne med en faktura (bare rolig, den kan du stadig betale med kort).

Glædelig jul og godt nytår

Museum Tusculanums Forlag holder juleferie fra onsdag den 22. december 2020 kl. 15:00 til og med mandag den 3. januar 2022.

Vi er tilbage igen tirsdag den 4. januar 2022. Bestillinger foretaget i juleferien afsendes herefter.

Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius

I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.

Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!

På grund af afholdelse af ferie bliver der ikke afsendt bestillinger fredag i denne uge. Bestillinger foretaget fra eftermiddagen den 30. november afsendes fredag den 10. december.

Grundet ferie afsendes der ikke ordrer fredag i denne uge. Bestillinger foretaget efter den 30. november om eftermiddagen afsendes fredag den 10. december.

 

Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Wamberg, Jacob
Art and Alchemy

2006, 297 sider, hft.
Illustreret
ISBN 978-87-635-0267-2Vejl. pris298 DKK  46 $  40 €  36 £
Onlinepris238 DKK  36 $  32 €  29 £
Black Sunday-pris149 DKK  23 $  20 €  18 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til blackfriday@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.


▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Blandt andet som følge af alkymiens forvisning fra de rationelle videnskabers parnas udgør samspillet mellem denne eksotiske videnskab og den visuelle kunst stadigvæk et overraskende forsømt forskningsområde.

Artikelsamlingen Art & Alchemy har imidlertid til hensigt at udfordre den stadig udbredte skepsis over for alkymien som kilde for kunsten. Gennem en bred undersøgelse viser bogen, at senmiddelalderens og den tidligt moderne kulturs kosmologier på en række vigtige områder overlapper med alkymien. Set i dette lys behøver alkymien ikke at være en så esoterisk kilde for kunsten som ofte antaget.

Bogen strækker sig over tidsrummet fra middelalderen til det 20. århundrede og er opdelt i tre dele under overskrifterne ’Matter’, ’Gender’ og ’Collections’. Inden for denne ramme kaster tolv internationale forskere nyt lys over de mange måder, hvorpå kunst og alkymi kan vekselvirke.

De behandlede emner er eksempelvis alkymistiske ideer om transformation i 1400-tallets italienske landskabsmaleri, alkymistisk kønssymbolik i renæssance-, manieristisk og modernistisk kunst, 1600-tallets nederlandske portrætter af alkymister og alkymiens ambivalente status som fotografiets forløber. Derudover antyder et par case studies, at alkymien selv i 18-1900-tallet, hvor den var blevet erklæret forældet som videnskabeligt paradigme, alligevel overlevede i andre forklædninger.

Jacob Wamberg er professor i Kunsthistorie ved Aarhus Universitet, hvor han sidste efterår forsvarede sin meget omtalte og anmelderroste disputats Landskabet som verdensbillede. Naturafbildning og kulturel evolution i Vesten fra hulemalerierne til den tidlige modernitet (2005). Derudover har han bl.a. udgivet Kunstteori. Positioner i nutidig kunstdebat (1999) sammen med Anders Michelsen og Hans Dam Christensen.


 
Emneområde | Kunst og kunsthistorie |
Emneord | Billedkunst | Fotografi | Ikonografi | Kønsstudier | Symbolik |
Specifikt emneord | Alkymi | Allegori | Billedanalyse | Prostitution |
Verdensdel m.v. | Europa |
Sprog | Engelsk |

Indhold

Pressen skrev


 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Kunder, som har købt denne titel, købte også
Grundriss des Laufes der Sterne     von Lieven, Alexandra
Grundriss des Laufes der Sterne
2007

Usque ad Radices     Simmelkjær Sandgaard Hansen, Bjarne, Adam Hyllested, Anders Richardt Jørgensen, Guus Kroonen, Jenny Helena Larsson, Benedicte Nielsen Whitehead, Thomas Olander & Tobias Mosbæk Søborg (red.)
Usque ad Radices
2017

Johannes Wiedewelt     Rathje, Annette & Marjatta Nielsen (red.)
Johannes Wiedewelt
2010

Intellectum liberare     Petersen, Erik
Intellectum liberare
1998

Det kongelige Bibliotek i støbeskeen     Ilsøe, Harald
Det kongelige Bibliotek i støbeskeen
1999

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger