Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Dreyer, Kirsten (udg.)
H.C. Andersens brevveksling med Signe Læssøe og hendes kreds
En dokumentarisk fremstilling udgivet med indledning og kommentarer

2005, 646 s., indb
Illustreret, 2 bind
ISBN 978-87-7289-986-2Vejl. pris450 DKK  69 $  61 €  54 £
Onlinepris360 DKK  55 $  49 €  43 £

 Se udvalgte sider

 Indholdsfortegnelse

▼ Pressen skrev
▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Signe Læssøe (1781-1870) var en kvinde fra det oplyste borgerskab, som i perioden efter hun blev enke, førte en mangeårig korrespondance med H.C. Andersen. H.C. Andersens brevveksling med Signe Læssøe og hendes kreds er først og fremmest en dokumentarisk fremstilling af et livslangt venskab mellem eventyrdigteren og en af hans moderlige veninder. Gennem bogens 182 breve følger man Andersen fra hans første forsøg som digter til hans død som en international berømthed. En stor del af brevene stammer fra 1830'erne og belyser den støtte og trøst, han fandt hos fru Læssøe, da han forelskede sig i Riborg Voigt og samtidig kæmpede med at finde den genre, der gav ham det egentlige gennembrud som digter.

English
Signe Læssøe (1781-1870) was a woman of the enlightened middle classes who corresponded for many years with Hans Christian Andersen during the time after she had been left a widow. H. C. Andersens brevveksling med Signe Læssøe og hendes kreds is first and foremost a documentary account of a lifelong friendship between the writer of fairy tales and one of his motherly friends. Throughout the 182 pages of the book Andersen is followed from his first attempts as a poet until he died an international celebrity. A significant proportion of the letters dates back to the 1830s and sheds light on the support and comfort he found with Mrs Læssøe, while he fell in love with Riborg Voigt and at the same time struggled to find the genre which would afford him his real breakthrough as a writer.

 
Emneområde | Litteratur | Tekstudgaver og manuskripter |
Emneord | Brevskrivning | Familiestudier |
Specifikt emneord | Rejseskildringer | Venskab |
Biograferet person | H.C. Andersen | Signe Læssøe |
Periode | 19. årh. |
Sprog | Dansk |

Pressen skrev

"Kirsten Dreyer, der tidligere har stået for flere andre solide brevudgaver, har lavet denne, og man får herigennem et glimrende indtryk af en stærk, nøjsom kvinde, der som andre godsindede kvinder dog ikke kunne modstå en indre drift til at ville forme og styre digteren. Måske også fordi han i sin adfærd lagde op til det."
- Mette Winge, Politiken

"Det er imponerende at krydse rundt i Kirsten Dreyers store værk i to bind. I det første findes den grundige indledning samt alle brevene. Bind to er reserveret kilder og kommentarer. Og her finder man en overvældende mængde af oplysninger om alt af interesse og om de i korrespondancen nævnte hændelser. Det er som en hel slikbutik for den Andersen-interesserede! Og da det er i detaljen, man skal finde genkende helheden - det store i det små - så lønner det sig at følge linjetælleren i bind ét og tjekke op på alle noterne. Andersen-året har bragt meget opkog. Hér er et originalt arbejde af blivende værdi og med mange nye oplysninger. Tak!"
- Steffen Larsen, Bogmarkedet

"En storskriver som H.C. Andersen har i hvert fald kalkuleret med flere adressater, sig selv inklusive, da brevene ikke sjældent kunne fungere som udkast til nye produkter eller som en udvidet dagbog. Han sørgede for, at alt blev omhyggeligt gemt og befordret ... Det kan man aflæse i en nyudkommen brevsamling H.C. Andersens brevveksling med Signe Læssøe og hendes kreds udgivet med særdeles grundige kommentarer og nyttige registre af Kirsten Dreyer, der bare kan det dér, ligesom i udgaverne af Andersens brevveksling med Ingemann og af brevene mellem Kamma Rahbek og Chr. Molbech ... Kirsten Dreyer karakteriserer og citerer fint i en grundig indledning og forsyner de mange breve med forbindende tekst, så der kommer en hel brevroman ud af korrespondancen."
- Torben Brostrøm, Information

"Kirsten Dreyer fortsætter her den fremragende indsats for udgivelse af H.C. Andersens korrespondancer, som hun grundlagde med H.C. Andersens brevveksling med Lucie og B.S. Ingemann, 1998, og fortsatte med H.C. Andersen og Jonas Collin den yngre: en brevveksling 1855-1875, 2001...Der er berettende breve, ikke mindst Andersens rejsebreve er som altid prægtige, og der er meget personlige breve, åbenhjertige, trøstende ved Andersens ulykkelige kærlighed og ved dødsfald i Læssøe-familien. Det biver et billede med flere aktører, der her tegner sig sammen med Andersen til nok et portræt af en stor kunstner og de mennesker, han fandt tilhør hos. Kommentarbindet er en fond af realkommentarer og baggrundsviden med de nødvendige registre. Enkelte illustrationer. Fuldt så velkomment og anvendeligt som forgængerne."
- Torben Wendelboe, Lektørudtalelser
Samtlige udgivelser på forlaget med -

Kirsten Dreyer som udgiver

H.C. Andersen og Jonas Collin den yngre
2001, ISBN 978-87-7289-669-4, indb
Kamma Rahbeks brevveksling med Chr. Molbech
1994, ISBN 978-87-7289-245-0, indb
H.C. Andersens brevveksling med Lucie og B.S. Ingemann
1998, ISBN 978-87-7289-471-3, hft
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

The Christina Psalter     Vidas, Marina
The Christina Psalter
2006

Tragedie og bystat     Dahl, Christian
Tragedie og bystat
2010

Ideologi og virkelighed hos Hartvig Frisch     Rasmussen, Anders Holm
Ideologi og virkelighed hos Hartvig Frisch
1993

Breve fra Jacob Paludan til Thorvald Petersen     Stengaard, Niels
Breve fra Jacob Paludan til Thorvald Petersen
1999

Den danske litterære verssatire 1652-1742     Lembek, Kim Packness
Den danske litterære verssatire 1652-1742
2000

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger