Forsendelser i påsken

Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.

Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.

Sommerferie

Vi holder sommerferie fra mandag den 21. august til torsdag den 31. august, begge inklusive. Bøger der bestilles i ferien, afsendes fredag den 1. september.

Mails tjekkes periodisk og besvares efter formående.

Stort sommerudsalg

Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!

40% rabat på alle titler!

Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.

Black Friday – spar 50%!

Få 50% rabat på (næsten) alle bøger!

Tilbuddet gælder en uge, fra fredag d. 24/11 kl. 00:00 til torsdag 30/11 kl. 23:59. Udsalgsprisen fremgår som Onlinepris på hjemmesiden.

Man kan ikke købe direkte via webshoppen for tiden, så send din bestilling til blackfriday@mtp.dk i stedet, så får du bøgerne med en faktura (bare rolig, den kan du stadig betale med kort). Black Friday-bestillinger sendes fredag d. 1/12.

Glædelig jul og godt nytår

Museum Tusculanums Forlag holder juleferie fra torsdag den 21. december 2023 kl. 15:00 til og med onsdag den 3. januar 2024. Sidste afsending af bestillinger inden jul sker tirsdag den 19. december. Bestillinger foretaget herefter afsendes i januar.

Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius

I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.

Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!

På grund af ferie bliver der ikke afsendt bestillinger i uge 10 og 11. Bestillinger foretaget efter 4. marts afsendes i uge 12 (18.-22. marts).

Grundet ferie afsendes der ikke ordrer fredag i denne uge. Bestillinger foretaget efter den 30. november om eftermiddagen afsendes fredag den 10. december.

 

Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Sjørup, Lene
Pinochets Gud og de fattiges teologiske modstand

2009, 318 sider
Illustreret, 16x24 cm
ISBN 978-87-635-0878-0Vejl. pris275 DKK  42 $  37 €  33 £
Onlinepris220 DKK  34 $  30 €  26 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


 Se udvalgte sider

 Indholdsfortegnelse

▼ Din mening

Fås også som e-publikation


Fås også som trykt bog


Da Chiles militærdiktator, Augusto Pinochet, i 1990 gik af som præsident efter at have holdt landet i et jerngreb i 18 år, begyndte overgangen til demokrati. Denne bog tegner det teologiske landskab i Chile, som det så ud på dette tidspunkt – med sigtelinjer både frem og tilbage i tiden.

Teologi og gudsbilleder er centrale begreber, der undersøges i forhold til nationalisme, køn, diktatur og modstand. Det gudsbillede, Pinochet gjorde brug af, modstilles den fattige del af den chilenske befolknings forestillinger om Gud. Baggrunden for denne sammenligning er forfatterens nærstudier af Pinochets offentlige diskurser og interviews med 300 kvinder fra slumbyerne omkring Santiago de Chile. Disse kvinder fortæller om deres egne gudsbilleder og om de sociale forhold, de lever under, og der tegner sig et billede af tre former for teologi: befrielses- og feministisk teologi og pentekostalisme (pinsebevægelsen). Disse tre former holdes i bogen op imod Pinochets nationalistiske teologi.

Fordi forfatterens undersøgelser fandt sted netop ved overgangen til demokrati, står spørgsmålet om forsoning centralt. Pinochets interessante transformation fra diktator til offer danner baggrund for en diskussion om, hvorvidt teologiske forsoningsparadigmer kan bidrage til at standse konflikterne i »en nation af fjender«. Idet det viser sig, at teologiske diskurser om forsoning indgår i selve konflikterne, hævder forfatteren, at forsoning som teologisk begreb snarere bør afløses af det mere brugbare ord konfliktløsning.


Lene Sjørup, cand.theol. og ph.d. Hun har med bøgerne Du er gudinden og Enhed med Altet. Om kvinders religiøse erfaringer sat den feministiske teologi på dagsordenen i Danmark. Hun har i en årrække fulgt Vatikanets politiske engagement i FN’s og EU’s familie- og sundhedspolitik. På det seneste har hun, bl.a. som redaktør af antologien Vendepunkter. Religion mellem konflikt og forsoning, arbejdet med konfliktløsning.

Se interview med Lene Sjørup i TV2/Fyn, 22. maj 2009: tv2fyn.dk

 
Emneområde | Religion og teologi |
Emneord | Feminisme | Gudsbegreb | Kirkepolitik | Kønsstudier | Modstandskamp | Nationalisme |
Specifikt emneord | Diktaturer | Etik og moral | Kirken | Kvinder | Lidelse | Seksualitet | Tro |
Verdensdel m.v. | Sydamerika |
Land | Chile |
Periode | 20. årh. |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


Alle udgivelser af

Lene Sjørup som forfatter

Pinochets Gud og de fattiges teologiske modstand
2010, ISBN 978-87-635-3405-5, e-publikation
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger