Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Fønss-Lundberg, Thyge Christian & Lise Svanholm
Laurits Tuxen
The Court Paintings

2019, 264 sider
24,5×27 cm.
247 farveillustrationer
36 sort/hvid-illustrationer

ISBN 978-87-635-4678-2Vejl. pris450 DKK  69 $  61 €  54 £
Onlinepris360 DKK  55 $  49 €  43 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


▼ Din mening

I kommission for Frydenlund

Laurits Tuxen (1853–1927) var en kunstner af sjælden kaliber, og takket være hans evner inden for både malerkunsten og diplomatiet blev han en af de vigtigste hofmalere i Europa i det 19. århundrede. Han virkede blandt andet i Storbritannien, hvor han skabte en række mindeværdige portrætter af Dronning Victoria og hendes familie, og i Rusland, hvor han afbildede kroninger og bryllupper i zarfamilierne.

Denne bog giver, sammen med dens dansksprogede udgave Tuxen: De kongelige billeder, den første samlede fremstilling af Tuxens kongelige portrætter og malerier, og den viser i både helhed og detaljer velkendte og efterhånden ikoniske malerier som gruppeportrættet af Dronning Victoria og hendes familie på Windsor Castle. Den engelske dronning bestilte ligeledes Tuxen til at afbilde vigtige kongelige begivenheder, såsom Hertugen af Yorks bryllup med Prinsesse Mary af Teck i 1893 og dronningens 60-års regeringsjubilæum ved St. Paul’s Cathedral i 1897, hvortil han malede adskillige mesterværker.

Laurits Tuxen: The Court Paintings fører os et skridt nærmere den store maler og hans forhold til de europæiske kongehuse, ikke mindst det britiske, og den er uundværligt læsestof for alle med interesse for kunst og de europæiske hoffer.


 

Indhold

Pressen skrev


 
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger