Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Trezise, Bryoni & Caroline Wake
Visions and Revisions
Performance, Memory, Trauma

2013, 233 sider
ISBN 978-87-635-4070-4
Serie: In Between States, vol. 2
ISSN 2246-1914Vejl. pris298 DKK  46 $  40 €  36 £
Onlinepris238 DKK  36 $  32 €  29 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

I 1983 berettede den daværende amerikanske præsident Ronald Reagan til Israels premierminister, at han som fotograf i den amerikanske hær mod slutningen af 2. verdenskrig havde dokumenteret koncentrationslejrenes rædsler på film. Det kom efterfølgende frem, at Reagan havde opholdt sig i Hollywood under hele krigen, og at historien derfor måtte være det pure opspind. Betød dette, at Reagan blot var en amoralsk løgnhals, eller havde han etableret et forhold til Holocaust, der befandt sig i skæringspunktet mellem ”real” og ”reel”, mellem virkelighed og filmspole?

Visions and Revisions. Performance, Memory, Trauma søger at forene performance studier og traume studier – to forskningsfelter, der gennem tiden både har bekæmpet og beriget hinanden men også to forskningsfelter, der i samspil netop kan give mening til ovenstående eksempel. Ifølge en af hovedskikkelserne inden for performance studier, Peggy Phelan, rummer performance teori en unik mulighed for at udforske det at være vidne til en virkelighed, der er tæt på det uvirkelige – begivenheder der på én gang er ubærligt virkelige og samtidigt når ud over vores evne til at forstå dem; begivenheder der er traumatiske. Historien om Reagan viser ifølge Phelan, hvordan sådanne begivenheder kan påvirke virkelighedsfornemmelsen hos dem, der er vidne til dem på afstand.

Antologien har ikke som mål at bevise, at performance kan kurere traumer. I stedet undersøges på forskellig vis den mangfoldighed af performance, der behandler erindring og traume – fx performance i en mediekontekst og performance baseret på ritualer, herunder hvordan kroppen kan fungere som et redskab i vidnesituationen. Bogens bidragydere belyser desuden, hvordan fysiske steder kan være et vidnesbyrd om traume, og hvordan arkitektur og begrebet traume-turisme indgår i et samspil med performance og erindring.

Forfatterne kommer fra et bredt spektrum af performance studier, kunsthistorie, teatervidenskab, arkitektur og kultur-videnskab og trækker på casestudier fra bl.a. Australien, Thailand, Libanon og det tidligere Sovjetunionen.

Bidragydere: Laurie Beth Clark / Helena Grehan / Geraldine Harris / Chris Hudson / Petra Kuppers / Adrian Lahoud / Sam Spurr / Christine Stoddard / Bryoni Trezise / Maria Tumarkin / Caroline Wake.

Redaktører: Bryoni Trezise underviser i teater- og performance studier ved University of New South Wales; Caroline Wake er Postdoctoral Fellow ved Centre for Modernism Studies samme sted.

 
Emneområde | Kunst og kunsthistorie | Teater og dramatik |
Emneord | Interaktionalitet |
Specifikt emneord | Beskueren | Installationskunst | Jødedom | Kropskultur | Kunstfilosofi | Kunstteori | Performance | Performancekunst | Performativitet | Traume | Visuelle studier |
Sprog | Engelsk |

Indhold

Pressen skrev


 
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Kunder, som har købt denne titel, købte også
The Dumb Type Reader     Scheer, Edward
The Dumb Type Reader
2017

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger