Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Cours Lapin

2009
ISBN 978-87-635-3302-7Vejl. pris150 DKK  23 $  20 €  18 £
Onlinepris120 DKK  18 $  16 €  14 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


▼ Din mening

Fire anerkendte filmkomponister mødes om et tidløst, musikalsk eventyr på fransk.

De danske filmkomponister Louise Alenius, Asger Baden, Peder og Jonas Struck mødtes for at skabe deres eget univers uden kommercielle kompromisser. Dette møde blev til skabelsen af Cours Lapin og et tidløst og smukt debutalbum med elleve franske sange.

Cours Lapins usædvanlige kombinationer af ord, toner og accenter fører os langt væk ind i en teatralsk underverden bestående af franske eventyr formet af den gamle ’chanson’ tradition. Pladens stemninger bevæger sig fra det mørke og sensuelle til det naive og opløftende og kalder på stemninger, der er beslægtet med Tim Burton og David Lynchs film. Det ene øjeblik indvies man i riter og mystiske intriger omkring en mordscene i 50erne, det næste følger man sære væsener på snore i et dukketeater fra det 20. århundrede.

Musikken er smuk og dyster med iørefaldende melodier. De akustiske instrumenter er suppleret med få underspillede elektroniske elementer og skaber en intens stemning omkring Louise Alenius’ skrøbelige og melankolske stemme og underfundige tekster.

Hvor sangene "Mes larmes secrets" (Mine hemmelige tårer) og "1.2.3" fremføres med en klassisk uskyld, så blander "Cache Cache" (Gemmeleg) og "Cours Lapin" (løb kanin) lyden fra en jazzet natklub med et par old-school surf-riffs.

Cours Lapin kunne tidligere på året opleves live på Spot og Roskilde Festival. Begge koncerter blev kvitteret med meget fine anmeldelser. Der arbejdes i øjeblikket på en mindre tour i Danmark.

Pladen er produceret af Peder og udkom i Danmark på Lizard Shakedown/Fake Diamond Records/Art People den 12. oktober 2009

Cours Lapin består af:

Louise Alenius, vokal
Louise har netop skrevet symfonien Golfo til balletmester Nikolaj Hübbes nyopsætning af Napoli, som havde premiere i november 2009 på Det Kongelige Teater. Louise blev nomineret til Politikens Talentpris i 2008 og til den franske pris Victoire de la Musique i 2005 for sit samarbejde med Benjamin Biolay omkring titelsangen til filmen Clara et moi. I 2003 udgav hun en soloplade, under navnet Lillë, på det franske label Bloomrecords/Naive.

Asger Baden, keyboard
Asger har lavet musik til dokumentarfilmen Og det var Danmark og Martin de Thurahs film Young Man Falling samt en række danske tv-programmer som Den 11. time, Smagsdommerne og Premiere. Han udgav i 2008 pladen The one you left behind med sit band The Crooked Spoke. Han arbejder i øjeblikket som komponist på diverse dokumentar- og spillefilm sammen med Peder og turnerer desuden Danmark tyndt med Mikael Simpson.

Peder, keyboard/producer
Peder har skabt kultfænomenet Gramsespektrum med Simon Bonde og har senere arbejdet sammen med bl.a. Beastie Boys, DJ Vadim, Malk de Koijn og The Roots. Han udsendte i 2007 det anmelderroste og Steppeulv-vindende album And he just pointed to the sky i Danmark og USA. Han er i øjeblikket aktiv som komponist på diverse dokumentar- og spillefilm sammen med Asger Baden samt som skuespiller i en ny komedieserie. Endelig er han ved at færdiggøre sin næste soloplade.

Jonas Struck, guitar
Jonas Struck er ex-medlem af Swan Lee og har endvidere komponeret musik til Ole Christian Madsens film Prag samt Asta Nielsen-stumfilmen Towards the light. Jonas har henover sommeren 2009 komponeret musik og titelsang til TV2-serien Lærkevej og tidligere på året udgav han et album med kvartetten Thunderstrucks (Kasper Tranberg, Struck, Kresten Osood og Anders Christensen) Thunderstrucks blev nomineret til Nordisk Råds Musikpris 2009. Han er nu aktuel med musikken til TV serien Lulu & Leon på TV3.

Indhold:
1.2.3
Cache Cache
Blanc
Homme Contre Femme
Cours Lapin
Les Son d'un Escargot
Mes Larmes Secrétes
Ma Mélodie
Débutants
Le Jour le Temps S'-Arrêtte
La Fin

 
Emneområde | Musik og musikhistorie |
Emneord | Musikudgivelser |
Specifikt emneord | Polulærmusik | Sange |
Periode | 21. årh. |
Sprog | Fransk |

Indhold

Pressen skrev
Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger