Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Jacobsen, Eric (ovs.)
Venskabets pris
Petrarcas breve i udvalg

2010, 445 s., e-publikation
ISBN 978-87-635-3402-4
Serie: Renæssancestudier, vol. 15
ISSN 0902-9907

Tegn abonnement
 Se udvalgte sider

 Indholdsfortegnelse

▼ Pressen skrev
▼ Din mening

Bogen udgør det første omfattende udvalg i dansk oversættelse af de latinske prosabreve fra Francesco Petrarca (1304–74), den tidlige latinhumanist og sonetdigter, der sammen med Dante og Boccaccio hører til Italiens betydeligste forfattere både på latin og folkesprog.
Udvalget rummer breve til familie og venner, adel og gejstlighed, en konge og en kejser. Det dækker således et bredt udsnit af tidens samfund med en tilsvarende tematisk og stilistisk variation. To lange breve fra vennen Boccaccio uddyber det samlede billede af kulturmiljøet. Udgivelsen fungerer som en indføring i den tidlige italienske renæssance gennem et af dens centrale forfatterskaber, som tillige tilhører verdenslitteraturen.

 
Emneområde | Oversættelser | Renæssancestudier |
Emneord | Brevskrivning | Renæssance |
Specifikt emneord | Venskab |
Land | Italien |
Biograferet person | Giovanni Boccaccio | Francesco Petrarca |
Periode | 14. årh. | Renæssance |
Sprog | Dansk |

Pressen skrev

"Oversætteren karakteriserer humanisten Petrarca som moderne, måske postmoderne, og det giver god mening viser det sig under læsningen af denne brevrigdom, hvor man kommer tæt på en fascinerende personlighed og stor digter. Værket har en stor indledning, hvor Petrarca portrætteres og forankres litteratur- og idéhistorisk, og det er meget nyttigt, ligesom de afsluttende biografier af omtalte personer. Det er et fremragende værk. [...] Værket lukker noget af en væsentlig lakune i vores oversættelseslitteratur og giver for første gang mulighed for at læse og forstå denne fremragende humanist og digter i større omfang. En fremragende indsats."
- Torben Wendelboe, Lektørudtalelse fra DBC, marts 2008.

"Oversætteren, professor dr. phil. Eric Jacobsen har sammen med [...] lic. phil. Kirsten Grubb Jensen, frembragt et hovedværk, ja nærmest en encyklopædi af informationer om en af 1300 tallets mest betydelige forfattere i Italien, Francesco Petrarca. [...] Det var i 1349, Petrarca besluttede sig for at ordne sine breve. Det blev til 24 bøger i 1366 under navnet "Familiares". Professor Eric Jacobsen og lektor Kirsten Grubb Jensen har oversat og behandlet et mindre udvalg af dette brevmateriale. [...] Bogen indeholder også en samling breve under titlen "Seniles" (alderdomsbreve) og en samling under titlen "Disperse" (breve udgivet af andre end Petrarca selv). [...] resultatet er imponerende. "Venskabets pris" er en stor præstation og af blivende værdi og må derfor være et must for enhver dansker, der interesserer sig for den tidlige italienske renæssance. Breve rangerer jo højt, når man vægter kildematerialets lødighed, og denne bog er fyldt med breve."
- Henning Lyngsbo, historie-online.dk

"Enhver med interesse for litteratur, italiensk renæssance og med lyst til at møde en meget levende stemme fra fortiden, kan glæde sig til dette fine udvalg af Petrarcas breve, smukt oversat af Eric Jacobsen. Vi føres ind i digteren Petrarcas univers, hvor den klassiske antik, især den romerske, danner en forståelsesramme og en målestok for digterens tilgang til en ofte kaotisk verden."
- Hanne Roer, SFINX 31:4 2008.
Samtlige udgivelser på forlaget med -

Eric Jacobsen som forfatter

Mine universiteter
1990, ISBN 978-87-7289-135-4, hft

Eric Jacobsen som oversætter

Venskabets pris
2008, ISBN 978-87-635-0506-2, indb
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger