Forsendelser i påsken

Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.

Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.

Åbningstider i sommerferien

Der er sommerbemanding på forlaget mellem mandag den 8. juli og søndag den 4. august, begge inklusive, med begrænset telefon- og kontortid hverdage mellem 10:00 og 14:00.

Bestillinger foretaget efter torsdag den 11. juli kl. 16:00 afsendes hurtigst muligt efter sommerferien, i uge 32.

Stort sommerudsalg

Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!

40% rabat på alle titler!

Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.

Black Week

Der er rigtig mange der har benyttet sig af vores fantastiske Black Week-tilbud. Det er vi superglade for, men vores lagerafdeling har lidt svært ved at følge med.

Hvis du har købt noget på vores hjemmeside og ikke har modtaget dine varer endnu, beder vi dig væbne dig med tålmodighed – vi arbejder på at komme igennem alle ordrerne, og vi forventer at have dem alle sendt ud i løbet af uge 50!

God jul og godt nytår

Fra og med lørdag den 19. december 2020 til og med søndag den 3. januar 2021 holder Museum Tusculanums Forlag juleferie.

Vi er tilbage igen mandag den 4. januar 2020. Bestillinger foretaget i juleferien afsendes herefter.

Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius

I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.

Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!

På grund af afholdelse af ferie bliver der ikke afsendt bestillinger fredag i denne uge. Bestillinger foretaget fra eftermiddagen den 30. november afsendes fredag den 10. december.

Grundet ferie afsendes der ikke ordrer fredag i denne uge. Bestillinger foretaget efter den 30. november om eftermiddagen afsendes fredag den 10. december.

 

Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Buus, Henriette
Sundhedsplejerskeinstitutionens dannelse
En kulturteoretisk og kulturhistorisk analyse af velfærdsstatens embedsværk

2001, 517 s., indb
ISBN 978-87-7289-679-3
Serie: Stats- og livsformer, vol. 2
ISSN 1395-3672Vejl. pris365 DKK  56 $  49 €  44 £
Onlinepris292 DKK  45 $  39 €  35 £


Tegn abonnement

▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

I mellemkrigstiden voksede initiativer til bekæmpelse af spædbørnsdødelighed frem over hele Europa. I Frankrig og England kom der statslige påbud og gradvis offentlig overtagelse af tidligere privat organiserede ordninger. I Danmark valgte staten at etablere en helt ny institution til bekæmpelse af spædbørnsdødeligheden - Sundhedsplejerskeinstitutionen.

På grundlag af studier i Sundhedsstyrelsens og indenrigsministeriets arkiver, korrespondancer, magasinpresse og radioudsendelser, interviews, ansøgninger, breve, aviser, blade og uddannelsesmateriale, fortæller Henriette Buus historien om den nye institutions opståen og udvikling i mellemkrigsårene. Målet med indførelsen af den nye moderskabspraksis var at sikre en samfundsduelige befolkning bestående af sunde og samfundsnyttige borgere på niveau med sammenlignelige stater, hvad angår kulturtrin og civilisationsstade. Buus påviser, at det historiske forløb ikke skal analyseres som en implementering ovenfra, men som led i et mere komplekst samspil mellem stat, profession og borger. Analysen viser således, at mange kvinders subjektivitet er tæt knyttet til velfærdsstaten, hvilket sætter danske kvinders kamp for velfærdsstaten og mod EU-unionen i nyt lys.

Bogen tager udgangspunkt i den etnologiske stats- og livsformsteori og henvender sig især til professionelle i sundhedssektoren, men kan også med fordel læses af de mange, der interesserer sig for, hvordan befolkningens vaner kan bringes i overensstemmelse med regeringens vedtagne politik. Det er således bogens påstand, at en vellykket implementering er usynlig set fra borgernes synspunkt. Velfærdsstatens mål er, at nye vaner bliver selvfølgelige. Konsekvensen er bl.a., at brugerevalueringer er uegnede som middel til vurdering af succes.

Henriette Buus, ph.d., er ingeniør og etnolog. Hun er ansat som forskningsadjunkt og ekstern lektor på Institut for Arkæologi og Etnologi, Københavns Universitet.

English
During the inter-war period, initiatives towards action against infant mortality sprang up all over Europe. France and England saw the rise of governmental commands and gradual public takeovers of former privately organized arrangements. In Denmark, the government chose to establish an entirely new institution for the action against infant mortality, namely Sundhedsplejerske-institutionen (The Health Visitor Institution).

Based on studies of the archives of the Health Department and the Home Office, along with other sources such as the correspondence, radio programmes, interviews and newspapers of these offices, Buus gives an account of the emergence and development of this new institution in the inter-war period.

Henriette Buus, PhD, engineer and ethnologist, is a part-time lecturer and an assistant research professor in the Department of Archaeology and Ethnology at the University of Copenhagen.

 
Emneområde | Antropologi og etnologi | Historie |
Emneord | Velfærdsstaten |
Specifikt emneord | Subjektopfattelser | Sundhedsplejerske | Sundhedsvæsen |
Land | Danmark |
Periode | 20. årh. |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


Samtlige udgivelser på forlaget med -

Henriette Buus som forfatter

Indretning og efterretning
2008, ISBN 978-87-635-0582-6, indb
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Samfundsplanlægning i 1950’erne     Hansen, Else & Leon Jespersen (red.)
Samfundsplanlægning i 1950’erne
2009

The Nordic Model of Welfare     Petersen, Klaus, Nils Edling, Per Haave & Niels Finn Christiansen (red.)
The Nordic Model of Welfare
2006

Mellem storpolitik og værkstedsgulv     Nielsen, Niels Jul
Mellem storpolitik og værkstedsgulv
2004

Bidrag til den danske pædagogiks historie     Nordenbo, Sven Erik
Bidrag til den danske pædagogiks historie
1984

Dannelsens dialektik     Højrup, Thomas
Dannelsens dialektik
2002

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger