Serie info

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 

Print sidenEstablished 2005

ISSN 1903-3346

Hidtil udkomne titler
Kommende titler

Klik her for at tilmelde løbende levering af denne serie
 
Søren Kierkegaard og H.C. Andersen er berømte verden over takket være de mange oversættelser af deres tekster, men uden for Danmark er det ikke almindeligt kendt at de kun udgør en lille del af den særdeles righoldige periode i dansk kulturliv der varede omtrent den første halvdel af 1800-tallet, kaldet Guldalderen. Først nyligt er der opstået international interesse for denne indflydelsesrige periode. Hovedformålet med den tværfaglige serie Texts from Golden Age Denmark er at gøre nogle af de vigtigste tekster fra Guldalderen tilgængelige på engelsk, de fleste for første gang, og dermed give omverdenen et mere fuldendt billede af periodens intellektuelle og kulturelle miljø. Der bringes tekster fra mange forskellige forfattere og områder, herunder litteratur, filosofi, teologi, dramatik og kunsthistorie. Ud over selve oversættelserne indeholder alle bind både en generel introduktion der præsenterer de enkelte personer og tekster og stadfæster dem i tid og miljø, og udførlige, forklarende noter eller kommentarer. Et af seriens mål er at præsentere teksterne som en samtidig læser ville læse dem, og alle oversættelserne udgår derfor fra originaltryk og førsteudgaver af de forskellige artikler og monografier. Texts from Golden Age Denmark redigeres af Jon Stewart, forsker ved det Filosofisk Institut ved Videnskabernes Selskab i Bratislava, Slovakiet. Fra 2022 udgives serien hos Brill i Holland. Se også serien Danish Golden Age Studies.

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger