Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Hyldtoft, Ole
Kost og spisevaner i 1800-tallet

2009, 403 sider
Illustreret
ISBN 978-87-635-1098-1



Vejl. pris325 DKK  50 $  44 €  39 £
Onlinepris260 DKK  40 $  35 €  31 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.



Mad og drikke hører til de store grundbetingelser i livet. Samtidig er mad og madindtagelse gennemsyret af kulturelle symboler, der bl.a. markerer vor sociale og geografiske tilhørsforhold. Gennem maden kommer man tæt på fortidens mennesker, både i deres dagligdag og ved festlige lejligheder. Til trods for dens centrale betydning og en hastigt voksende international interesse har madhistorie kun været sparsomt udforsket i Danmark.

Artiklerne i bogen handler om madvanerne blandt alle datidens sociale samfundslag, om nye fødevarer som kartoflen, om madlavningens genstande såsom komfuret og om to meget forskellige drikkevarer, det gamle øl og den nye chokolade.

Bidragyderne er Benno Blæsild, Martin Bork, Else-Marie Boyhus, Bettina Buhl, Christina Folke Ax, Lykke L. Pedersen, Bodil Møller Knudsen, Bjarne Stoklund og Maria Thode Jensen.

Bogen er den første selvstændige publikation fra projektet ”Mad, drikke og tobak i det 19. århundrede. Forbrugsmønstre, kultur og diskurser”, der er støttet af Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation og Forskningsrådet for Sundhed og Sygdom.

Ole Hyldtoft, dr.phil., lektor i historie ved Saxo-Instituttet, Københavns Universitet.

Ole Hyldtoft dr.phil., lektor emeritus i historie ved Saxo-Instituttet, Københavns Universitet


 
Emneområde | Antropologi og etnologi | Historie |
Emneord | Kulturhistorie |
Specifikt emneord | Fødevarer | Madhistorie | Madkultur | Socialhistorie |
Land | Danmark |
Periode | 19. årh. |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


Alle udgivelser af

Ole Hyldtoft som redaktør

Syn på mad og drikke i 1800-tallet
2010, ISBN 978-87-635-3264-8, hft

Ole Hyldtoft som forfatter

Mad, drikke og tobak 1800-35
2012, ISBN 978-87-635-3937-1, hft
Mad, drikke og tobak 1835-80
2016, ISBN 978-87-635-4223-4, hft
Mad, drikke og tobak 1880–1914
2019, ISBN 978-87-635-4660-7, hft
 






Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger