Forsendelser i påsken

Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.

Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.

Sommerferie

Vi holder sommerferie fra mandag den 6. juni til torsdag den 23. juni 2022, begge inklusive. Bøger der bestilles i ferien, afsendes fredag den 24. juni.

Mails tjekkes periodisk og besvares efter formående.

Stort sommerudsalg

Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!

40% rabat på alle titler!

Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.

Black Sunday-uge

Den normale rabat hæves denne uge fra 20% til 50% af vejledende pris på bøger fra før 2022.

Man kan ikke købe direkte via webshoppen for tiden, så send din bestilling til blackfriday@mtp.dk i stedet, så får du bøgerne med en faktura (bare rolig, den kan du stadig betale med kort).

Glædelig jul og godt nytår

Museum Tusculanums Forlag holder juleferie fra onsdag den 22. december 2020 kl. 15:00 til og med mandag den 3. januar 2022.

Vi er tilbage igen tirsdag den 4. januar 2022. Bestillinger foretaget i juleferien afsendes herefter.

Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius

I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.

Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!

På grund af afholdelse af ferie bliver der ikke afsendt bestillinger fredag i denne uge. Bestillinger foretaget fra eftermiddagen den 30. november afsendes fredag den 10. december.

Grundet ferie afsendes der ikke ordrer fredag i denne uge. Bestillinger foretaget efter den 30. november om eftermiddagen afsendes fredag den 10. december.

 

Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Jerslev, Anne & Rune Gade
Performative Realism
Interdisciplinary Studies in Art and Media

2005, 294 sider, hft.
Illustreret
ISBN 978-87-635-0078-4Vejl. pris275 DKK  42 $  37 €  33 £
Onlinepris220 DKK  34 $  30 €  26 £
udsolgt

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til blackfriday@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.I de senere år er der opstået nye former for kunst, kultur og teori, som har stået i et særligt udvekslingsforhold med hverdagslivet og den sociale realitet.

Disse nydannelser har kredset omkring deltagelse og fortælling snarere end repræsentation i traditionel forstand, lige som de i høj grad er baseret på en betragterrespons og publikumsdeltagelse, der skaber åbne situationer frem for autonome, sluttede værker. Performativ teori - sådan som den er blevet udviklet med afsæt i sprogteorien - viser sig at være velegnet til at beskrive og analysere de kunstneriske og kulturelle nydannelser, der opererer med en mere eller mindre eksplicit publikumsinddragelse.

Med fokus på performativitetsbegrebets analytiske potentialer i forhold til nye realismeformer analyserer og diskuterer antologien Performative Realism et bredt felt af samtidens kunstværker og kulturelle fænomener. I kritisk dialog med begrebsdannelser og indsigter fra det teoretiske felt omkring performativitet og performance undersøger antologiens artikler nyrealistiske værker og kulturfænomener, som eksperimenterer med interaktion, deltagelse og processualitet.

Performative Realism rummer bidrag fra en række danske forskere inden for et tværæstetisk felt, bl.a. fra fagområder som Film- og Medievidenskab, Kunsthistorie, Teatervidenskab og Moderne Kultur. Artiklernes emner er skandinavisk såvel som international installationskunst, performance, fotografi, film, litteratur og rollespil.

Rune Gade, ph.d, er adjunkt ved Afdeling for Kunsthistorie, Københavns Universitet. Han har redigeret Symbolic Imprints: Essays on Photography and Visual Culture (Aarhus University Press, 1999).

Anne Jerslev, ph.d, er lektor ved Afdeling for Film- og Medievidenskab, Københavns Universitet. Hun har bl.a. redigeret Realism and ‘Reality’ in Film and Media (Museum Tusculanum Press 2002).


 
Emneområde | Film og medier | Kunst og kunsthistorie | Teater og dramatik |
Emneord | Filmteori | Fotografi | Litteraturteori | Æstetik |
Specifikt emneord | Installationskunst | Performance | Performativitet | Realisme |
Biograferet person | Gertrude Stein | Lars von Trier | Tanja Ostojic |
Sprog | Engelsk |

Indhold

Pressen skrev


Alle udgivelser af

Anne Jerslev som redaktør

Northern Lights 1
2002, ISBN 978-87-7289-716-5, hft
 

Rune Gade som redaktør

Performing Archives/Archives of Performance
2013, ISBN 978-87-635-3750-6, hft
 


Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger