Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Bektovic, Safet
Kulturmøder og religion
Identitetsdannelse blandt kristne og muslimske unge

2004, 224 s., hft.
ISBN 978-87-7289-994-7Vejl. pris198 DKK  30 $  27 €  24 £
Onlinepris158 DKK  24 $  21 €  19 £Søg direkte i bogen her

▼ Indhold
▼ Pressen skrev
▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Kulturmøde kan betragtes som en proces, hvor mennesker med forskellige baggrunde lærer hinanden at kende, artikulerer kulturelle ligheder og forskelle, udveksler erfaringer og påvirker hinanden. Det danske samfund præges af flere kulturmøder, og mødet mellem den dansk-kristne kultur og de muslimske indvandrerkulturer udfordrer i øjeblikket begge parter. Dette påvirker især identitetsudviklingen og selvforståelsen blandt unge med indvandrerbaggrund, som dagligt står ansigt til ansigt med anderledes eller fremmede kulturelle og religiøse mønstre.
Kulturmøder og religion bygger på en række dybtgående samtaler med unge fra forskellige etniske grupper i Københavnsområdet, og bogens analyse gør det for første gang muligt at sammenligne kristne og muslimske unges identitetsudvikling. Et nøgleord i forhold til det multikulturelle og multireligiøse Danmark er ambivalens - især for de unge med muslimsk baggrund, da de møder både en ikke-muslimsk, dansk kultur og andre etniske muslimske kulturer og dermed konfronteres med forholdet mellem islam som religion og som kultur.
Bogen er således et nyttigt værktøj for alle, der beskæftiger sig med integration eller religion, og alle der arbejder med unge. Dele af det omfattende interviewmateriale er med i bogen, der er både grundig og lettilgængelig, også for læsere uden specielle forkundskaber på området.

Safet Bektovic er bosnisk muslim og har været bosiddende i Danmark siden 1992. Han har studeret filosofi ved Sarajevos Universitet og skrev siden en ph.d.-afhandling om Kierkegaard ved Københavns Universitet. Han har med sine rødder i både europæisk tankegang og islam haft unikke forudsætninger for at beskrive kulturmødet og forstå dets konsekvenser.

 
Emneområde | Religion og teologi |
Emneord | Identitet | Islam | Kristendom | Minoritetsstudier | Religionshistorie |
Specifikt emneord | Etnicitet | Identitetsdannelse | Ungdomskultur |
Land | Danmark |
Periode | 20. årh. | 21. årh. |
Sprog | Dansk |

Indhold

Forord
Fra Sarajevo til København
Introduktion
Begrebsafklaring
Møder mellem kristne og muslimer før og nu
Kulturmødernes aktører
Ti udvalgte interviews
Kulturmøder og identitetsdannelse
Temaer i identitetsdannelsens problematik
Perspektiver
Afslutning
Appendikser
Litteraturliste

Pressen skrev

"Bogens nødvendighed er selvevident. Gode naboer taler da sammen. Den kristne kirke ønsker, at alle muslimer skal lære Jesus at kende som Guds søn og Herre, men kun som en indre overbevisning. Hvis det ikke kan ske, ønsker vi at leve i godt naboskab med danske muslimer. Det giver bogen os hjælp til."
- Poul Bo B. Sørensen, Præsteforeningens Blad nr. 47.

"Med denne bog giver Safet Bektovic ... et væsentligt og yderst vedkommende bidrag til debatten om kulturmøder mellem islam og kristendommen, eller rettere mellem unge muslimer og kristne i Danmark ... en meget anbefalelsesværdig bog, der kaster et nyt lys over, hvordan unge i Danmark håndterer og bliver påvirket af kulturmøder. Bogen henvender sig til en bred skare af læsere med interesse for emnet uden at fordre forkundskaber på området. Bogen er særdeles anvendelig som udgangspunkt for diskussioner blandt elever i gymnasiet og på andre ungdomsuddannelser - steder som dagligt danner rammen for kulturmøder mellem unge med forskellig etnicitet og religiøs baggrund."
- Karen-Lise Johansen Karman, Afdeling for Kunsthistorie, Aarhus Universitet, Religionsvidenskabeligt Tidsskrift.
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Det menneskelige eksperiment     Lippert-Rasmussen, Kasper & Gert Balling (red.)
Det menneskelige eksperiment
2006

Født og forbliver lige og frie?     Lippert-Rasmussen, Kasper & Jesper Ryberg (red.)
Født og forbliver lige og frie?
2007

A Journey to the Promised Land     Skovgaard-Petersen, Karen
A Journey to the Promised Land
2002

Kvinder, familie og formue     Dübeck, Inger
Kvinder, familie og formue
2003

Dødsstraffens kulturhistorie     Floto, Inga
Dødsstraffens kulturhistorie
2001

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger