Forsendelser i påsken

Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.

Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.

Åbningstider i sommerferien

Der er sommerbemanding på forlaget mellem mandag den 8. juli og søndag den 4. august, begge inklusive, med begrænset telefon- og kontortid hverdage mellem 10:00 og 14:00.

Bestillinger foretaget efter torsdag den 11. juli kl. 16:00 afsendes hurtigst muligt efter sommerferien, i uge 32.

Stort sommerudsalg

Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!

40% rabat på alle titler!

Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.

Black Week

Der er rigtig mange der har benyttet sig af vores fantastiske Black Week-tilbud. Det er vi superglade for, men vores lagerafdeling har lidt svært ved at følge med.

Hvis du har købt noget på vores hjemmeside og ikke har modtaget dine varer endnu, beder vi dig væbne dig med tålmodighed – vi arbejder på at komme igennem alle ordrerne, og vi forventer at have dem alle sendt ud i løbet af uge 50!

God jul og godt nytår

Fra og med lørdag den 19. december 2020 til og med søndag den 3. januar 2021 holder Museum Tusculanums Forlag juleferie.

Vi er tilbage igen mandag den 4. januar 2020. Bestillinger foretaget i juleferien afsendes herefter.

Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius

I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.

Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!

På grund af afholdelse af ferie bliver der ikke afsendt bestillinger fredag i denne uge. Bestillinger foretaget fra eftermiddagen den 30. november afsendes fredag den 10. december.

Grundet ferie afsendes der ikke ordrer fredag i denne uge. Bestillinger foretaget efter den 30. november om eftermiddagen afsendes fredag den 10. december.

 

Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Toftgaard, Anders & Ian Hawkesworth (red.)
Nationale Spejlinger
Tendenser i ny dansk film

2003, 340 s., hft.
Illustreret
ISBN 978-87-7289-835-3Vejl. pris248 DKK  38 $  33 €  30 £
Onlinepris198 DKK  30 $  27 €  24 £

▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

"Successen fortsætter for dansk film" er en overskrift, man ofte ser i aviserne eller hører i fjernsyn og radio. Dansk film omtales som en succes i medierne og opfattes som en succes i befolkningen på linje med landsholdene i fodbold og håndbold. Den nyder støtte og velvilje fra staten og de politiske partier såvel som opmærksomhed i udlandet.

I kraft af sin folkelige gennemslagskraft i Danmark er dansk film et kunstnerisk produkt, som med en stærkere stemme end noget andet reflekterer over, reproducerer og ændrer det nationale, kulturelle udtryk. I Nationale Spejlinger anskues filmene derfor bl.a. som spejlinger af de forestillinger, der ligger i dagens danske samfund. Spejlinger, fordi der ikke er tale om et statisk spejlbillede, som gengiver en virkelighed, der poserer et øjeblik for spejlet, men netop om spejlinger frem og tilbage: Filmene gengiver dele af samtidens virkelighed set med filmskabernes øjne, og virker dermed tilbage på folks liv som fortællinger, man kan spejle sig i og handle ud fra.

I Nationale Spejlinger undersøger artikelforfatterne nyere dansk film og dens succes ud fra tre forskellige perspektiver. For det første en analyse af de mest markante udviklinger i den nye danske films produktion og formsprog i en periode med de udviklingstendenser, som normalt samles i begrebet 'globalisering', for det andet en undersøgelse af samfundsmæssige temaer, som tackles i filmene, og for det tredje en mere præcis aftegning af dansk films konturer i det internationale filmlandskab, set fra USA, England, Frankrig og Japan.

Artiklerne er skrevet af et udvalg af de fremmeste danske og internationale filmforskere såvel som af forskere fra andre fagområder, der kaster et anderledes blik på ny dansk film.

Bidrag af Torben Kragh Grodal, Peter Schepelern, Pil Gundelach Brandstrup og Eva Novrup Redvall, Mette Hjort, Lars Brink, Michael Eigtved, Mehmet Ümit Necef, Trevor Elkington, Mark Le Fanu, Daniel Sauvaget, Yasuhiro Nishimura.

English
"Danish film still a success" is a headline one often encounters in the papers or on television and the radio. Danish film is proclaimed a success in the medias and is seen as such by the public on a par with the national football and handball teams. It enjoys the support and goodwill of the state and the political parties as well as attention abroad.

In Nationale Spejlinger (National Reflections), the authors study recent Danish films and their success from three different perspectives. Firstly, through an analysis of the most pronounced developments in production and artistic idiom of recent Danish films in a period marked by development tendencies usually categorized under the notion of 'globalization'. Secondly, through an investigation of the social themes dealt with in the films, and finally through a more precise delineation of the outlines of Danish films on the international screen, seen from the perspectives of the United States, England, France and Japan.

 
Emneområde | Film og medier |
Emneord | Dansk film | Filmteori | Globalisering |
Specifikt emneord | Dogmefilm |
Land | Danmark |
Periode | 20. årh. | 21. årh. |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


Samtlige udgivelser på forlaget med -

Anders Toftgaard som forfatter

Novellegenrens fødsel
2005, ISBN 978-87-635-0223-8, hft
 
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Thomas Vinterberg's Festen (The Celebration)     Thomson, C. Claire
Thomas Vinterberg's Festen (The Celebration)
2013

Kvinder, familie og formue     Dübeck, Inger
Kvinder, familie og formue
2003

Samarbejde og modstand     Lauridsen, John T.
Samarbejde og modstand
2002

Filmdivaer     Thomsen, Bodil Marie
Filmdivaer
1997

Prostitutionen og Grundloven     Pedersen, Merete Bøge
Prostitutionen og Grundloven
2007

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger