Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Kluge, Sofie
Don Quixote og romangenren

2016, 224 sider
Illustreret
ISBN 978-87-635-4190-9Vejl. pris198 DKK  30 $  27 €  24 £
Onlinepris198 DKK  30 $  27 €  24 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læse mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.Fås også som e-publikation


Fås også som trykt bog


Gennem århundreder har Cervantes’ verdensberømte bog Don Quixote (bind I: 1605, bind II: 1615) ikke blot begejstret læsere kloden rundt, inspireret kunstnere fra alle områder af kunstlivet og medvirket til vores forståelse af det tidlige moderne Europa. Den har også i særlig grad spillet en afgørende rolle for udforskningen af en af den moderne verdens helt centrale kunstneriske udtryksformer: romangenren.

Don Quixote og romangenren handler om den litteraturkritiske reception af Cervantes’ mesterværk. Med udgangspunkt i romanteoriens skiftende vinkler og diskussioner undersøger forfatteren Don Quixotes betydning for genren fra 1600- tallet og frem til i dag. Bogen er derfor velegnet som teorihistorisk indføring i genren.

Med undersøgelsen af det genkommende skisma mellem oplysning og romantik i Don Quixote-receptionen kan den også ses som et bidrag til en central kulturhistorisk diskussion, belyst ud fra et konkret værk som holdepunkt.

Endelig kan de enkelte afsnit læses separat som gennemgange af en række dominerende profiler inden for romanteorien, f.eks. Friedrich Schlegel, Viktor Šklovskij, Georg Lukács og Milan Kundera.

Sofie Kluge er ph.d.-stipendiat ved Afdeling for Litteraturvidenskab og Moderne Kultur og Kulturformidling, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet.
Bogen er en omskreven udgave af hendes guldmedaljeafhandling ved Københavns Universitet.

Sofie Kluge ph.d. i Litteraturvidenskab med en afhandling om det spanske barokdrama. Forsker i 1500 og 1600-tallets europæiske litteratur og leder en forskningsgruppe, der beskæftiger sig med periodens historiske drama.


 
Emneområde | Litteraturvidenskab |
Emneord | Litteraturhistorie | Roman |
Specifikt emneord | Receptionshistorie |
Verdensdel m.v. | Europa |
Biograferet person | Miguel de Cervantes |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


Alle udgivelser af

Sofie Kluge som forfatter

Don Quixote og romangenren
2006, ISBN 978-87-635-0432-4, hft

Sofie Kluge som oversætter

Det tyske sørgespils oprindelse
2014, ISBN 978-87-635-4071-1, hft
 


Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger