Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Lottrup Rasmussen, Leonora
En kvindelig grænsegænger
Clara Lachmanns stiftelse i 100 år

2023, 216 sider
17,5×23,5 cm.

ISBN 978-87-635-4714-7
Serie: Centrum för Danmarksstudier/Öresundsstudier
Vol. 42Vejl. pris240 DKK  37 $  32 €  29 £
Onlinepris192 DKK  29 $  26 €  23 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


▼ Din mening

I kommission for Makadam förlag

En kvindelig grænsegænger udfolder for første gang historien om Clara Lachmann (1864-1920) og hendes skandinaviske arv. Clara Lachmann levede et liv på tværs af grænser. Hun blev født ind i det traditionsbundne jødiske borgerskab i København, men orienterede sig mod moderne og sekulære værdier. Senere bragte ægteskabet med den velhavende sukkerfabrikant Jacob Lachmann hende fra Danmark til Sverige. Da Clara som enke blev ansvarlig for familieformuen, testamenterede hun et millionbeløb til at støtte samarbejdet på tværs af de grænser, der havde formet hendes liv. Det førte til etableringen af Clara Lachmanns Stiftelse, der siden har arbejdet for at fremme skandinavisk fællesskabsfølelse.

Fortællingen om Clara Lachmann væver sig ind i de skandinaviske jøders historie og giver et sjældent indblik i livet for borgerskabets kvinder. Den afdækker myter og magtkampe i svensk sukkerindustri og kaster lys over skandinavismen som politisk og kulturel strømning fra 1800-tallet til i dag.


 

Indhold

Pressen skrev


 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger