Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Damsholt, Nanna (red.)
Indefra
Europæiske kvinders historie belyst ved kildetekster

1999, 264 s., indb
Illustreret
ISBN 978-87-7289-555-0Vejl. pris248 DKK  38 $  33 €  30 £
Onlinepris198 DKK  30 $  27 €  24 £Søg direkte i bogen her

▼ Pressen skrev
▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Meget af vor viden om fortiden er præget af, at det er mænd, der har skrevet om den. Det rådes der bod på med denne samling af kildetekster, der lader kvinder fra forskellige tider og steder i Europa komme til orde om så centrale ting som kærlighed, arbejde, tro, opdragelse og uddannelse. Kvinders synsvinkel har været en anden en mænds, fordi kvinder har talt og skrevet fra en anden position. Deres plads var ofte i hjemmet, huset eller på gården, og i bogen skildres livet som det så ud - set 'indefra'.

Indefra er opdelt i fire afsnit: oldtid, middelalder, nyere tid og moderne tid. Inden for hvert tidsafsnit er teksterne placeret efter temaer som religion, opdragelse, arbejde, ægteskab og sex samt kvindespørgsmålet. Alle tekster (hvoraf mange ikke tidligere har været oversat) er gengivet på moderne dansk, kommenteret og bundet sammen af bogens forfattere.

Indefra henvender sig til alle historieinteresserede og vil være velegnet til brug i studiekredse, gymnasier, HF, seminarier og på universitetet.

Bogens forfattere - Nanna Damsholt, Grethe Jacobsen, Eva Maria Lassen og Bente Rosenbeck - har alle anerkendte historiske forfatterskaber bag sig, og har tidligere arbejdet sammen om Kvinder fra urtid til nutid, redigeret af Ida Blom. Indefra er en frugt af dette arbejde.


 
Emneområde | Historie | Kvindestudier |
Emneord | Kulturhistorie | Kønsstudier | Socialhistorie | Socialhistorie | Uddannelse |
Specifikt emneord | Seksualitet | Ægteskab |
Sprog | Dansk |

Pressen skrev

"Alle historiens koryfæer er med, men de blander sig med helt ukendte kvinder, hvis personlige beretninger fra arbejdslivet i den tidlige industrialisering eller brevvekslinger med elskede og savnede bibringer historien med en nerve, som vi er ret uvante med fra traditionel historieskrivning. Og det er i høj grad dét Indefra handler om - hud og hår, det almindelige kvindeliv i opdragelse, religion, seksualitet, kærlighed og uddannelse."
- Annette Dina Sørensen, Politiken

"Materialer om kvinders historie er et næsten dagligt spørgsmål i bibliotekernes hverdag, og derfor må man hilse denne samling udvalgte kildetekster af fire kompetente kvindelige historikere meget velkommnen ... Det er en guldgrube af oplysninger samlet ét sted."
- Anny Skov Madsen, Lektørudtalelse

"Det er blevet en lille kvindernes kulturhistorie takket være de fyldige mellemtekster af bogens udgivere ... en værdifuld bog for kvindestudier."
- Kristian Hvidt, Berlingske Tidende

"Der er tale om en fantastisk samling tekster skrevet af - eller om kvinder ... Selvom der er tale om til tider meget små uddrag, føler man virkelig at man har fået indblik i en næsten ukendt kvindeverden. Det lykkes så godt, fordi breve, håndbøger, dagbøger og digte og politiske kommentarer ikke bare står trykt som rene kildetekster, men er indarbejdet i en fortløbende tekst. Det betyder, at man, selv om man er helt uvidende om romertiden eller oldtidens renaissancens Europa, virkelig føler at man har lært noget om de forskellige perioders kvindesyn og livsvilkår."
- Lene Otto
Samtlige udgivelser på forlaget med -

Nanna Damsholt som redaktør

Clios døtre gennem hundrede år.
1993, ISBN 978-87-7289-274-0, hft
Kirkehistorier
1996, ISBN 978-87-7289-405-8, hft
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Demokrati som styreform og som ideologi     Hansen, Mogens Herman
Demokrati som styreform og som ideologi
2010

At skrive Holocaust     Lassen, Morten
At skrive Holocaust
2011

Herodots og Berossos' beskrivelse af Babylon     Weitemeyer, Mogens
Herodots og Berossos' beskrivelse af Babylon
1995

Om menneskets værdighed     Pico della Mirandola, Giovanni
Om menneskets værdighed
2007

Kirkehistorier     Holmqvist-Larsen, Niels Henrik
Kirkehistorier
1996

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger