Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Schiødt, Sofie & Anne Grons
Two Medical Manuscripts
The Hieratic P. Carlsberg 8 and the Coptic Codex P. Carlsberg 500

2024, 155 sider
Med 24 farveplancher
21×29,7 cm.
25 farveillustrationer
3 sort/hvid-illustrationer

ISBN 978-87-635-4711-6
Serie: Carsten Niebuhr Institute Publications
Vol. 48
ISSN 0902-5499Vejl. pris398 DKK  61 $  54 €  48 £
Onlinepris318 DKK  49 $  43 €  38 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


▼ Din mening

Denne bog præsenterer tekstudgaver af tre medicinske tekster fra oldtidens og senantikkens Ægypten. To af teksterne, som er nedskrevet på recto og verso af den samme papyrus, stammer fra det 14. eller 13. århundrede f.v.t. og består af afhandlinger om henholdsvis oftalmologi og gynækologi; den tredje er en koptisk afhandling fra det 5. eller 6. århundrede e.v.t., som skitserer behandlinger mod en lang række lidelser.

Teksterne publiceres her for første gang i deres helhed, hvilket forøger det begrænsede korpus af ægyptiske medicinske tekster fra oldtiden og senantikken ganske betragteligt. Desuden bidrager de væsentligt til vores forståelse af medicinsk praksis og af, hvordan sygdom og behandling blev konceptualiseret i den præmoderne verden. Den specialiserede terminologi i afhandlingerne giver dem også en leksikografisk værdi, da de præsenterer en række ord, der ellers ikke er attesteret.

 

Sofie Schiødt er postdoc på Eberhard Karls Universität Tübingen og medformand for den internationale forsknings-gruppe _Scientific Papyri from Ancient Egypt in Cross-Cultural Perspective_. Hun er specialiseret inden for faraonisk medicin, magi, og begravelsesskikke. Hendes nuværende projekt består af en tekstudga-ve af den næstlængste medicinske tekst bevaret fra det gamle Ægypten, Papyrus Louvre-Carlsberg.

Anne Grons er postdoc ved Institut for Farmaci- og Medicinhistorie på Philipps-Universität Marburg. Hendes forskningsinteresser falder inden for koptisk medicin og farmaci, medicinhistorie og sprogkontakt i Ægypten i senantikken og middelalderen. Hendes nuværende publikationsprojekt inkorporerer en ny udgave af omkring fyrre medicinske tekster affattet på koptisk fra en række samlinger verden over.


 
Emneord | Medicinhistorie | Ægyptologi |
Specifikt emneord | Sygdomme |
Land | Ægypten |
Sprog | Demotisk | Hieratisk | Koptisk | Oldægyptisk |

Indhold

Pressen skrev


 
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger