Forsendelser i påsken

Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.

Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.

Sommerferie

Vi holder sommerferie fra mandag den 21. august til torsdag den 31. august, begge inklusive. Bøger der bestilles i ferien, afsendes fredag den 1. september.

Mails tjekkes periodisk og besvares efter formående.

Stort sommerudsalg

Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!

40% rabat på alle titler!

Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.

Black Friday – spar 50%!

Få 50% rabat på (næsten) alle bøger!

Tilbuddet gælder en uge, fra fredag d. 24/11 kl. 00:00 til torsdag 30/11 kl. 23:59. Udsalgsprisen fremgår som Onlinepris på hjemmesiden.

Man kan ikke købe direkte via webshoppen for tiden, så send din bestilling til blackfriday@mtp.dk i stedet, så får du bøgerne med en faktura (bare rolig, den kan du stadig betale med kort). Black Friday-bestillinger sendes fredag d. 1/12.

Glædelig jul og godt nytår

Museum Tusculanums Forlag holder juleferie fra torsdag den 21. december 2023 kl. 15:00 til og med onsdag den 3. januar 2024. Sidste afsending af bestillinger inden jul sker tirsdag den 19. december. Bestillinger foretaget herefter afsendes i januar.

Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius

I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.

Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!

På grund af ferie bliver der ikke afsendt bestillinger i uge 10 og 11. Bestillinger foretaget efter 4. marts afsendes i uge 12 (18.-22. marts).

Grundet ferie afsendes der ikke ordrer fredag i denne uge. Bestillinger foretaget efter den 30. november om eftermiddagen afsendes fredag den 10. december.

 

Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Wegener, Vibeke & Marianne Kjær
To Studier i Danske Fornavne

1978, 266 sider
Med engelske resumeer
ISBN 978-87-635-3613-4
Serie: Navnestudier, vol. 17Vejl. pris125 DKK  19 $  17 €  15 £
Onlinepris100 DKK  15 $  13 €  12 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


 Indholdsfortegnelse

▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

I kommission for Nordisk Forskningsinstitut

Fornavne i den danske adel 1251-1450
Hensigten med denne afhandling er at fremlægge fornavnene hos et udsnit af de danske adelige familier, der i tiden 1251-1450 var tilknyttet det geografiske område, der svarer til det nuværende Danmark med Skåne, Halland og Blekinge samt hele Slesvig. Perioden er interessant ved, at ca. 1330-1375 kulminerede den tyske adelsindvandring til Danmark. Hovedformålet med afhandlingen er da at undersøge, hvorledes inkorporeringen af den fremmede adel i den hjemlige afspejler sig i navnebestanden hos den samlede adel i Danmark, og om der i perioden kan spores en navneassimilation, således at oprindeligt danske familier optager tyske navne, og oprindeligt tyske familier optager nordiske.

Automatisk analyse af dansk personnavneskik i det 17. århundrede
Formålet med denne afhandling er at undersøge dansk personnavneskik i det 17. årh. med elektronisk databehandling (EDB) som teknisk hjælpemiddel ved analyserne, idet det forekommer indlysende rigtigt at lade foretage automatiske optællinger af f.eks. navnefrekvenser. Umiddelbart ser det ud til, at personnavne er et velegnet materiale for en datamatisk analyse.
Det er første gang, man forsøger noget sådant inden for personnavneforskningen i Danmark, og det er hensigten, at de indhøstede erfaringer skal danne baggrund for planlægningen af databehandling af større navnemængder, f. eks. Den eftermiddelalderlige Personnavneordbog, der er under indledende forberedelser ved Institut for Navneforskning i København.

 
Emneord | Navneforskning |
Specifikt emneord | Personnavne |
Land | Danmark |
Periode | 17. årh. | Middelalder |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


 
 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Kunder, som har købt denne titel, købte også
Danske len og lensmænd 1370-1443     Lerdam, Henrik
Danske len og lensmænd 1370-1443
1996

Stednavne i brug     Jørgensen, Bent (red.)
Stednavne i brug
1985

Vedels Saxo og den danske adel     Friis-Jensen, Karsten
Vedels Saxo og den danske adel
1993

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger