Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Nyhedsbrev   Print siden   

Melville, Herman
Skriveren Bartleby

2000, 65 sider
ISBN 978-87-7289-615-1Vejl. pris75 DKK  11 $  10 €  9 £
Onlinepris60 DKK  9 $  8 €  7 £
udsolgt

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læse mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.


▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Bartleby, hovedpersonen i Herman Melvilles mesterfortælling fra 1853, er blevet kaldt den besynderligste og mest foruroligende skikkelse i 1800-tallets amerikanske litteratur. Som en mand uden familie eller fortid dukker han en dag op på et kontor i Wall Street, hvor han får job som kopist. Men snart vil han ikke engang kopiere: »Jeg ville foretrække at lade være« lyder hans faste svar på enhver forespørgsel. Han vil heller ikke forlade kontoret, med den tragikomiske konsekvens at ejeren sælger kontoret – med Bartleby som en del af inventaret. Den nye ejer får ham spærret inde, men i arresthuset vil han ikke tage føde til sig, og han dør for foden af fængselsmuren med benene trukket op under sig.

Herman Melville (1819–91) regnes i dag for 1800-tallets betydeligste amerikanske prosaist. De fleste kender ham som manden bag den store, allegoriske roman Moby Dick (1851), men i de seneste år har stadig flere fået øjnene op for hans mindre, både morsomme og foruroligende fortællinger. Det centrale tema i Skriveren Bartleby er af etisk natur: menneskets ansvar for medmennesket, og fortællingen kan i stil og tone minde om både Kafka, Beckett og Harold Pinter.

Bogen er nyoversat af Henrik G. Poulsen, der tidligere har oversat bl.a. Kurt Tucholsky og Vladimir Nabokov.


 
Emneområde | Litteratur | Oversættelser |
Specifikt emneord | Novelle |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


 


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.
Kunder, som har købt denne titel, købte også
Mændene uden egenskaber     Beck, Steen
Mændene uden egenskaber
1997

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger