Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Neiiendam, Klaus
Perspektivscenens oprindelse

2003, 104 sider
ISBN 978-87-7289-814-8Vejl. pris148 DKK  23 $  20 €  18 £
Onlinepris118 DKK  18 $  16 €  14 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læse mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


▼ Din mening

Den italienske renæssance blev inspirerende på næsten alle områder for Europa i de efterfølgende århundreder. På teatrets område dukkede der dog aldrig store dramatikere som Shakespeare, Lope de Vega og Calderón op, men Italien skabte i løbet af 1500-tallet ikke mindre end tre banebrydende teaterformer. De satte alle, hver på sin måde, skel i europæisk teaterkultur. Alle tre var afhængige af hinanden, og ingen af dem var litterære. Den første var perspektivscenen, den anden den improviserede maskekomedie, senere kaldet la commedia dell'arte, og den tredie operaen. Denne bog handler om perspektivteatrets oprindelse, og det er lykkedes at finde nogle hidtil ukendte beskrivelser af den første perspektivscene i et upubliceret codex i Vatikanet. En analyse både af de skrevne og ikonografiske kilder kaster nyt lys over Balassare Peruzzis indsats med illusionsscenens skabelse. Samtidig fortolkes det omdiskuterede dekorationsudkast med en række romerske monumenter, UA 291 i Uffizierne, på en ny måde. Billedet kan godt være et andenhåndsvidne i samtiden og på samme tid en primær kilde for eftertiden. Perspektivscenens oprindelse dannede grundlaget for det moderne europæiske teater.

Klaus Neiiendam, dr.phil., er universitetslektor ved Institut for Kunsthistorie, Dans og Teatervidenskab, Københavns Universitet. Han har tidligere udgivet bl.a. The Art of Acting in Antiquity, Iconographical Studies in Classical, Hellenistic and Byzantine Theatre (1992).


 
Emneområde | Renæssancestudier | Teater og dramatik |
Specifikt emneord | Scenografi |
Land | Italien |
Periode | 16. årh. |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


Alle udgivelser af

Klaus Neiiendam som forfatter

The Art of Acting in Antiquity
1992, ISBN 978-87-7289-219-1, hft
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger