Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Larson, Mia & Cecilia Fredriksson
Framtidskuster
Hållbar utveckkling i kustsamhällen

2014, 320 sider
ISBN 978-87-635-4230-2
Serie: Centrum för Danmarksstudier/Öresundsstudier, vol. 31
ISSN 1651-775XVejl. pris250 DKK  38 $  34 €  30 £
Onlinepris200 DKK  31 $  27 €  24 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


▼ Din mening

I kommission for Makadam förlag

”Hvad er en havn? En skueplads, et konfliktrum, et nostalgisk ruinlandskab, en postmoderne iscenesættelse, et investeringsobjekt eller en arbejdsplads?” Således spørger etnologen Orvar Löfgren i efterordet til Framtidskuster. Hållbar utveckling i kustsamhällen, og netop havnens mange funktioner og betydninger som fysisk rum og tankefigur er omdrejningspunktet for denne antologi.

Ved at sammenligne sørlandske, nordjyske og vestsvenske kystområder har Interreg-projektet Framtidskuster undersøgt betingelserne for bæredygtig kystudvikling med henblik på at skabe nye innovative samarbejdsformer og fællesskaber regionerne imellem. I havnene langs kysterne ved Kattegat, Skagerrak og Øresund mødes tradition og modernitet, og her er de økonomiske, kulturelle, sociale og miljømæssige vilkår for udvikling af en bæredygtig fremtidskyst særligt synlige.

Framtidskuster. Hållbar utveckling i kustsamhällen bidrager med tværfaglige perspektiver på bæredygtig kystudvikling med udgangspunkt i kystsamfund og havn. For mange mennesker i dag er havnen en livsstilsmarkør – en til tider tilfældig kulturel identitet, man kan tage af og på alt efter årstid. Men havnen er også selv bærer af kulturhistoriske fortællinger om tilblivelse, vækst og forfald, og forskellige havne gemmer på forskellige erfaringer og samfundsmæssige aftryk. Ved at analysere havnen som bl.a. livsstil, livsform, oplevelsesrum, mødested og værdiskaber giver antologiens bidragydere en unik indsigt i havnens og kystsamfundets forskellige udtryksformer og funktioner i skiftende sammenhænge. I artiklen om Nordstrandens kystbyer viser etnologerne Thomas Højrup og Kirsten Monrad Hansen eksempelvis, hvordan en nordjysk kyststrækning gennem århundreder har dannet grundlag for en kompleks og dynamisk sameksistens af livsformer og livsstile på trods af kystbyernes identiske naturgeografiske betingelser.

Antologiens første tre dele er skrevet af forskere inden for bl.a. etnologi, erhvervsøkonomi, kulturgeografi og servicemanagement, som på forskellig vis har været tilknyttet projektet Framtidskuster. I antologiens sidste del giver praktikere deres syn og bud på bæredygtig udvikling af kystsamfundene. Fælles for alle bidragyderne står spørgsmålet om, hvordan vi kan skabe en kyst, der ikke kun lever om sommeren.

Bidragydere: Noel Cornér / Jo van der Eynden / Cecilia Fredriksson / Kirsten Monrad Hansen / Kirsti Mathiesen / Thomas Højrup / Sarah Holst Kjær / Mia Larson / Kristina Lindström / Orvar Löfgren / Fredrik Nilsson / Carina Sjöholm / Ola Thufvesson / Ida de Wit Sandström

Redaktører: Cecilia Fredriksson er professor i etnologi ved Afdelingen for Service Management ved Lunds Universitet. Mia Larson er docent i erhvervsøkonomi sammesteds.

Cecilia Fredriksson er professor i etnologi ved Lunds universitet samt underviser og forsker ved Institut for service management og servicestudier, Lunds universitet.


 
Emneområde | Antropologi og etnologi | Samfunds­videnskaberne og politik |
Emneord | Bæredygtighed | Kulturstudier | Livsformsanalyse |
Specifikt emneord | Livsstil | Regionalisme |
Verdensdel m.v. | Øresundsregionen |
Sprog | Dansk | Svensk |

Indhold

Pressen skrev


 
Alle udgivelser af

Cecilia Fredriksson som redaktør

À la mode
2016, ISBN 978-87-635-4580-8, indb
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger