Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Villadsen, Jeppe
Det støjende samfund
På besøg i ytringsfrihedens kampzone

2007, 189 s., hft.
ISBN 978-87-635-0579-6Vejl. pris168 DKK  26 $  23 €  20 £
Onlinepris134 DKK  21 $  18 €  16 £

 Se udvalgte sider

 Indholdsfortegnelse

▼ Pressen skrev
▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Fås også som e-publikation


Gennem de seneste 200 års vestlige modernisering har ytringsfriheden udfoldet sig som en nærmest konstant ekspansiv størrelse. Bogens ærinde er at undersøge sammenhængen mellem ytringsfrihedens grænser og forandringerne i samfundets værdigrundlag. Som en sociologisk analyse af ytringsfrihedens betingelser og udvikling i Danmark er bogen den første af sin art.

Bogen henvender sig til læsere med interesse for Danmark og danskernes forhold til ytringsfrihed samt ytringsfrihedens historie.

Jeppe Villadsen er cand.scient.soc. og journalist. Han arbejder som redaktør af magasinet KBH og skriver freelance for en lang række medier.


 
Emneområde | Samfunds­videnskaberne og politik |
Emneord | Politisk filosofi | Senmodernitet |
Specifikt emneord | Etik og moral | massekommunikation | Menneskerettigheder | Ytringsfrihed |
Sprog | Dansk |

Pressen skrev

"Bogen er et aktuelt og indsigtsfuldt bidrag til diskussionen af ytringsfriheden, dens grænser og sammenhæng til samfundsmæssige værdier og normer set i udviklingsmæssigt og sociologisk perspektiv."
- Bent Birk Kristensen, Lektørudtalelse, Dansk Biblioteks Center, 29/7-2007

"Endnu en væsentlig udgivelse om moral i det postmoderne samfund har i denne sommer set dagens lys. Det fortrinlige Museum Tusculanums Forlag har udsendt sociologen og journalisten Jeppe Villadsens bog: Det støjende samfund. På besøg i ytringsfrihedens kampzone. [...] Jeppe Villadsens bog rummer adskillige aspekter af ytringsfrihedsbegrebet, og for mange til at en klumme som denne på nogen måde yder den skarpsindige tekst retfærdighed."
- Georg Metz, Information, 21/7-2007

"Insisteren på ytringsfriheden er en del af det nutidige menneskes selvfremføring, påpeger ny bog. [...] Nutidens rettighedstænkning er ifølge Villadsen blevet en moralsk orden til erstatning af visnede religioner og ideologier: "Samtidig har rettighedstænkningen i de senere år vist sig at gå godt i spænd med neoliberale strømninger, der i stigende grad placerer individet i rollen som forbruger, og hvor politiken individualiseres, så der i voksende omfang foreslås private løsninger på kollektive problemer.""
- David Rehling, Information, 14/8, 2007

"Til trods for forfatterens i akademiske kredse beskedne titel, bør hans bog dog ikke placeres på en beskeden plads på bibliotekernes hylder. Bogen indeholder en oparbejdning af en omfattende juridisk, sociologisk og filosofisk litteratur, som giver nye indsigter i ytringsfrihedens legitime grænser. [...] Den er tilgængelig for et bredt publikum og behandler en problemstilling, som i fremtiden hyppigt vil blive aktualiseret."
- Signe Kjær Jørgensen, politica, årg. 39, nr. 4.

"Bogens styrker er dens bredde - og henover de knap 200 sider bliver flere fagområder knyttet sammen (jura, politik, journalistik mv.), der bliver trukket spor mellem fortid og nutid, og så bliver der hevet citater ind fra bøger, film og andre fiktive universer for at give pointerne perspektiv."
- Peter Bro, Tidsskriftet Politik, Issue 4 : Volume 10 : 2007

"Der er tale om en velskrevet og velargumenteret bog ..."
- Frederik Thuesen, Tidsskriftet Dansk Sociologi, 1/2009.
Samtlige udgivelser på forlaget med -

Jeppe Villadsen som forfatter

Det støjende samfund
2008, ISBN 978-87-635-0938-1, e-publikation
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Kilder til demokratiets historie 1750-2000     Hansen, Mogens Herman
Kilder til demokratiets historie 1750-2000
2006

Det menneskelige eksperiment     Lippert-Rasmussen, Kasper & Gert Balling (red.)
Det menneskelige eksperiment
2006

Født og forbliver lige og frie?     Lippert-Rasmussen, Kasper & Jesper Ryberg (red.)
Født og forbliver lige og frie?
2007

Etik uden moral     Bjerg, Ole
Etik uden moral
2010

Hvor ved vi det fra?     Hansen, Mogens Herman
Hvor ved vi det fra?
1991

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger