Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Hansen-Møller, Jette
Mening med landskab
En antologi om Natursyn

2004, 249 sider
ISBN 978-87-7289-888-9Vejl. pris198 DKK  30 $  27 €  24 £
Onlinepris158 DKK  24 $  21 €  19 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.


▼ Din mening

Hvordan skal det åbne land uden for byerne forvaltes i fremtiden? Ideerne er mange i øjeblikket og spænder fra udpegning af nationalparker til omstrukturering af forholdet mellem stat, amter og kommuner. For at kunne komme med kvalificerede bud på mulighederne i fremtiden er det naturligvis vigtigt at kende forandringerne gennem tiden og de aktuelle forhold. Men lige så vigtigt er det at vide, hvorfor det åbne land er kommet til at se ud, som det gør. Hvad det er for individuelle og kulturelle vaner, faglige begrundelser og politiske argumenter, der ligger bag.

Med Mening med landskab - en antologi om Natursyn tilbydes et grundlag for at forstå, diskutere og tage stilling til forskellige tiders skiftende natursyn, og til de mange aktuelle ideer om det. Ud over definitioner og diskussioner af forskellige begreber med relevans for landskabsforvaltningen som miljø, naturkvalitet og funktionalitet over for struktur indeholder antologien bidrag om natursynets historiske udvikling og holdningerne til natur blandt dagens danskere. Desuden perspektiveres en række eksempler på forvaltning og brug af det derude fra landbrug over friluftsliv og naturgenopretning til naturformidling.

Antologien udspringer af et tværfagligt kandidatkursus om natursyn på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, Institut for Økonomi, Skov og Landskab, som de fleste af forfatterne er tilknyttet. Samlet set spænder forfattergruppens ekspertise fra humaniora over samfundsfag til naturvidenskab.


 
Emneord | Landskab |
Specifikt emneord | Autenticitet | Naturen | Unge |
Land | Danmark |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger