Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Stednavneudvalget
Vejle Amts Stednavne

1944, 190 sider
ISBN 978-87-635-3616-5
Serie: Danmarks Stednavne, vol. 8
ISSN 2245-7984Vejl. pris150 DKK  23 $  20 €  18 £
Onlinepris120 DKK  18 $  16 €  14 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


▼ Din mening

I kommission for Nordisk Forskningsinstitut

Efter Afslutningen af »Sønderjyske Stednavne« var det nærliggende at fortsætte med Vejle Amts Stednavne, fordi Grænsen mod Vejle Amt allerede var overskredet derved, at man under »Sønderjyske Stednavne« havde behandlet Nørre-Tyrstrup Herred, som tidligere udgjorde en Del af Sønderjylland.
Hvad der her udgives, er kun en Brøkdel af det rige Stof, som foreligger. I Modsætning til »Sønderjyske Stednavne«, hvor man medtog alle Navne, store og smaa, er »Vejle Amts Stednavne« udgivet efter samme reducerede Plan som »Frederiksborg Amts Stednavne«. Medtaget er saaledes kun de vigtigste Bebyggelsesnavne, d.v.s. Navne paa Købstæder, Landsbyer, større Enkeltgaarde og Samlinger af Gaarde og Huse, hvorimod Navnene paa alm. Bøndergaarde, Enkelthuse m. m. kun er kommet med, forsaavidt de kendes fra Middelalderen eller fra 16.-17. Aarhundrede. Af Naturnavne er kun medtaget det allervigtigste Stof, Navne paa større og betydeligere Lokaliteter, samt det fra Middelalderen overleverede Naturnavnestof, idet der her, ligesom ved »Frederiksborg Amts Stednavne«, er regnet med, at Natur- og Marknavnestoffet senere kan udgives i en særlig Publikation.

 
Emneord | Navneforskning |
Specifikt emneord | Sproghistorie | Stednavne |
Land | Danmark |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


Alle udgivelser af

 Stednavneudvalget som redaktør

Viborg Amts Stednavne
1948, ISBN 978-87-635-3618-9, hft
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger