Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Cavallin, Clemens
Ritualization and Human Interiority

2013, 130 sider
ISBN 978-87-635-3734-6

2013

Vejl. pris99 DKK  15 $  13 €  12 £
Onlinepris79 DKK  12 $  11 €  9 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Ordet ritual forbindes ofte med billeder af konkrete handlinger, der udføres i et socialt rum; det være sig højtidelige, fysiske gester eller festoptog med sang og dans. Som en kontrast til dette ydre domæne opfattes ordet inderlighed hovedsageligt som et ord, der henviser til subjektivitetens område.

Sammenstillingen af emnerne inderlighed og ritualisering kan derfor tage sig ud som et forsøg på at skabe en tematisk modsætning mellem de indre og ydre aspekter af menneskelig handlen. I denne opsplitning ligger der en tendens til at understrege menneskets indre som det autentiske udgangspunkt for individets handlinger, hvorimod ritualer fremstår som blot og bart gentagende, sterile handlinger uden forbindelse til individets autonome fornuft og følelsesliv.

I Ritualization and Human Interiority undersøger Clemens Cavallin ritualers indre betydning, og han viser, at ritualisering og inderliggørelse i virkeligheden er indbyrdes forbundne processer. Bogens hovedtese er, at selvom billedet af ritualisering og inderliggørelse som modsatrettede kræfter ikke helt kan afvises, er det vekselvirkningen mellem disse to størrelser, der er af afgørende betydning. Cavallin argumenterer for, at religiøse traditioner uomgængeligt udlever denne dynamik mellem rituel performance og inderlighed.

Ved at overføre idéen om indbyrdes afhængighed til relaterede emner, såsom ritualisering og modernitet, leverer Cavallin nye indsigter i et af humanvidenskabernes centrale spørgsmål: forholdet mellem ydre, social adfærd og indre, subjektiv handling.

Clemens Cavallin er lektor i religionshistorie ved Göteborgs universitet.

 
Emneområde | Religion og teologi |
Emneord | Modernitet | Religionshistorie |
Specifikt emneord | Ritualer |
Sprog | Engelsk |

Indhold

Pressen skrev


 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Kunder, som har købt denne titel, købte også
Ethnologia Europaea 43:1     Sandberg, Marie & Regina F. Bendix (red.)
Ethnologia Europaea 43:1
2013

Fædrelandskærlighed og borgerdyd     Damsholt, Tine
Fædrelandskærlighed og borgerdyd
2000

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger