Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Leander Hansen, Frantz
Portræt af en bedrager: Otto Stein
Med sidelys på Jacob Paludans liv og romankunst

2018, 124 s., hft.
14×22 cm.
3 sort/hvid-illustrationer

ISBN 978-87-635-4646-1Vejl. pris148 DKK  23 $  20 €  18 £
Onlinepris118 DKK  18 $  16 €  14 £

▼ Pressen skrev
▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Denne bog kaster nyt lys over romankunstneren Jacob Paludan gennem et nærstudie af bipersonen Otto Stein fra romanen Jørgen Stein (1933). I dette første egentlige studie af Otto Stein sætter Frantz Leander Hansen det aktuelle og moderne i Jørgen Stein i relief.

Otto Stein er levemand og en lovende landsretssagfører, men en fristelse til at bedrage i det små bliver til en svindelaffære af de helt store. Hans spil med stadig højere indsatser ender i frit fald og selvmord. Otto Steins skæbne spejler de brølende 20’ere frem mod finanskrakket, men Leander Hansen viser, at svindlerfiguren også i høj grad har noget at sige den moderne verden.

Analysen afdækker de mange lag i bedragerihistorien, herunder et meget aktuelt kriminalpsykologisk stof, og den kortlægger de faktorer, der udløser selvmordet. Bogen viser, hvordan romanfiguren Otto Stein er bygget op i et intenst og konsekvent litterært forløb, og fremlægger Jacob Paludan som en mester i at skildre højdramatiske skæbner.

Frantz Leander Hansen perspektiverer i vid udstrækning til litterære og biografiske inspirationskilder samt til Jacob Paludans øvrige romaner.


 
Emneområde | Litteraturvidenskab |
Emneord | Litteratur | Litterær analyse | Roman |
Specifikt emneord | Jacob Paludan | Romanfigur |
Verdensdel m.v. | Skandinavien |
Land | Danmark |
Biograferet person | Jacob Paludan |
Periode | 20. årh. |
Sprog | Dansk |

Pressen skrev

Frantz Leander Hansen has written a brilliant book about Otto Stein. As he notes, he is not the first one to observe that Otto is a much more exciting character than Jørgen, but no one has until now taken the consequence of this observation by focusing on the spectacular performances of Otto. Portræt af en bedrager shows how fruitful such a focus may be, opening up a number of new perspectives … Hansen is an acute and penetrating reader.

Martin Zerlang, Scandinavian Studies 92:2, forår 2020

Metoden er den parafraserende genfremstilling af Ottos historie, med skarpt blik for alle de tråde, der fra begyndelsen er lagt ud for at varsle hans død, og for de træk i skildringen af Otto, der er symbolske for et samfund i moralsk opløsning. Parafrasen kombineres med komparative udblik … Metoden fungerer godt og virker upedantisk, generøs.

— Johnny Kondrup, Danske Studier, 2019

I Portræt af en bedrager … folder litteraten Frantz Leander Hansen Otto-karakteren ud i sit fulde og fortjente 3D-format … Leander Hansens lille bog er fornøjeligt selskab for unge som gamle Paludan-fans. Den rummer fine læsninger og påpeger sammenhænge, kontekster og intertekstualitet, som kun pirrer lysten til at læse værket forfra … Portræt af en bedrager er kræs for enhver ‘Paludanist’.

— Christian Graugaard, Politiken, 12. november 2018

Jacob Paludans Jørgen Stein var tidligere et must for gymnasieelever. Denne bog … er fin som øjenåbner og inspiration for alle, der vil genlæse romanen eller for nye læsere … Det er en interessant læsning med fokus på Otto Stein. Der stilles skarpt på Paludans fremragende psykologiske portræt af en bedrager og fantast, der griber til stadig mere desperat svindel for at holde facaden.

— Marianne Majgaard Jensen, Lektørudtalelse - DBC, 30. oktober 2018

 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Introduktion til Æslet     Tortzen, Chr. Gorm
Introduktion til Æslet
1988

Fire Horats-studier     Andersen, Jens Kr.
Fire Horats-studier
1994

Breve fra Jacob Paludan til Thorvald Petersen     Stengaard, Niels
Breve fra Jacob Paludan til Thorvald Petersen
1999

Den danske litterære verssatire 1652-1742     Lembek, Kim Packness
Den danske litterære verssatire 1652-1742
2000

Trods     Jensen, Johannes V.
Trods
2003

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger