Forsendelser i påsken

Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.

Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.

Sommerferie

Vi holder sommerferie fra mandag den 6. juni til torsdag den 23. juni 2022, begge inklusive. Bøger der bestilles i ferien, afsendes fredag den 24. juni.

Mails tjekkes periodisk og besvares efter formående.

Stort sommerudsalg

Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!

40% rabat på alle titler!

Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.

Black Sunday-uge

Den normale rabat hæves denne uge fra 20% til 50% af vejledende pris på bøger fra før 2022.

Man kan ikke købe direkte via webshoppen for tiden, så send din bestilling til blackfriday@mtp.dk i stedet, så får du bøgerne med en faktura (bare rolig, den kan du stadig betale med kort).

Glædelig jul og godt nytår

Museum Tusculanums Forlag holder juleferie fra onsdag den 22. december 2020 kl. 15:00 til og med mandag den 3. januar 2022.

Vi er tilbage igen tirsdag den 4. januar 2022. Bestillinger foretaget i juleferien afsendes herefter.

Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius

I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.

Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!

På grund af afholdelse af ferie bliver der ikke afsendt bestillinger fredag i denne uge. Bestillinger foretaget fra eftermiddagen den 30. november afsendes fredag den 10. december.

Grundet ferie afsendes der ikke ordrer fredag i denne uge. Bestillinger foretaget efter den 30. november om eftermiddagen afsendes fredag den 10. december.

 

Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Krylov, Ivan
Scheibel, Holger & Lars Poulsen-Hansen (ovs.)
Fabler

2001, 309 sider, indb
Ill. m. orig. tegninger, litografier og træsnit af russiske kunstnere.
ISBN 978-87-7289-676-2Vejl. pris275 DKK  42 $  37 €  33 £
Onlinepris220 DKK  34 $  30 €  26 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til blackfriday@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.


▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Russeren Ivan Krylóvs samling af fabler fra første halvdel af 1800-tallet er i dag en guldrandet klassiker i verdenslitteraturen på linie med La Fontaines fabler og H.C. Andersens eventyr, men har, bortset fra nogle få prosagengivelser, aldrig tidligere været oversat til dansk I den foreliggende udgave er samtlige 198 fabler oversat og gendigtet efter den endelige udgave fra 1843 og illustreret med originale tegninger og træsnit af russiske kunstnere. Dertil kommer en fyldig introduktion af professor, dr.phil. Peter Ulf Møller, et essay om gendigtning ved Holger Scheibel og kommentarer ved Lars P. Poulsen-Hansen.

Ivan Krylóv blev født i små kår i Moskva i 1769. Han begyndte meget tidligt at skrive både komedier og tragedier og slog allerede i 1789 sit navn fast som en skarp og vittig satirisk journalist. I 1805 gik han i gang med at oversætte La Fontaines fabler, hvilket gav ham mod på selv at prøve kræfter med genren. Allerede i 1809 udgav han sin første samling af oversatte og originale fabler. Takket være sit venskab med en af Skt. Petersborgs største mæcener fik han 1812 fast stilling som bibliotekar ved Det Kejserlige Offentlige Bibliotek, og samme år fik han af tsaren tildelt livsvarig digterpension. I de følgende årtier udgav Krylóv en lind strøm af fabler, der med deres mundrette flydende stil, humor og illusionsløse praktiske fornuft hurtigt blev folkeje. Fablerne blev den russiske bogverdens største skønlitterære sællert i første halvdel af 1800-tallet, og ved sin død i 1844 blev Krylóv hyldet som en af nationens store sønner.

Lars P. Poulsen-Hansen, mag.art. i slavisk filologi, er seniorforsker på Dansk Udenrigspolitisk Institut, og har i mange år virket som tolk og oversætter. Han har udgivet flere bøger om Sovjetunionen og Rusland, og har tidligere bl.a. oversat Boris Jeltsins erindringer. Holger Scheibel er pensioneret viceskoledirektør og har tidligere virket som versemager, men kun i mindre cirkler. Deres fælles indsats indbragte dem H.O. Lange - prisen 2001

Holger Scheibel (f. 1936) er cand.mag. i dansk fra Københavns Universitet 2010 og redaktør af Politikens Rimordbog (2003). Han har forestået oversættelsen til engelsk af samtlige sangtekster i Carl Nielsen Udgaven (Det Kongelige Bibliotek, 2001-2009), og sammen med Lars Poulsen-Hansen den danske udgave af Iván Krylóvs Fabler (Museum Tusculanums Forlag, 2001), der modtog H. O. Lange-prisen for fremragende formidling af forskning.


 
Emneområde | Litteratur | Oversættelser |
Specifikt emneord | Fabler |
Biograferet person | Ivan Krylov |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


Alle udgivelser af

Holger Scheibel som oversætter

Shakespeare: Sonetter
2022, ISBN 978-87-635-4695-9, hft
 
 
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Kunder, som har købt denne titel, købte også
Den oversatte klassiker     Skyum Nielsen, Erik
Den oversatte klassiker
1997

Læserens åndedrag     Dahlgreen, Lillian Munk, Uffe Hansen & Isak Winkel Holm (red.)
Læserens åndedrag
1996

Det kongelige Bibliotek i støbeskeen     Ilsøe, Harald
Det kongelige Bibliotek i støbeskeen
1999

Staten stærk og folket frit     Lundbak, Henrik
Staten stærk og folket frit
2001

Parlare per le notti     Cecchini, Leonardo
Parlare per le notti
2001

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger