På gadehjørner og værtshuse, i foreninger og klubber, private fødselsdagsfester og bryllupper - kort sagt overalt, hvor mennesker mødes, udtrykkes der meninger og udveksles der erfaringer, som på forskellig vis får betydning for de løsninger, der vælges og de beslutninger der tages på alle planer i samfunds- og kulturlivet.
Forfatterens påstand er, at denne offentlighed har bestået til alle tider og under alle samfundsformer, men at dens betydning er blevet reduceret i takt med udviklingen af vor tids folkestyre.
Større og større dele af den folkelige offentligheds beslutningsområde er blevet overført til demokratiets konstitutionelle organer og dermed er det, paradoksalt nok, blevet fjernet fra den hverdag, det en gang var del af.
Eydun Andreassen er folklorist, og det er derfor naturligt, at det er den folkelige offentligheds kulturelle aspekter, bogen omhandler. Han beskriver udviklingen af den folkelige offentlighed på Færøerne, men hans ideer og konklusioner har gyldighed også udenfor landets grænser.