Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Aktor, Mikael
CHAOS vol. 50

2009, 219 sider, hft.
ISBN 978-87-635-3092-7
Tidsskrift: CHAOS
Vejl. pris140 DKK  21 $  19 €  17 £
Onlinepris112 DKK  17 $  15 €  13 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også
Dette nummer af CHAOS præsenterer en vifte af religiøse udtryk og demonstrerer samtidig bredden i metode og teoretisk tilgang inden for religionsvidenskaben.

Per Bilde diskuterer et af de mest centrale træk ved den tidligste kristendom, nemlig at et menneske, Jesus, blev betragtet som guddommeligt. Ved at se dette træk i et religionshistorisk perspektiv, der inddrager den hellenistiske og romerske kontekst, bliver det muligt at svare på spørgsmålet om, hvor tidligt denne guddommeliggørelse satte ind. Jacob Lange retter fokus mod vor egen tid og introducerer læseren til en af de mest konservative og fundamentalistiske kristne grupper i USA, den såkaldte rekonstruktionisme. Denne hævder, at kun ved at følge Guds love, som de oprindeligt er formuleret, er det muligt i praksis at rekonstruere den gudgivne samfundsorden, som verden i dag har vendt ryggen.

Britt Istoft ser på, hvordan de bibelske fortællinger og andre religiøse myter gennemtrænger populærkulturen, her specielt fantasy-genren i bøger og på film. Siv Ellen Kraft analyserer det norske bogmarkeds udbud af New Age-litteratur og diskuterer resultaterne i forhold til sekulariseringstesen. Religionssociologen Jens W. Pedersen undersøger påstanden om, at religion skaber ’mening’ og dermed ’lykke’. Dette gør han med empirisk baggrund i det store sociologiske materiale, der findes samlet i den internationale World Values Survey.

Peter K. Westergaards bidrag er en religionsfilosofisk indkredsning af spørgsmålet om religiøse følelsers karakter og vores muligheder for at beskrive dem. Endelig tager Jesper Aagaard Petersen religionshistoriens klassiske modsætning mellem objektiv distance og personligt engagement op til fornyet overvejelse og diskussion.

Derudover indeholder dette nummer debatindlæg, boganmeldelser og bogomtaler.

Indhold


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Kunder, som har købt denne titel, købte også
CHAOS 27     Natvig, Richard, Asbjørn Dyrendal, Mikael Rothstein, Jørgen Podemann Sørensen & Tim Jensen (red.)
CHAOS 27
1997

CHAOS 25     Natvig, Richard, Asbjørn Dyrendal, Mikael Rothstein & Jørgen Podemann Sørensen (red.)
CHAOS 25
1996

CHAOS 23     Natvig, Richard, Mikael Rothstein, Jørgen Podemann Sørensen & Jens Braarvig (red.)
CHAOS 23
1995

CHAOS 22     Natvig, Richard, Mikael Rothstein, Jørgen Podemann Sørensen & Jens Braarvig (red.)
CHAOS 22
1994

CHAOS 21     Sand, Erik Reenberg (red.)
CHAOS 21
1994

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger