Forsendelser i påsken

Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.

Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.

Åbningstider i sommerferien

Der er sommerbemanding på forlaget mellem mandag den 8. juli og søndag den 4. august, begge inklusive, med begrænset telefon- og kontortid hverdage mellem 10:00 og 14:00.

Bestillinger foretaget efter torsdag den 11. juli kl. 16:00 afsendes hurtigst muligt efter sommerferien, i uge 32.

Stort sommerudsalg

Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!

40% rabat på alle titler!

Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.

Black Week

Der er rigtig mange der har benyttet sig af vores fantastiske Black Week-tilbud. Det er vi superglade for, men vores lagerafdeling har lidt svært ved at følge med.

Hvis du har købt noget på vores hjemmeside og ikke har modtaget dine varer endnu, beder vi dig væbne dig med tålmodighed – vi arbejder på at komme igennem alle ordrerne, og vi forventer at have dem alle sendt ud i løbet af uge 50!

God jul og godt nytår

Fra og med lørdag den 19. december 2020 til og med søndag den 3. januar 2021 holder Museum Tusculanums Forlag juleferie.

Vi er tilbage igen mandag den 4. januar 2020. Bestillinger foretaget i juleferien afsendes herefter.

Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius

I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.

Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!

På grund af afholdelse af ferie bliver der ikke afsendt bestillinger fredag i denne uge. Bestillinger foretaget fra eftermiddagen den 30. november afsendes fredag den 10. december.

Grundet ferie afsendes der ikke ordrer fredag i denne uge. Bestillinger foretaget efter den 30. november om eftermiddagen afsendes fredag den 10. december.

 

Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Christensen, Lisa & Robert Zola Christensen
Snylteren
Temporalitet og narrativ struktur i vandrehistorien

2001, 232 s., hft.
ISBN 978-87-7289-664-9Vejl. pris248 DKK  38 $  33 €  30 £
Onlinepris198 DKK  30 $  27 €  24 £

▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

En undersøgelse af, hvordan sproglig form samvirker med narrativ effekt i den nutidige mundtlige fortælleform, der kaldes vandrehistorie.

I bogens første del opstilles en analysemodel, der udpeger tre sproglige variabler som særlig centrale i opbygningen af vandrehistoriens struktur: aktionsart-, perfekt- og finit-variablen. dvs. størrelser som vedrører tempus og temporalitet.

I anden del afprøves modellen i en nærlæsning af elleve vandrehistorier med tilnærmelsesvis samme grundplot. Her vises det, hvordan den enkelte informant eller fortæller kan bruge de temporale variabler med særlige stilistiske effekter i sin fortælling, for eksempel i forberedelsen af den afsluttende pointe.

I sidste kapitel samles analyseresultaterne, og det konkluderes, at fortællekompetence i høj grad er et spørgsmål om fortællerens evne til at variere de tre temporale variabler på en kreativ og effektiv måde.

Lisa Christensen, fil.dr., er ansat som svensk lektor ved Syddansk Universitet, Odense.
Robert Zola Christensen, mag.art., er adjunkt i dansk sprog på Syddansk Universitet, Kolding. Han har tidligere udgivet Moderne dansk prosa (s.m. Gorm Larsen), Det døde barn i hoppegyngen (1998), Dansk grammatik for svenskere (1999) og Skrift og tale. En synkron og diakron studie af forholdet mellem det danske skriftbillede og rigsmålsudtalen (2000).

English
Snylteren. Temporalitet og narrativ struktur i vandrehistorien (The Parasite. Temporality and Narrative Structure in the Urban Legend) is an analysis of how linguistic form and narrative effect collaborate in the present oral narrative genre referred to as urban legends. The book sets up a model which points out a number of lingusitic features particularly central to the structure of the genre, and tries it out in a close reading of eleven urban legends with more or less the same plot.

Lisa Christensen, fil.dr., is a senior lecturer in Swedish at the University of Southern Denmark, Odense.
Robert Zola Christensen, MA, is an assistant professor of the Danish language at the University of Southern Denmark, Kolding.

 
Emneområde | Litteraturvidenskab | Sprog og lingvistik |
Emneord | Grammatik | Litterær analyse |
Specifikt emneord | Narratologi | Temporalitet | Vandrehistorier |
Biograferet person | Erik Møller |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


 
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Renæssancen     Pade, Marianne & Minna Skafte Jensen (red.)
Renæssancen
2004

Ørkenrosen     Pedersen, Claus V. (red.)
Ørkenrosen
2003

Gaudí Unseen     Burry, Mark (red.)
Gaudí Unseen
2007

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger