Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Dalgaard, Niels
Den gode gamle fremtid
Modernitetskritik og genrevalg i halvfjerdsernes danske science fiction roman

1997, 304 sider
ISBN 978-87-7289-465-2Vejl. pris260 DKK  40 $  35 €  31 £
Onlinepris208 DKK  32 $  28 €  25 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læse mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


▼ Din mening

Science fiction har gennem det meste af den danske litteraturhistorie ført en upåagtet tilværelse. Til trods for, at genren almindeligvis ikke regnes for 'fin', har den en lang historie og agtværdige aner, der bl.a. omfatter utopiske romaner, fantastiske rejsebeskrivelser og samfundssatire. Et betragteligt antal danske forfattere har i større eller mindre grad forsøgt sig på området.

Niels Dalgaard tager i denne første større afhandling om genren på dansk udgangspunkt i internationale teorier om science fiction som mødestedet mellem det realistiske og fantastiske, samt om de særlige fremstillingsproblemer det medfører at beskrive ikke-eksisterende verdener på en for læseren troværdig måde. De teoretiske problemstillinger illustreres og udvikles gennem analyse af repræsentative danske science fiction-romaner fra 1970'erne - det årti, hvor danske forfattere for alvor fik øjnene op for genrens muligheder.

Dalgaard påviser, at årtiets hjemlige science fiction er afgørende præget af kritiske og angstfyldte reaktioner på den grasserende modernitet og i udpræget grad bygger på en regressiv utopi, en drøm om tilbagevenden til de gode gamle dage.

 
Emneområde | Litteraturvidenskab |
Emneord | Litteraturhistorie | Litteraturteori | Litterær analyse |
Specifikt emneord | Realisme | Science fiction |
Periode | 20. årh. |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


Alle udgivelser af

Niels Dalgaard som forfatter

Dage med Madsen
1996, ISBN 978-87-7289-409-6, hft
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger