Forsendelser i påsken

Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.

Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.

Åbningstider i sommerferien

Der er sommerbemanding på forlaget mellem mandag den 8. juli og søndag den 4. august, begge inklusive, med begrænset telefon- og kontortid hverdage mellem 10:00 og 14:00.

Bestillinger foretaget efter torsdag den 11. juli kl. 16:00 afsendes hurtigst muligt efter sommerferien, i uge 32.

Stort sommerudsalg

Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!

40% rabat på alle titler!

Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.

Black Week

Der er rigtig mange der har benyttet sig af vores fantastiske Black Week-tilbud. Det er vi superglade for, men vores lagerafdeling har lidt svært ved at følge med.

Hvis du har købt noget på vores hjemmeside og ikke har modtaget dine varer endnu, beder vi dig væbne dig med tålmodighed – vi arbejder på at komme igennem alle ordrerne, og vi forventer at have dem alle sendt ud i løbet af uge 50!

God jul og godt nytår

Fra og med lørdag den 19. december 2020 til og med søndag den 3. januar 2021 holder Museum Tusculanums Forlag juleferie.

Vi er tilbage igen mandag den 4. januar 2020. Bestillinger foretaget i juleferien afsendes herefter.

Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius

I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.

Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!

Forlaget holder lukket i dag, fredag den 15. november. Vi er tilbage igen på mandag.

Grundet ferie afsendes der ikke ordrer i uge 20. Bestillinger foretaget efter fredag den 14. maj 2021 afsendes i uge 21.

 

Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Jensen, Julio Hans C.
The Poetry of Juan Ramón Jiménez
An Example of Modern Subjectivity

2012, 211 s., hft.
ISBN 978-87-635-3647-9

2012

Vejl. pris200 DKK  31 $  27 €  24 £
Onlinepris160 DKK  24 $  22 €  19 £


Digteren og nobelprisvinderen Juan Ramón Jiménez (1881-1958) hører til blandt det 20. århundredes vigtigste spanske digtere. Han skrev sine digte på et afgørende tidspunkt i litteraturhistorien, og hans værker indplacerer sig litteraturhistorisk set i en periode, der strækker sig fra romantikken over symbolismen til avantgarden. Hans værker kan derfor samlet set ses som et eksempel på det moderne paradigme.

I The Poetry of Juan Ramón Jiménez undersøger Julio Jensen det digteriske subjekt, der optræder i Jiménez’poesi, som et litterært billede på ideen om den moderne subjektivitet. Dette gør han ud fra en antagelse om, at der historisk er et sammenfald mellem litteratur og filosofi, idet den filosofiske diskurs begrebsliggør tidens fremherskende forståelse af mennesket, mens den litterære diskurs repræsenterer det.

Den moderne tænkning accepterer intet andet grundlag end subjektivitet. Bevidstheden om subjektets forgængelighed medfører samtidig et pessimistisk syn på menneskets evne til at kunne skabe noget i verden. Et af bogens mest centrale spor er da også Jiménez’ konstante vekselvirkning mellem på den ene side at hæve sig selv op til at være et skabende individ i verden og på den anden side være klar over menneskets begrænsning i og med dets grundlæggende vilkår som forgængeligt.

Julio Jensen åbner med sine indsigtsfulde læsninger af Jiménez’ poesi for en sand guldgrube af værker af en digter, der har inspireret senere spansksprogede digtere som Federico García Lorca, Pablo Neruda og Octavio Paz.

Julio Jensen er lektor ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk, Københavns Universitet.

 
Emneområde | Litteraturvidenskab |
Emneord | Litteraturhistorie | Litterær analyse | Poesi |
Specifikt emneord | Forfatterportræt |
Land | Spanien |
Biograferet person | Juan Ramón Jiménez |
Periode | 19. årh. | 20. årh. |
Sprog | Engelsk | Spansk |

Indhold

Pressen skrev


Samtlige udgivelser på forlaget med -

Julio Hans C. Jensen som redaktør

The Object of Study in the Humanities
2004, ISBN 978-87-7289-831-5, hft
 


Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger